Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Centru de terapie endovasculară şi radiologie intervenţională la Spitalul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a solicitat Consiliului Judeţean, instituţie în subordinea căreia se află, aprobarea pentru închirierea unei suprafeţe de 160 de metri pătraţi, aflată la etajul al doilea al clădirii principale, în vederea înfiinţării unui Centru de terapie endovasculară şi radiologie intervenţională. Demersul conducerii unităţii medicale este motivat de cazuistica existentă în judeţ. Procentul de bolnavi cardio-vasculari aflaţi în evidenţă este de 13,23%, fiind în creştere, iar incidenţa bolilor cardio-cerebrovasculare este de 1,6%, însemnând  circa 9.000 de noi bolnavi depistaţi anual. Pacienţii care au nevoie de terapie intervenţională de urgenţă reprezintă 18-20% din totalul pacienţilor cu boli cardio-cerebrovasculare, respectiv 1.800 de bolnavi, în timp ce pacienţii care au nevoie de tratament intervenţional în stadiul cronic al bolii sunt în număr de 30.000, adică circa 30% din total.

 

30.000 de suceveni cu boli cardio-cerebrovasculare au nevoie de tratament în stadiul cronic al bolii

Noul Centru de terapie endovasculară şi radiologie intervenţională ar urma să fie funcţional în maximum şase luni de zile, marele avantaj fiind acela că va acorda tratament gratuit pacienţilor suceveni care sunt urgenţe şi nu ar putea ajunge în timp util la centrul universitar Iaşi sau care nu ar putea suporta costurile ridicate ale materialelor folosite.

Costurile tratamentelor vor fi acoperite prin contract  cu Casa de Sănătate sau prin finanţare din programele Ministerului Sănătăţii. Trebuie spus că spaţiul va fi închiriat prin licitaţie publică iniţial pe o perioadă de zece ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului. Consiliul Judeţean ar urma să primească de la Spitalul Judeţean jumătate din sumele încasate cu titlu de chirie. Aprobarea pentru închirierea celor 160 de metri pătraţi va fi dată în şedinţa de mâine a deliberativului judeţean.

De menţionat că pentru înfiinţarea centrului, dotarea cu aparatură, amenajarea spaţiului şi plăţile salariale nu se vor cheltui fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Suceava. Aceste cheltuieli vor fi suportate de către firma care va câştiga licitaţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru de terapie endovasculară şi radiologie intervenţională la Spitalul Judeţean.
 Vizualizări articol: 1169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Centru de terapie endovasculară şi radiologie intervenţională la Spitalul Judeţean5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei