Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medici de familie: Totul decurge normal din 1 aprilie, bolnavii primesc reţete gratuite şi trimiteri

Medicii de familie atrag atenţia bolnavilor că pot merge la cabinete şi că vor primi reţete şi trimiteri la specialist sau la spital, întrucât contractul - cadru a fost amânat două luni, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, preşedintele societăţii naţionale de profil, Rodica Tănăsescu.

"Bolnavii pot veni la cabinet. Contractul - cadru a fost amânat două luni, astfel că până la 1 iunie nu sunt modificări în desfăşurarea activităţii în medicina primară", a spus preşedintele Societăţii Naţionale a Medicinei de Familie/Medicină Generală (SNMF/MG), Rodica Tănăsescu.

Medicul a făcut această precizare după ce în media au apărut mai multe informaţii şi anunţuri privind oprirea eliberării reţetelor compensate şi gratuite de la 1 aprilie.

Executivul a hotârât, în 23 aprilie, ca noul contract - cadru privind acordarea asistenţei medicale să intre în vigoare la 1 iunie, cu două luni mai târziu decât termenul stabilit iniţial (1 aprilie), pentru a finaliza în prealabil procedura de clasificare a spitalelor, pe baza căreia vor fi alocate şi fondurile aferente finanţării spitalelor.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a precizat că, urmare a acestei decizii, pentru următoarele două luni vor fi încheiate acte adiţionale pe baza contractului - cadru în vigoare.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), Doina Mihăilă, anunţa că medicii de familie nu sunt de acord cu noul contract - cadru şi că cer amânarea lui, în caz contrar spunând că nu vor semna acest contract, astfel că bolnavii nu vor mai primi de la 1 aprilie reţete compensate sau gratuite şi trimiteri spre medicul specialist sau spitale.

În aceeaşi zi, Guvernul informa că noul contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale va intra în vigoare la 1 iunie, cu două luni mai târziu decât termenul stabilit iniţial, pentru a finaliza în prealabil procedura de clasificare a spitalelor, pe baza căreia vor fi alocate şi fondurile aferente finanţării spitalelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici de familie: Totul decurge normal din 1 aprilie, bolnavii primesc reţete gratuite şi trimiteri.
 Vizualizări articol: 1206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medici de familie: Totul decurge normal din 1 aprilie, bolnavii primesc reţete gratuite şi trimiteri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei