Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezamăgire

Profesorii suceveni au mers degeaba la Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii suceveni, alături de colegii lor din Botoşani, au protestat ieri, timp de cinci ore, în faţa Ministerului Educaţiei, Tineretului, Cercetării şi Sportului (METCS), încercând în modul acesta să determine autorităţile competente să găsească o rezolvare pe termen lung a problemei lor. O delegaţie formată din cinci lideri de sindicat suceveni şi botoşăneni a fost primită de către ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, însă profesorii s-au ales doar cu promisiuni.

 

„Ministrul e total depăşit de situaţie”

Profesorii, în special cei care au discutat direct cu Funeriu, s-au arătat foarte supăraţi şi dezamăgiţi de reacţia şi atitudinea ministrului.

„Am purtat, timp de o oră, o discuţie cu ministrul, e total depăşit de situaţie, ne-a zis că rezolvarea problemei ţine de premierul Boc şi Ministerul Finanţelor Publice şi s-a eschivat de la responsabilităţi, ne-a sugerat să avem răbdare şi să aşteptăm”, a declarat Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”. Daniel Funeriu le-a dat de înţeles profesorilor că salariile din învăţământ vor fi acordate în baza Ordonanţei 41/2009, ceea ce înseamnă că drepturile salariale ale profesorilor nu cuprind majorarea de 33% câştigată în instanţă.

„E o nouă înşelăciune, degeaba ne-am câştigat drepturile în instanţă, dacă oricum nu sunt respectate”, a mai adăugat Dumitru Irimia.

Cadrele didactice au revenit în Suceava şi mai nemulţumite faţă de cum au plecat şi sunt hotărâte să continue greva şi în zilele următoare.

„În urma discuţiei cu Funeriu n-am aflat nimic nou, am primit doar promisiuni în care cel mai probabil nici ministrul nu crede. Continuăm greva şi suntem hotărâţi să nu cedăm”, ne-a spus Silvia Lupaşcu, lider de sindicat la Şcoala Generală Nr.3 Suceava.

 

Astăzi profesorii vor picheta din nou Prefectura

Aşa cum au anunţat şi în cadrul mitingului de joia trecută, profesorii vor picheta şi azi Prefectura, cerând autorităţilor locale să facă presiuni la Guvern pentru rezolvarea problemei salarizării.

„Protestul este unul autorizat, mizăm pe susţinerea tuturor profesorilor din judeţ, trebuie să avem o voce unitară pentru a fi băgaţi în seamă”, a menţionat Constantin Cernica, preşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii suceveni au mers degeaba la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Profesorii suceveni au mers degeaba la Bucureşti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei