Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri periculoase

Dosarul drogurilor de mare risc, vândute la pliculeţ, în Casa de Cultură, a ajuns în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cristian Tiberiu Nistor, tânărul în vârstă de 34 de ani, care a închiriat un spaţiu în Casa de Cultură Câmpulung Moldovenesc şi a început să vândă etnobotanice care conţineau substanţe interzise, considerate droguri de mare risc, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei de Combatere a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Nistor, domiciliat în municipiul Galaţi, a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în vânzare şi deţinere de droguri de mare risc, fără drept.

 

Ofertă „culturală”. Magazin de „chestii magice”

Cristian Tiberiu Nistor a deţinut aşa-zise „magazine de vise” pe raza localităţilor Tecuci şi Galaţi, iar în noiembrie 2010 şi-a reorientat afacerea spre Câmpulung Moldovenesc, după ce autorităţile gălăţene au interzis comercializarea produselor etnobotanice.

Potrivit ofiţerilor Serviciului Antidrog, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, Nistor a găsit repede un spaţiu de închiriat, prin intermediul logodnicei sale, care are rude la Câmpulung Moldovenesc.

Contra 400 de lei pe lună, gălăţeanul şi-a deschis afacerea chiar în incinta Casei de Cultură din localitate, iar ca vânzători a avut doi tineri câmpulungeni, soţ şi soţie.

La nici o zi după ce-au dat drumul la „prăvălie”, lipind pe geamuri mai multe afişe cu „Magic Stuff” (n.r. - chestii magice), printre clienţi s-au numărat şi poliţişti din localitate şi ofiţeri antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, oamenii legii ridicând pentru analiză nu mai puţin de 90 de plicuri care conţineau un număr de zece sortimente de produse etnobotanice.

În 20 dintre plicuri, specialiştii au găsit substanţe din categoria celor interzise, considerate droguri de mare risc.

Deşi poliţiştii i-au spus să-şi sisteze activitatea, Nistor, susţin anchetatorii, a continuat afacerea cu „chestiile magice” vândute în instituţia culturală.

Celor doi soţi pe care i-a avut ca vânzători le-a spus să nu-şi facă nici o grijă, întrucât produsele nu conţin nici un fel de substanţe interzise.

Pe 30 noiembrie 2010, poliţiştii au venit din nou în control şi au ridicat şi celelalte plicuri cu prafuri periculoase.

Între timp, de la laboratoarele antidrog de la Iaşi au venit rezultatele care confirmau prezenţa drogurilor de risc în 20 dintre cele 90 de pliculeţe ridicate la primul control al oamenilor legii.

Pe data de 3 decembrie 2010, Cristian Tiberiu Nistor a fost arestat preventiv, fiind eliberat din celulele poliţiei la sfârşitul lunii trecute, cu interdicţia de a părăsi ţara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul drogurilor de mare risc, vândute la pliculeţ, în Casa de Cultură, a ajuns în instanţă.
 Vizualizări articol: 1508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dosarul drogurilor de mare risc, vândute la pliculeţ, în Casa de Cultură, a ajuns în instanţă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei