Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Primarul Olărean, sabotat de consilieri în promovarea unor proiecte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul municipiului Rădăuţi, Haralambie Herghiligiu, şi directorul Direcţiei Tehnice din Primăria municipiului Rădăuţi, Gabriel Flutur, consideră că primarul Aurel Olărean este „sabotat” de consilierii locali în promovarea unor proiecte de hotărâre de Consiliu Local, proiecte deosebit de importante pentru comunitatea locală. Secretarul municipiului Rădăuţi apreciază ca ilegală procedura scoaterii proiectelor de hotărâre iniţiate de primarul Aurel Olărean de pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local.

Herghiligiu a menţionat că, pentru confirmarea acestui fapt, va cere opinia de legalitate a prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu. „Scoaterea de pe ordinea de zi a unui număr de cinci proiecte, în şedinţa ordinară din luna martie, de către domnii consilieri, o consider ca ilegală. Conform articolului 43 din Legea 215/2001 a administraţiei publice locale, ordinea de zi a şedinţei se aprobă de către Consiliul Local, la propunerea celui care a cerut întrunirea Consiliului, respectiv primarul municipiului. Scoaterea unor proiecte de hotărâre de pe proiectul ordinii de zi se face numai cu acordul iniţiatorului, sau dacă acestea nu îndeplinesc condiţiile prevăzute la articolul 44 din aceeaşi lege”, a declarat secretarul municipiului Rădăuţi.

Articolul la care a făcut trimitere Herghiligiu se referă la procedurile de întocmire a documentaţiei proiectelor de hotărâre. „Domnii consilieri nu puteau să scoată cele cinci proiecte de pe ordinea de zi, fără acordul iniţiatorului. În cazul neaprobării ordinii de zi, în condiţiile prevăzute în aliniatul 1 al aceluiaşi articol, nu se acordă indemnizaţia cuvenită consilierilor locali, pentru şedinţa respectivă”, a mai afirmat secretarul Primăriei Rădăuţi.

 

Gabriel Flutur: „Sunt proiecte importante pentru comunitate noastră”

Cele cinci proiecte de hotărâre amintite de secretar, proiecte care au fost eliminate de pe ordinea de zi a şedinţei din 24 martie, făceau referire la diminuarea cu 40% a activităţii de salubrizare, plata directă a serviciului de iluminat către furnizor şi nu prin SC Servicii Comunale SA, schimbarea amplasamentului unor blocuri sociale de pe strada 1 Mai 103 pe Calea Bucovinei nr. 23-25, plata din bugetul local a creditului pentru proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”, precum şi contractarea unui credit pentru continuarea proiectelor cu finanţare europeană.

De aceeaşi părere cu Haralambie Herghiligiu este şi Gabriel Flutur, directorul Direcţiei Tehnice din Primăria Rădăuţi. „Sincer să fiu, nu văd motivaţia eliminării acestor proiecte de hotărâre, deoarece sunt proiecte importante pentru comunitate noastră, sunt proiecte la care s-a muncit, sunt binevenite în perioada de criză pe care o traversăm, în care primăria este obligată moral să găsească căi de diminuare a cheltuielilor publice nejustificate. Sunt proiecte care generau un progres şi o stare de confort pentru locuitorii municipiului nostru” a mai opinat inginerul Flutur. Răspunsul primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, vizavi de această problemă a fost foarte scurt şi tranşant: „Îmi pare rău că domnii consilieri nu sunt conştienţi de importanţa acestor proiecte pentru comunitatea locală. Voi continua să lupt, voi continua să mă zbat pentru atragerea de proiecte europene pentru municipiul nostru, pentru rădăuţeni”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Olărean, sabotat de consilieri în promovarea unor proiecte.
 Vizualizări articol: 1312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Primarul Olărean, sabotat de consilieri în promovarea unor proiecte1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei