Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu mai e dorit

Liderul sindical Constantin Cernica, împins de profesori să-şi dea demisia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De mai mult de o săptămână, liderii de sindicat din mai multe instituţii de învăţământ din municipiu, dar şi ceilalţi profesori şi-au manifestat nemulţumirea faţă de activitatea liderilor judeţeni. Joi, în cadrul mitingului autorizat din faţa Palatului Administrativ, protestatarii, pe lângă faptul că cereau salariile şi scoaterea din funcţie a lui Funeriu, strigau şi „Unde ne sunt liderii?”, „Cerem schimbarea liderilor!”.

În dimineaţa zilei de joi, după o discuţie cu prefectul Sorin Popescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, conducerea Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” a anunţat liderii sindicali din toate şcolile că protestul autorizat va fi suspendat pentru că vineri Ministerul Finanţelor urma să vireze la Trezorerie suma necesară pentru restanţele salariale, în pofida faptului că nu avea nici un act oficial. Dascălii au ieşit totuşi în stradă, declarând că nu mai au încredere în liderii de sindicat care merg mână în mână cu autorităţile locale şi au ajuns să nu le mai reprezinte interesele.

 

„Liderii Sindicatului Judeţean nu mai reprezintă în mod obiectiv interesele membrilor”

Ieri, membrii sindicatului de la Liceul cu Program Sportiv Suceava au înaintat o scrisoare deschisă către Sindicatul Judeţean „Spiru Haret” prin care îşi exprimă dezacordul faţă de modul în care au acţionat liderii judeţeni ai organizaţiei, motivând că nemulţumirea lor a sporit odată cu diversiunea creată de aceştia cu prilejul mitingului din 24 martie.  

„Liderii Sindicatului Judeţean nu mai reprezintă în mod obiectiv interesele membrilor din instituţia noastră şi, prin urmare, solicităm demisia acestora din funcţiile de conducere, fără posibilitatea acestora de a mai candida în viitor la aceste funcţii, din respectul pentru învăţământul sucevean”, se arată în scrisoarea deschisă.

La rândul său, Constantin Cernica, preşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” a declarat că intenţionează să demisioneze şi va declara oficial acest lucru la următoarea şedinţă a Biroului Sindical.

„În scurt timp voi anunţa retragerea mea, dar nu din cauza incompetenţei, dacă există oameni mai tineri care au timp şi dorinţă de a se implica, trebuie să le oferim şi lor această posibilitate”, ne-a spus Constantin Cernica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul sindical Constantin Cernica, împins de profesori să-şi dea demisia.
 Vizualizări articol: 2420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Liderul sindical Constantin Cernica, împins de profesori să-şi dea demisia4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ai supt destul trimis de
(29 mar 2011, 11:31:31
Gata. Pleaca ca ai furat destul de la cadrele didactice si nu i-ai reprezentat, preferand sa pupi ISJ-ul de-a lungul anilor pentru diferite avantaje materiale.
2.   Trebuie verificat trimis de
(29 mar 2011, 19:56:09
La plecarea dupa 20 de ani de la conducere in fruntea sindicatului judetean trebuie verificata activitatea financiara a sindicatului si a C.A.R. Suceava. Doamna Suciu e mare si tare peste acest C.A.R. Învăţământ Suceava. Fondul unui membru C.A.R. Învăţământ Suceava este tot de 1000ron dupa cel putin 10-13 ani de contributii, avand in vedere că acum se opreste cate 30 ron in fiecare luna. În fiecare an 360ron, cum naiba explica d-na Suciu fondul doar 1000ron în atâţia ani. Când v-a răspunde aceasta ,,doamna,, pentru ce învârte cu banii? Când se sesizeaza D.N.A.-ul Suceava?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei