Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Trafic greu

“Avem cutremur de fiecare dată când trece o maşină!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii unei străzi lăturalnice din cartierul Iţcani nu mai au linişte, zi şi noapte, după ce strada lor a fost transformată forţat în principala arteră de tranzit dinspre Rădăuţi şi Siret înspre Botoşani, Dorohoi, dar şi principalele cartiere ale Sucevei.

Cele mai multe probleme sunt cauzate de traficul greu care tranzitează zona, trecerea unui camion fiind resimţită din plin atât de oameni, cât şi de locuinţele acestora.

“Nu mai putem sta în casa noastră. Avem cutremur de fiecare dată când trece o maşină! Stai în pat şi simţi pereţii cum trepidează...”, spune Maria Mariţanu, care locuieşte de o viaţă de pe strada Biruinţei, pentru ca acum, la bătrâneţe, să nu mai aibă linişte în propria casă.

Pereţii locuinţei sunt crăpaţi deja, iar găurile din pereţi se adâncesc şi mai mult de fiecare dată când camioane încărcate până la refuz cu materiale de construcţii, balast sau marfă trec pe străduţa a cărei infrastructură învechită nu a fost gândită pentru asemenea sarcini.

În casă, pereţii, recent renovaţi, sunt deja brăzdaţi de crăpături, iar varul se desprinde în firişoare subţiri şi cade, din cauza trepidaţiilor.

“Nu am curaj să mai renovez casa, pentru că din urmă se distruge totul. Am băgat bani degeaba să o refac. Nu cer nimănui să ne refacă casele, nu stăm cu mâna întinsă către autorităţi. Tot ce vrem e să nu ne distrugă casele”, exclamă revoltat Marius Mariţanu, care locuieşte în aceeaşi curte cu mama sa, dar într-o altă casă.

Problemele pe această stradă, dar şi pe cea alăturată, Aron Pumnul, au început odată cu impunerea restricţiilor de tonaj greu pe podul de peste apa Sucevei, în zona Bazar, traficul greu dinspre Siret şi Rădăuţi înspre Botoşani şi Dorohoi fiind deviat pe aceste două străzi.

Nu doar casele locuitorilor, ci şi dispensarul din zonă, o clădire veche de aproximativ 100 de ani, are de suferit din cauza trepidaţiilor produse de traficul greu din zonă. Recent renovate, cabinetele medicale au deja pereţii fisuraţi pe lungimi de doi-trei metri, iar structura de rezistenţă a clădirii este pusă în pericol.

Nemulţumiţi şi disperaţi, oamenii au strâns deja liste de semnături, pe care vor să le ataşeze unei solicitări oficiale, prin care cer limitarea tranzitului greu până la maxim 3,5 tone, luarea unor măsuri pentru ca şoferii să reducă viteza cu care circulă pe aceste străzi şi chiar devierea traficului pe alte rute, unde deranjul produs locuitorilor ar fi mai mic, iar locuinţele oamenilor nu ar mai fi distruse.

 

Lateralele străzii, “decorate” cu anvelope uzate

Disperaţi de traficul greu şi de nepăsarea şoferilor care nu respectă limita de viteză impusă, de 30 de km la oră, oamenii au pus câteva anvelope de camioane în drum, pe laterale, pentru a-i determina să circule mai atent şi să ocolească gropile în care, dacă intrau, ar fi provocat trepidaţii şi mai mari.

Neobişnuita metodă de a atrage atenţia şoferilor şi de a-i determina să circule mai atent a fost luată după ce oamenii, disperaţi, au făcut o mulţime de reclamaţii la poliţie, au cerut amplasarea de radare (solicitare la care, spun locuitorii din zonă, li s-a râs în nas) sau prezenţa unui agent de circulaţie, care să-i domolească pe şoferii vitezomani. Nu în ultimul rând, în zona unde sunt puse acele cauciucuri de maşini este şi o trecere de pietoni amplasată în curbă, pe care cei de acolo o consideră un adevărat pericol public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Avem cutremur de fiecare dată când trece o maşină!”.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
“Avem cutremur de fiecare dată când trece o maşină!”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...si nu numai... trimis de
(29 mar 2011, 13:37:58
Acelasi lucru se intampla sipe Str.Cernauti . Desi exista un mare semn care interzice circulatia masinilor cu un tonaj mai mare de 7 tone ....betonierele , autobasculantele si alte masini de acest tip circula nestingherite .Poate cineva se va sesiza totusi si se vor lua masuri , pentru ca altfel peretii caselor se vor duce naibii. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca pe acesata strada se circula ca pe autostrada , cu viteza foarte mare si depasiri cel putin nebunesti.....
2.   MOE pdl! trimis de
(29 mar 2011, 16:34:01
Pai si administratia locala (primarul) ce face? Orasul e in paragina, si probabil prelipcanul e la o chermeza cu frasu` si alti portocalii.
3.   ... trimis de
(30 mar 2011, 09:01:19
Cateva tinte amplasate pe acel drum ar rezolva problema. Daca nu aveti tinte se pot folosi cu succes si potcoave cu caielele in sus.
4.   UN ORAS CONDAMNAT LA MIZERIE trimis de
(30 mar 2011, 23:37:01
Stau si ma intreb oare SUCEVENII nu vad ca orasul lor este atat de murar ?Oare nu vad ca inhalam MAI MULT PRAF DE CIT OCSIGEN ? Ce fac domni de la mediu? Ca sunt platiti de noi cei ce platim impozite la primarie . ACUM CA TOT VINE NORUL DERADIOACTI DEASUPRA NOASTRA . DOMNULE PRIMAR POARE PUNETI CITEVA CISTERNE DE APA SA STROPEASCA STRAZILE SI SA RESPIRAM SI NOI UN AER MAI CURAT .SI DOMNI DE LA A.R.R POATE MAI LIMITATI AUTOCAMIOANELE CARE MURDARESC ORASUL DOAR CA EI VOR SA CRE CEVA BALASTRU IN PLUS FARA SA LE PESE CA IMPRASTIE BALASTRU PESTE TOT PE UNDE TREC . POATE ?CU RESPECT MARIUS

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei