Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Wikileaks

Flutur, printre cei care ar fi putut să-l înlocuiască pe Tăriceanu în funcţia de premier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În documentele publicate pe site-ul Wikileaks care vizează România şi preluate de ziarele centrale apare şi numele actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Potrivit cotidianului Adevărul, Gheorghe Flutur s-a numărat printre cei care ar fi putut să preia funcţia de premier al României, atunci când şeful statului, Traian Băsescu, ar fi încercat să răstoarne Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu. În Adevărul se precizează că pe 5 iunie 2007, după referendumul pentru demitere, reinstalatul preşedinte Băsescu l-a invitat la Cotroceni pe ambasadorul american Nicholas Taubman. În aceeaşi zi, ambasadorul s-a întâlnit şi cu liderul PSD, Mircea Geoană. Telegrama Ambasadei SUA la Bucureşti obţinută de Wikileaks descrie strategiile politice ale celor doi, Traian Băsescu şi Mircea Geoană, care la acel moment intenţionau să se alieze ca să răstoarne guvernul Tăriceanu.

În documentul Wikileaks se arată că Traian Băsescu i-a declarat ambasadorului SUA că nu mai poate lucra cu premierul Tăriceanu, încercând să-l înlocuiască pe acesta din funcţie, fie printr-o încercare de a reface alianţa cu PNL, fie prin invitarea social-democraţilor să formeze un nou Guvern. Cu toate că discuta şi despre varianta alianţei cu PSD, Traian Băsescu ar fi afirmat că nu îl va accepta pe Mircea Geoană ca viitor premier. Potrivit Wikileaks, Traian Băsescu i-ar fi spus ambasadorului SUA că României încă îi lipseşte un Guvern solid şi că turbulenţele politice continue vor începe să aibă efecte negative asupra economiei. În Adevărul se precizează că Traian Băsescu s-a plâns că Guvernul minoritar al premierului Tăriceanu ”nu poate funcţiona aşa cum este el constituit”.

 

Toate soluţiile lui Traian Băsescu erau favorabile SUA

În articolul din cotidianul citat se mai spune că, la cererea liderului PSD, Mircea Geoană, ambasadorul s-a întâlnit separat cu liderul PSD, care se întâlnise în ziua precedentă cu preşedintele Băsescu. Geoană a pretins că cei doi s-au înţeles că PSD ar trebui să formeze viitorul Guvern. Geoană a spus că partidul său se va întruni să decidă oficial vinerea următoare, dar că e decis că PSD va doborî actualul Guvern PNL.

„În fine, să notăm că multe nume sunt vehiculate de Băsescu şi alţii ca posibil succesor al lui Tăriceanu. Acestea îl includ nu doar pe Geoană, dar şi pe liderul PSD Ioan Rus, şeful serviciului secret intern George Maior, fostul ministru de Interne Vasile Blaga, fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur şi chiar fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei. Toţi sunt favorabili Statelor Unite şi noi n-ar trebui să fim atraşi în nici o tentativă care ne face să părem că l-am uns pe învingător”, se precizează în telegrama citată de Adevărul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur, printre cei care ar fi putut să-l înlocuiască pe Tăriceanu în funcţia de premier.
 Vizualizări articol: 1678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Flutur, printre cei care ar fi putut să-l înlocuiască pe Tăriceanu în funcţia de premier3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(29 mar 2011, 11:09:11
/ ,,Era să fie ’’ ... ,, ar fi putut fi ’’ /
Cam ca proiectele (ne ) realizate de voi
Sau el ... pe altarul partidului se jertfi ? ! ? !
Hai bah ?! VĂ BATEŢI JOC DE NOI ? ? ?

Noi n’avem prim-ministru , Băse’i în tot şi’n toate
Lui i se cântă legende în jurul focului
Dezvăluirile astea cui îi sunt adresate ?
Poporului sau ... boborului ? ? ?

Beţivanul narcisist de la TriCoceni
Aruncă praf în ochi ( via Wikileaks )
Ce dreq , ne crezi aborigeni ?
Doar ştim cu toţii că te / vă doare’n pix
2.   ... trimis de
(29 mar 2011, 11:50:58
Da...Posibil...Ar fi ptut fi el catelul lui Basescu acum in locul lui Boc...Sa latre la comanda stapanului...Pe Tariceanu nu-l putea controla asa cum dorea el de asta a vrut un catelus cuminte si ascultator ca sa puna in aplicare planurile lui comuniste...
3.   Pentru ABCDAR trimis de
(29 mar 2011, 12:15:05
Mai omule, NE-AM SATURAT DE TINE SI DE POEZELELE TALE STUPIDE!! Oare tu nu te-ai saturat sa le compui???? Mai ia o pauza, te rugam, ia-ti o vacanta, ia niste nitrazepam si dormi 2 zile , te rugam mult, lasa-ne sa mai respiram si fara tine pe-aici, ca ne-ai innebunit cu versurile tale idioate. Bai frate, dar zilnic??? Ne-ai adus pe toti la disperare !! Mi-e si frica sa citesc un articol pina la capat, sa nu dau de elucubratiile tale, pe care crede-ma oricum NU LE CITESTE NIMENI !!! Esti ingrozitor de talentat si perseverent, ok, dar scrie-le pe hirtie, publica un volum si poate scoti si niste bani daca-l scoti la vinzare, pe bune!!! Nu te irosi aici, online ! Hai te rugam frumos, pe bune ca toata lumea s-a saturat de tine !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei