Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La judecată

Droguri pentru elevi din liceele şi internatele din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei doi tineri din municipiul Fălticeni arestaţi preventiv în luna noiembrie a anului trecut, sub acuzaţia că vindeau droguri de risc, unul dintre ei fiind, potrivit oamenilor legii, un cunoscut dealer local care aproviziona cu stupefiante elevi din liceele şi internatele din oraş, au fost trimişi, ieri, în judecată, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Combatere a Crimei Organizate şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.

Rudi Moldovanu, în vârstă de 22 de ani, şi Alexandru Ionuţ Albu, de 23 de ani, alias „Buton”, au fost daţi pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de procurarea, deţinerea şi vânzarea de droguri de risc, fără drept.

Dacă acuzaţiile aduse lui Albu sunt că acesta i-a vândut celuilalt inculpat 1,1 grame de cannabis, contra sumei de 50 de lei, şi că la domiciliul său s-au găsit, în urma percheziţiei, 0,1 grame de cannabis, Rudi Moldovan este descris de anchetatori ca un adevărat dealer de stupefiante pe piaţa din municipiul Fălticeni.

Rudi Moldovanu a fost prins de ofiţerii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BBCO) Suceava, după ce în anturajul său a fost infiltrat un poliţist sub acoperire.

Tânărul de 22 de ani i-a vândut poliţistului, susţin oamenii legii, în perioada august-noiembrie 2010, de nu mai puţin de şapte ori, diferite cantităţi de cannabis şi haşiş.

Moldovanu a fost prins în flagrant pe data de 17 noiembrie 2010, la scurt timp după ce a făcut ultima tranzacţie cu poliţistul sub acoperire, vânzându-i cantitatea de 4,2 grame de haşiş şi 0,05 grame cannabis, în schimbul sumei de 420 de lei.

 

Vindea droguri pe datorie

Rudi Moldovanu vindea şi etnobotanice, fiind aprovizionat, de regulă, în ziua de marţi a fiecărei săptămâni, de un bărbat neidentificat, care venea cu o dubă albă de la Piatra Neamţ şi cu care se întâlnea, de cele mai multe ori, la prânz, în spatele magazinului Nada Florilor.

Clienţilor cunoscuţi, povestesc anchetatorii, le vindea droguri şi pe datorie, listele cu sumele datorate de aceştia fiind trecute pe telefonul său mobil la rubrica mesaje.

 

Droguri în poşeta mamei 

Procurorii anchetatori povestesc că, cu două zile înainte de a fi arestat, Rudi Moldovanu a fost implicat într-o altercaţie din apropierea locuinţei sale, fiind lovit cu o sticlă în zona capului.

Pentru că exista riscul ca poliţia să-l caute la domiciliu, Moldovanu, se arată în rechizitoriu, i-a dat drogurile mamei sale, care le-a ascuns în poşetă.

Martorii audiaţi de anchetatori au povestit că cei mai mulţi clienţi ai lui Rudi Moldovanu erau elevi de liceu.

La unul dintre licee exista chiar un grup de consumatori –„Grupul Magic”, din care fac parte mai mulţi liceeni, majoritatea provenind din “familii bune” din municipiul Fălticeni, tineri care dispuneau de sume mari de bani şi îşi permiteau să cumpere droguri mai scumpe.

Procurorii DIICOT Suceava susţin că Rudi Moldovanu avea distribuitori care vindeau pentru el droguri şi în internatele liceelor din Fălticeni.

Anchetatorii au disjuns cercetările în această cauză, încercând să-i identifice şi pe cei care îi aprovizionau cu stupefiante pe cei doi inculpaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Droguri pentru elevi din liceele şi internatele din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Droguri pentru elevi din liceele şi internatele din Fălticeni2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei