Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Protest

Greva profesorilor continuă, elevii rămân acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Greva profesorilor suceveni este deja la sfârşitul celei de a doua săptămâni, dar există toate premisele ca protestul să se extindă, în ciuda faptului că nu se desfăşoară legal. Mai mulţi lideri de la Sindicatul Judeţean „Spiru Haret” au avut o discuţie duminică seara cu prefectul Sucevei, Sorin Arcadie Popescu, care i-a atenţionat că desfăşoară greva ilegal, pentru că la nivelul judeţean al sindicatului nu sunt peste 50% de semnături pentru declanşarea grevei. Chiar şi în aceste condiţii, cei mai mulţi dintre dascăli au hotărât să nu meargă la şcoală nici săptămâna aceasta.

„Suntem conştienţi că desfăşurăm ilegal greva, dar nu cedăm aşa uşor. Profesorii de la liceul nostru au semnat ieri din nou pentru continuarea grevei, ei nu mai au încredere în nimeni, eu nu fac decât să mă supun majorităţii”, ne-a spus Remus Cenuşă, lider de sindicat la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”.

Dacă duminică seara prefectul le-a zis liderilor de sindicat că ministerul a alocat bani şi profesorii vor putea lua salariile restante pentru luna februarie, ieri, la amiază, la o întâlnire cu aceiaşi lideri de sindicat, Sorin Arcadie Popescu i-a informat că nu sunt suficienţi bani şi că le va plăti salariile după Ordonanţa 41, despre care profesorii spun că este neconstituţională.

„Prefectul este depăşit de situaţie, ne-a ameninţat cu judecată dacă continuăm greva, dar singur dezinformează, zice ceva într-o zi, iar a doua zi declară invers. Cum poate el să ne reproşeze că facem grevă ilegală, dacă Guvernul de ceva timp nu respectă legile? Aşteptăm protestul de mâine şi sperăm ca prefectul să dea mai multe explicaţii”, a menţionat Gica Peiu, lider de sindicat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”.

 

După o zi de şcoală, elevii de la C.N. „Ştefan cel Mare” au rămas iar acasă

Elevii de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” au fost anunţaţi duminică, după două săptămâni de grevă, să revină la şcoală. Dar nu pentru mult timp, pentru că profesorii au hotărât ieri reluarea grevei, până în momentul în care în conturile lor vor ajunge salariile integrale.

„Am chemat elevii la şcoală pentru că am crezut că banii viraţi de la Ministerul Finanţelor sunt suficienţi pentru salariile noastre. Banii nici nu au ajuns în conturile noastre, ba, mai mult, am fost informaţi azi (ieri- n.r) că vom fi plătiţi conform Ordonanţei 41. Nu putem să mergem la şcoală ştiind că ni se încalcă iar drepturile”, a menţionat Costică Costan, lider de sindicat la C.N. „Ştefan cel Mare”.

 

Pentru profesorii de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” astăzi va fi prima zi de grevă

Profesorii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” au anunţat ieri că intră şi ei în grevă, deşi acest lucru nu s-a întâmplat până acum pentru că nu au fost strânse suficiente semnături în favoarea protestului.

„Colegii mei au votat cu majoritate pentru intrarea în grevă, 50 de profesori au fost pro, iar 20 s-au pronunţat împotriva declanşării grevei. E o situaţie fără precedent, după discuţiile cu Funeriu suntem şi mai dezamăgiţi”, ne-a mărturisit Gheorghe Creangă, lider de sindicat la „Alexandru Ioan Cuza”.

În celelalte şcoli din judeţ, profesorii au decis suspendarea grevei. Mai multe şcoli din zona Humorului şi Dornelor s-au aflat timp de o săptămână în grevă, după care au renunţat. Deşi desfăşoară în mod normal orele, profesorii din judeţ s-au declarat solidari cu colegii lor din municipiul Suceava, iar ieri aproximativ 50 de profesori din judeţ s-au deplasat la Bucureşti pentru pichetarea Ministerului Educaţiei.

Instituţiile de învăţământ care sunt astăzi în grevă: Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Şcoala Generală Nr.2, , Şcoala Generală Nr.3, Şcoala Generală Nr.7, Şcoala Generală Nr.8, Şcoala Generală Nr.9, Şcoala Generală Nr.11

Instituţiile de învăţământ care nu sunt astăzi în grevă: Colegiul „Petru Rareş”, Colegiul „Ciprian Porumbescu”, Colegiul „Spiru Haret”, Colegiul „Mihai Eminescu”, Şcoala Generală Nr.1, Şcoala Generală Nr.4, Şcoala Generală Nr.5, Şcoala Generală Nr.6, Şcoala Generală Nr.10.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva profesorilor continuă, elevii rămân acasă.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Greva profesorilor continuă, elevii rămân acasă4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prefect mincinos trimis de
(29 mar 2011, 11:28:50
Banii nu au intrat nici la ordonanta 41 si nici integral.
Numai un prost poate spune ca nu respecta legea si plateste ILEGAL conform ordonantei 41.
Cate exemple vrea aceasta marioneta a odiosului cuplu Flutur - Boc privind nerespectarea legii chiar de catre domniile lor. Sa va fie rusine ca vorbiti.
2.   * trimis de
(29 mar 2011, 11:40:59
Flutur , tu produci tsunami
Noi ... achităm deranjul
Pui capace în vămi
Supervizezi ... pavajul

Un spectacol odios de gogoşi
Sunt discursurile tale
Ai început ( urât ) să miroşi
Căci dascălii’s cu buzunarele goale

Îţi mişti cavitatea vorbitoare
Uitând minciuna ce’ai spus-o ieri
Ne bagi mâinile în buzunare
Să’ţi ţii a ta gaşcă de boieri
2.1  RE: * trimis de
(29 mar 2011, 11:49:29
Rog un administrator sa-l baneze pe tanarul nostru poet. A inceput sa fie obositorlaughing
2.2  RE: * trimis de
(29 mar 2011, 12:10:03
tipic comunist ! (un pumn în gură nu ceri ?)
3.   Rog si eu ceva trimis de
(29 mar 2011, 12:11:18
Suceveni, banati portocalii mincinosi. Ei sunt cei care ne duc la sapa de lemn. Iar vinovatul principa, acest Flutur, e raul cel mai mare care se putea intimpla sucevenilor. De la asa zisa aviara la oile de pe dealuri, a dat dovada dovada limitelor sale si a servilismului fata de partid. Sa nu uitam si numirile in vami care se fac doar la recomandarile politicului.
4.   Pentru ABCDAR trimis de
(29 mar 2011, 12:16:15
Mai omule, NE-AM SATURAT DE TINE SI DE POEZELELE TALE STUPIDE!! Oare tu nu te-ai saturat sa le compui???? Mai ia o pauza, te rugam, ia-ti o vacanta, ia niste nitrazepam si dormi 2 zile , te rugam mult, lasa-ne sa mai respiram si fara tine pe-aici, ca ne-ai innebunit cu versurile tale idioate. Bai frate, dar zilnic??? Ne-ai adus pe toti la disperare !! Mi-e si frica sa citesc un articol pina la capat, sa nu dau de elucubratiile tale, pe care crede-ma oricum NU LE CITESTE NIMENI !!! Esti ingrozitor de talentat si perseverent, ok, dar scrie-le pe hirtie, publica un volum si poate scoti si niste bani daca-l scoti la vinzare, pe bune!!! Nu te irosi aici, online ! Hai te rugam frumos, pe bune ca toata lumea s-a saturat de tine !!
4.1  RE: Pentru ABCDAR trimis de
(29 mar 2011, 12:29:06
într-o ţară cu oameni flămânzi (şi goi) e o binecuvântare să fii sătul ...(norocosule!)

p.s. dacă tu nu ne vrei , noi ne vrem !
4.2  RE: Pentru ABCDAR trimis de
(29 mar 2011, 13:45:39
lasă ABCDAR că de când scrii pe aici ai păpica asigurată. azi cine e de serviciu la bucătărie? Nechifor, Donţu, nea Gavril sau Stan? Băişanu nu poate fi că el e un pic mai rupt la buzunar. Mai ieşi cu "poemele" la soare pe tarabă cum făceai altădată că s-a încălzit afară!
5.   Tot o întrebare trimis de
(29 mar 2011, 14:08:11
după cum se vede s-a deviat de la subiect, noi ne certăm iar copii suferă și binențeles buzunarul și așa gol al părinților, peste tot este un haloimis portocaliu, singura soluție este ca Suceava să facă ce a făcut Timișoara în 1989
6.   Sunt mindru de tatal meu! trimis de
(29 mar 2011, 16:27:26
,,Sunt mândru că m-a luat cu el la grevă! Mi-a spus că, probabil, luna aceasta nu o să mai aibă prea mulți bani să-mi cumpere jucărioara aceea din vitrină; oricum era o chinezărie ieftină și nu-mi trebuie! Apoi, mi-a spus tata, poate că săptămâna asta ne vom plimba puțin prin parc, nu mai avem benzină să mergem la țară, la bunica… Oricum, bunica e tare bătrână, îi spun, cred ca o să uite că nu am fost de data asta! Tata spune că e post, și că, prin urmare, mama o să gătească iar orez. Orezul e bun, îl liniștesc pe tata, e hrănitor și un băiețel așa de mic nici nu mănâncă prea mult… Apoi trecem la politică și tata se încruntă, apleacă umerii cumva în jos, aproape să cad de pe umerii lui. Copiii nu fac politică, îi spun, de aceea nu au riduri! Și tata zâmbește și-mi sărută mânuța, de parcă ce mare chestie am spus!
Trecem pe lângă magazinul acela de covrigi calzi și tata se socoate și-mi cumpără doi, ca de obicei. “Sunt prea calzi, îmi spune tata, mie nu-mi fac bine la stomac, mănâncă tu, puiule! ” Sunt tare mândru că tata mă tratează ca pe un adevărat bărbat și-mi povestește că, deși nenea acela răutăcios, ca Spânul din poveste, nu vrea să-i mai dea niciun ban, el, tata, a făcut câteva economii pentru mine și că o să putem merge, ca bărbații, să bem un suc la cofetărie.
7.   Sunt mindru de tatal meu! trimis de
(29 mar 2011, 16:29:07
Tatăl meu e un om bun și nu se ceartă cu nimeni. Uneori se mai supără, dar e o supărare tăcută: s-a supărat pe câțiva colegi care nu au venit cu noi la grevă! E așa de frumos la grevă!!! Ne plimbăm în cerc, așa cum am văzut eu într-un film că făceau deținuții. Săptămâna asta ne jucăm de-a deținuții, spune tata, ai să vezi cum nenii jandarmi or să ne filmeze, să vezi ce frumos o să fie! Îl rog pe tata să mă aburce sus, sus, pe umerii lui uriași: de acolo o să pot și eu să mă văd mai bine și nenii jandarmi or să mă filmeze și pe mine! Vai, ce fericit sunt și ce mândru! E frumos așa, să vii la grevă! Păcat că nu ne dau și bani pentru plimbarea asta, spune tata, doar ne jucăm frumos, mersul în cerc e impecabil! Uite, ocolim frumos trandafirii, apoi, când amețim, toți, dar toți ca la comandă, ne întorcem și schimbăm sensul. E așa de frumos când schimbăm sensul, îi spun, teribil de semeț, tatălui meu! Cât de frumos e să schimbi sensul și ce pierd nenii și tantile de la tata de la școală că nu văd și nu simt asta!!
Tatăl meu se aplecă să mă pună jos. Jocul s-a terminat pentru azi, spune. S-a făcut frig și vrem să ne mai lase mama și mâine la grevă, nu-i așa? Să nu răcești, puiule! Poate că totuși ne oprim să cumpărăm chinezăria aceea ieftină, îi spun lui tata… poate-mi vine cheful să mă joc cu ea! Poate mâine, îmi răspunde tata, poate nenea acela Spân are vreo revelație și-i vine gândul cel bun! Sunt de acord cu tata, nu-l mai întreb ce e aia revelație, că azi e trist și nu vreau să-l cicălesc, dar promit că atunci când voi fi mare, așa ca tata, voi avea multe, multe REVELAȚII !!!
(Dedic acestă postare tuturor colegilor de la toate liceele, școlile, grădinițele, care au tremurat în cerc, la grevă! Să sperăm că nu în zadar!!
UNITATE!!!!''
7.1  RE: Sunt mindru de tatal meu! trimis de
(29 mar 2011, 18:03:31
Ai uitat mai LAATU sa specifici de unde ai luat aceste "cugetari". Sunt de pe un blog a unui cunoscut colegiu din Botosani. Nu copia ca nu e frumos. Mai ales daca esti profesor.
7.2  RE: Sunt mindru de tatal meu! trimis de
(29 mar 2011, 21:03:36
esti culmea, Ilinca!
uita-te mai bine si vezi ghilimelele!
oooooooooooooooooooooooooooooo ce repede vedem paiul in ochiul altuia...(scuza-ma, n-am pus ghilimele-e din intelepciunea populara, cu autor necunoscut)
7.3  RE: Sunt mindru de tatal meu! trimis de
(30 mar 2011, 10:33:54
Ar trebui sa stii stimata MIRUNA007 ca oricarui citat trebuie sa i se indice sursa. Asta conform drepturilor de autor. Asa ca...te-ai ostenit degeaba sa postezi.
7.4  RE: Sunt mindru de tatal meu! trimis de
(30 mar 2011, 10:45:40
Culmea este ca astazi Obiectiv publica acest "panseu" si spune ca s-a inspirat dintr-un comentariu la un articol al lor. E foarte trist ce se intampla. Postez eu sursa "citata".

 ☭  ϑ

8.   Deranjat de ABCDAR ? trimis de
(29 mar 2011, 18:56:57
Un stat de drept inseamna justitie - o putere in stat. Daca portocalii o incalca atat prin neaplicarea hotararilor judecatoresti definitive si executorii, iar d-lui Flutur i se ridica osanale pentru faptul ca a incalcat justitia, HORHEI si BELLU sunt oripilati ca cineva incearca sa atraga atentia asupra incalcarilor flagrante a ceea ce inseamna statul de drept. Periati puterea, poate va pica o ciosvarta! Gudurati-va, umilinta este sportul national al romanului. In genunchi, javrelor!
9.   Bravo Vestitorule trimis de
(29 mar 2011, 22:48:47
ai asa o mare dreptate in ce spui VESTITORULE. Cine stie? ,,Buturuga mica rastoarna carul mare" dar cu conditia sa fim uniti si sa iesim in strada sa ne spunem pasul in gura mare...zi si noapte, daca trebuie fara oprire. Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa ne dea putere si unitate. Ar trebui oamenii sa se gandeasca ca daca cedeaza acum degeaba au stat pana acum in greva si o vor lua de la capat peste o luna, maxim doua, cand vom ramane din nou fara bani de salar

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei