Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extindere

Tăvălugul anchetei DNA prinde noi poliţişti de frontieră de la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiecare nouă zi care trece aduce alte şi alte elemente în dosarul vameşilor şi poliţiştilor de frontieră de la Siret acuzaţi că au făcut front comun cu traficanţii de ţigări.

La aproape două luni de când „buba” s-a spart în mod public, mai exact de la acţiunile în forţă din Punctul de Trecere a Frontierei Siret şi de la locuinţele suspecţilor, soldate cu percheziţii şi ridicarea diferitor sume de bani, anchetatorii vin cu acuzaţii suplimentare, atât pentru persoanele aflate deja în arest preventiv, cât şi pentru alţi poliţişti de frontieră aflaţi în libertate.

Dacă săptămâna trecută procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins actele de urmărire penală împotriva celor aflaţi în arest, ajungându-se în cazul unora dintre ei chiar şi la câte 300 de infracţiuni, ieri a fost o nouă zi importantă pentru mersul anchetei.

La Bucureşti au fost citaţi 14 poliţişti de frontieră, toţi de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret, iar audierile au început la primele ore ale dimineţii şi s-au finalizat după-amiază. Mai exact, printre persoanele audiate s-a numărat un şef de tură din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, Marcel Bodnar, doi agenţi de la compartimentul tehnic al SPF Siret, un agent care lucra pe fâşia verde şi restul agenţi din PTF Siret. La final, procurorii DNA au decis să înceapă urmărirea penală pentru alte câteva persoane, astfel încât la final, când se va întocmi rechizitoriul, pe lista celor trimişi în judecată se vor regăsi, cel mai probabil, în jur de 70 de vameşi şi poliţişti de frontieră.

Surse judiciare susţin că cei 14 au fost chemaţi la audieri deoarece după studierea amănunţită a înregistrărilor audio-video şi ambientale efectuate de anchetatori a reieşit că şi aceştia au avut legătură cu cazurile de corupţie privind luarea şi darea de mită în vederea favorizării contrabandiştilor de ţigări.

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu face nici o concesie

Tot ieri, şase dintre poliţiştii de frontieră arestaţi la începutul lunii februarie au fost duşi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde s-au judecat recursurile formulate împotriva soluţiei Curţii de Apel Suceava, care respinsese cererile de eliberare sub control judiciar. Speranţe într-o soluţie favorabilă şi-au pus agenţii de poliţie Marcel Coroi, Vasile Secrier, Florin Sticleţ, George Jacotă, Gheorghe Constantin Lavric şi Silviu Georgică Pomohaci. Şedinţa de judecată s-a terminat în jurul orei 14.00, iar verdictul s-a dat spre seară, după 19.30. Magistraţii instanţei supreme au considerat că nu sunt motive pentru a admite recursurile, astfel încât toţi cei şase poliţişti de frontieră rămân după gratii.

Trebuie spus până acum nici o cerere care a avut ca obiect eliberarea sub control judiciar nu a avut parte de succes, acestea fiind respinse pe bandă rulantă atât la Curtea de Apel Suceava, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

În arest se mai află 56 de vameşi şi poliţişti de frontieră

Din cei 59 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Siret arestaţi la începutul lui februarie, până acum au ieşit din spatele gratiilor doar trei. Este vorba de poliţiştii de frontieră Ionel Marinel Gâză, Iulian Radu şi Daniela Căpăţână, cărora nu li s-a mai prelungit starea de arest preventiv după expirarea primelor 30 de zile.

Cei 59 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost arestaţi pentru constituire de grup organizat şi luare şi/sau dare de mită. Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011, la punctul de trecere a frontierei Siret a fost constituit un grup infracţional organizat, format din lucrători de poliţie şi lucrători vamali, având ca scop strângerea unor importante sume de bani, sub formă de mită, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenunţării şi neconstatării unor infracţiuni sau contravenţii comise la trecerea frontierei de stat a României, fiind vorba în special de tolerarea traficului de ţigări.

Capul grupării este considerat comisarul-şef Aurel Anea, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Siret, care primea şi o cotă importantă din sumele de bani care se strângeau din această activitate.

Potrivit anchetatorilor, pentru a trece frontiera cu 30 de cartuşe de ţigări, o persoană oferea lucrătorului vamal aproximativ 150 de lei drept mită, iar poliţistului 50 de lei. Sumele primite de poliţiştii care lucrau pe o tură variau între 7.000-8.000 de lei şi la 20.000-25.000 de lei, în condiţiile în care într-o tură lucrau aproximativ 10-12 persoane.

Cei 55 de poliţişti de frontieră suceveni din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost suspendaţi din funcţie, conducerea IJPF Suceava dispunând cercetarea prealabilă a acestora în regim de urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăvălugul anchetei DNA prinde noi poliţişti de frontieră de la Siret.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 12 voturi
Tăvălugul anchetei DNA prinde noi poliţişti de frontieră de la Siret4.4512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Singura SOLUTIE este: trimis de
(29 mar 2011, 11:32:35
Fratilor nu scapam de acesti HOTI din vama asa usor.Singura solutie sa dea afara tot personalul din vama si politie.
Solutia: Sa aduca personal din GERMANIA,dupa aia sa vada cum este,atunci o sa vedeti schimbare.
2.   20 de ani de FURAT trimis de
(29 mar 2011, 11:49:34
Au furat de la REVOLUTIE pana acum mereu,nu ia intrebat nimeni nimic,era si cazul sai mai stranga un pic mai tare.
3.   Pentru bursuc trimis de
(29 mar 2011, 18:59:55
Ce pot sa-ti spun este faptul ca ai dreptate intr-o parere, cand spui ca ar trebui schimbati toti din vama. Dar................. trebuie sa te mai gandesti la solutia cu vamesii GERMANI , (nu ca ar fi posibila), dar daca ar fi germani, nu ai mai trece dumneata, si nici toti ceilalti care isi castiga painea din micul comert cu produse de la ucraineni, cu absolut nimic din ceea ce depaseste limita legala. Fii sigur ca si dumneata daca ai fi lucrat acolo sau oricare alt roman, ti-ai fi rotunjit veniturile. Hai sa fim "cinstiti" .......... suntem un popor latin si dintotdeauna ne-am furat singuri caciula. Sa nu mai facem pe sfintii!!!!!
4.   Mieii sacrificati! trimis de
(29 mar 2011, 21:15:07
cica cei de la Albita au scapat!
si atunci, intreb si eu, ca tot romanu` care nu mai crede in minciuni, povesti, promisiuni, emisiuni TV,care mai stie citi printre randuri si selecta informatiile, caruia ii face greata tot ce se intampla in tara asta fara noroc,astia de la Siret sunt cei mai corupti romani?
Hai sa fim seriosi,cine crede asa ceva?!!!!!!!!!!!!!!
Adevaratii corupti sunt sus, in posturi inradacinate adanc in glia romaneasca!
5.   Vama siret trimis de
(29 mar 2011, 23:34:16
Vama Siret este un cuib de coruptie ,de pe timpul lui Ceausescu aici a fost sef tovarasul Cozlac acest om tinea totul in mana ,impartea mita cu tov. de la Bucuresti ,dupa asa zisa revolutie au inceput adevaratele afaceri: au fost facuti politisti ma refer la ofiteri peste noapte care au fost innstruiti sa stranga bani, la angajare a acestor oameni sau dat bani la iasi pentru vamesi, pentru politisti la Radauti via Bucuresti,si uite sau trecut tiruri de cafea,tiruri de alcool pentru Ucraina de fapt tirurile erau incarcate cu apa si firma care exporta apa primea de la stat bani din aceasta vama sau facut averi fabuloase in Siret,Radauti, Suceava,Vatra Dornei, si uite ca olandeji au spus ca RO = UE = GRESEALA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei