Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Votul la declaraţia privind mesajele ungare arată o fisură în majoritatea parlamentară

Marţi, 29 Martie 2011 (18:52:27)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, după şedinţa BPC, că votul dat în plenul Camerei la declaraţia privind mesajele liderilor ungari arată că există o fisură "binevenită" în majoritatea parlamentară, întrucât actul a fost votat şi de către deputaţi PDL.

"Iniţiativa noastră (privind adoptarea de către Parlament a unei declaraţii de condamnare a unor afirmaţii făcute de lideri ungari, n.r.) nu a fost inutilă. Chiar dacă, într-o discuţie care poate fi purtată procedural, declaraţia nu a fost adoptată, este foarte semnificativ că un număr mai mare de deputaţi prezenţi la lucrări, majoritatea de fapt, au votat în favoarea acestei declaraţii, inclusiv deputaţi ai PDL. Asta arată că se pun probleme de conştiinţă, că există o fisură binevenită în unitatea impusă cu forţa membrilor majorităţii", a spus Antonescu.

El a aprecizat că, în perioada următoare, această "fisură" se va lărgi, iar majoritatea parlamentară actuală "se va descompune în ciuda optimismului crispat pe care liderii PDL încercă să îl afişeze".

În şedinţa Camerei Deputaţilor, preşedintele de şedinţă Ioan Oltean a anunţat, iniţial, că declaraţia privind mesajele unor oficiali ungari a fost adoptată, apoi a revenit şi a spus că ea a fost respinsă deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată.

Preşedintele de şedinţă Ioan Oltean a anunţat, iniţial, că declaraţia a fost adoptată cu 142 voturi "pentru", 110 voturi "împotrivă" şi 25 de abţineri.

Acest anunţ a fost primit de parlamentarii din opoziţie cu aplauze şi urale, iar Oltean a declarat închisă şedinţa Camerei Deputaţilor, iar parlamentarii au început să plece din sală.

După câteva momente, Oltean a redeschis şedinţa şi a anunţat că de fapt această declaraţie a fost respinsă de plen întrucât erau necesare 143 de voturi pentru adoptarea ei.

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Aura Vasile, a declarat, marţi, că declaraţia privind mesajele unor oficiali ungari este adoptată de către Camera Deputaţilor, iar singura soluţie a puterii este de a o contesta la Curtea Constituţională.

Reprezentanţii UDMR au susţinut, marţi, că Declaraţia privind mesajele unor oficiali unguri nu a fost adoptată de Camera Deputaţilor, deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi, dar nu consideră acest lucru o victorie a Uniunii.

Preşedintele Traian Băsescu declara, săptămâna trecută, la Realitatea TV, că i-a comunicat premierului că majoritatea se va pierde la Senat, precizând că probabil în curând acelaşi lucru se va întâmpla la Camera Deputaţilor.

"Am comunicat premierului că vor pierde majoritatea. Văd că aşteaptă să o piardă, şi el şi PDL", a declarat Băsescu. El a menţionat că probabil în curând se va pierde majoritatea şi la Cameră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Votul la declaraţia privind mesajele ungare arată o fisură în majoritatea parlamentară.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu: Votul la declaraţia privind mesajele ungare arată o fisură în majoritatea parlamentară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei