Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2011 - Anul XVI, nr. 52 (4650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri cu marfă confiscată

Poliţistul Drelciuc, bănuit că vindea de peste zece ani bunuri din camera de corpuri delicte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cele 81.161 de pachete de ţigări de contrabandă care au dispărut în cursul anului trecut din camera de corpuri delicte a Poliţiei oraşului Gura Humorului nu au fost, se pare, singura tranzacţie de acest gen a poliţistului Dumitru Drelciuc, cel care era chiar gestionarul acelei camere în care se depozitau mărfuri provenite din infracţiuni.

Ba mai mult, au descoperit anchetatorii, agentul de poliţie a sustras şi documente cu informaţii clasificate şi era implicat, se pare, şi într-o escrocherie cu un credit bancar.

În urmă cu două zile, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a agentului Drelciuc, acesta urmând să ajungă în faţa judecătorilor tocmai din arestul instituţiei la care lucrează din 1993, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.

 

„Preda” ţigările confiscate unei firme care nu mai exista

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Dumitru Drelciuc a fost dat pe mâna judecătorilor pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals.

Acuzaţia anchetatorilor este că, în perioada ianuarie – august 2010, profitând că era gestionar al bunurilor aflate în camera de corpuri delicte, şi-a însuşit şi traficat bunurile din gestiune, respectiv 81.161 de pachete de ţigări de diferite mărci, producând un prejudiciu de 777.704 lei.

Pentru a-şi acoperi manevrele ilegale, susţin anchetatorii, Drelciuc a trecut în registrul de intrare-ieşire că a predat diferite cantităţi de ţigări către SC Gallaher SRL, o firmă din Bucureşti.

A trecut în fals de nu mai puţin de 109 ori, în registrul cu pricina, faptul că, pe baza rapoartelor aprobate de şefii ierarhici, a predat diferite cantităţi de ţigări firmei respective, care se ocupa cu distrugerea ţigaretelor.

În realitate, cele peste 81.000 de pachete de ţigări au fost vândute pe piaţa neagră.

În urma verificărilor făcute de către ofiţeri trimişi de conducerea IPJ Suceava, firma SC Gallaher Bucureşti era dizolvată de ceva vreme, întreaga activitate fiind preluată de o altă societate din Capitală.

În faţa procurorilor, agentul de poliţie Drelciuc a recunoscut toate acuzaţiile.

 

Acuzat că sustrăgea documente „secret de serviciu”

Dumitru Drelciuc nu va răspunde doar pentru cele trei capete de acuzare în faţa judecătorilor. Agentul de poliţie va fi judecat şi pentru infracţiunea de sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava susţin în documentele înaintate instanţei de judecată că poliţistul Drelciuc a sustras din sediul Poliţiei oraşului Gura Humorului mai multe documente secret de serviciu, pe care le-a dus la domiciliul său, unde, de altfel, au şi fost găsite cu ocazia percheziţiei. 

Unul dintre documentele respective era chiar o anexă la programul de prevenire a scurgerilor de informaţii clasificate şi cuprindea patru pagini din lista cu persoanele care aveau acces la acele informaţii.

La domiciliul lui Drelciuc au fost găsite, de asemenea, 28 de pagini din planul de ordine şi siguranţă publică al Poliţiei oraşului Gura Humorului.

Pentru unul dintre documentele găsite la locuinţa lui Drelciuc, acesta va fi cercetat penal şi pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în păstrarea secretului de stat.

 

Ce a mai vândut Drelciuc din camera de corpuri delicte?

Dumitru Drelciuc a ajuns pe prima pagină a ziarelor locale şi centrale la începutul lunii ianuarie a acestui an, după ce s-a descoperit că, în cursul anului trecut, a sustras din camera de corpuri delicte peste 81.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Ancheta procurorilor de caz a scos la iveală fel de fel de nereguli în activitatea lui Drelciuc, existând suspiciuni că acesta făcea tranzacţii cu bunuri din camera de corpuri delicte încă din anul 2000.

De altfel, procurorii au luat la verificat întreaga activitate a agentului Drelciuc, începând cu anul 2000.

Există indicii certe care să susţină faptul că Drelciuc nu a predat bunuri către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, deşi a făcut  menţiuni în acest sens în „Registru Magazie corpuri delicte intrare-ieşire”, iar unele bunuri deşi apăreau predate, au fost identificate în camera de corpuri delicte.

În urma verificărilor s-a stabilit că agentul de poliţie a primit bunuri pentru a fi introduse în camera de corpuri delicte fără a elibera dovezi în acest sens.

De asemenea, anchetatorii au informaţii că Dumitru Drelciuc a înregistrat în registrele de evidenţă cantităţi de bunuri mai mici decât cele menţionate în dovezile de predare către camera de corpuri delicte.

Fostul gestionar a înregistrat în registrul de magazie dovezi de primire, însă acestea nu au fost completate, neregăsindu-se nici rapoartele de introducere a bunurilor în camera de corpuri delicte.

 

Credit bancar, obţinut cu documente falsificate

Lista problemelor cu legea ale lui Dumitru Drelciuc nu se opreşte aici.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au disjuns cercetările faţă de Drelciuc într-un alt dosar, întrucât există indicii că agentul de poliţie ar fi falsificat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil şi un extras de carte funciară, documente pe care le-a folosit la Bancpost în calitate de girant ipotecar, împreună cu soţia sa, Monica Drelciuc, pentru acordarea unui credit în favoarea unui individ din localitatea Bucşoaia, oraşul Frasin.

Dacă suspiciunile oamenilor legii se vor confirma, atunci Drelciuc şi soţia sa vor fi puşi sub acuzare pentru delapidare, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.

 

Înşelăciuni cu taxa de poluare  auto

Dumitru Drelciuc a mai fost trimis în judecată în noiembrie 2010, fiind acuzat de înşelăciuni cu taxa de poluare auto. Poliţistul, susţineau procurorii, a primit 3.000 de euro şi 5.000 de lei pentru a înmatricula două maşini aduse din străinătate, însă acesta a băgat banii în buzunar şi a falsificat mai multe chitanţe şi adeverinţe pentru a-şi acoperi măgăriile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul Drelciuc, bănuit că vindea de peste zece ani bunuri din camera de corpuri delicte.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Poliţistul Drelciuc, bănuit că vindea de peste zece ani bunuri din camera de corpuri delicte5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De risul curcilor trimis de
( 4 mar 2011, 11:23:51
adica , de 10 ani fura din sediul politiei si nimeni nu l-a prins .... de risul curcilor!!!halal politie avem si noi! rusinica! rusinica! ar trebui sa isi dea toti sefii demisia si sa vina oameni competenti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei