Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2011 - Anul XVI, nr. 52 (4650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte aprobate

Investiţii de 70 de milioane de euro în modernizarea drumurilor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Suceava se numără printre primele judeţe din ţară, alături de Botoşani, în care au fost aprobate primele investiţii în infrastructură prin programul Ministerului Dezvoltării Regionale de modernizare a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că în cadrul şedinţei de miercuri a consiliului tehnico-economic din cadrul Ministerului Dezvoltării au fost aprobate proiecte în valoare de aproximativ 70 de milioane de euro pentru judeţul Suceava.

Investiţiile ar urma să se realizeze prin credit furnizor, iar Flutur a spus că prin acest program guvernamental, în Suceava ar urma să se modernizeze 100 de kilometri de drumuri judeţene şi tot atâţia kilometri de drumuri locale.

Preşedintele CJ a spus că în judeţ au fost inventariate 13 proiecte, dintre care şapte pentru modernizarea unor drumuri judeţene. Este vorba despre drumurile Frasin – Stulpicani – Ostra, cu o lungime de zece kilometri, Panaci – Glodu şi Glodu – Bilbor (opt kilometri), Câmpulung Moldovenesc – Stulpicani, Mitocul Dragomirnei – Mănăstirea Dragomirna, Coşna – Grădiniţa şi Suceava - Dolhasca, acesta din urmă având o valoare de 600 de miliarde de lei vechi, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea a 39 de kilometri de drum judeţean. Preşedintele CJ Suceava a spus că valoarea totală a celor şapte proiecte este de aproximativ 50 de milioane de euro.

 

Drumurile din cinci localităţi sucevene vor fi modernizate prin programul Ministerului Dezvoltării

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că pe lângă aceste şapte proiecte, consiliul tehnico-economic din cadrul Ministerului Dezvoltării a mai aprobat investiţii în modernizarea drumurilor din cinci localităţi ale judeţului. Flutur a precizat că proiectele vizează oraşele Rădăuţi, unde urmează să fie modernizate 131 de străzi cu o lungime totală de 48 de kilometri, Liteni – 32 de kilometri de drumuri, Frasin – 5,8 kilometri de drumuri şi comuna Bogdăneşti – opt kilometri de drumuri locale.

„Este posibil ca în două săptămâni să fie scoase la licitaţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Deci judeţul Suceava intenţionează ca în prima etapă a programului 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale să modernizeze circa 100 de kilometri de drumuri judeţene şi încă 100 locale, cu o valoare de circa 70 de milioane de euro. Este poate cea mai importantă lucrare de modernizare a infrastructurii de drumuri. Sunt câteva zone în care erau absolut necesare aceste investiţii. La acestea se mai adaugă proiecte pentru drumuri din alte 22 de localităţi, cu încă vreo 40 de milioane de euro, dar despre asta se va vorbi într-o nouă etapă”, a spus Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de 70 de milioane de euro în modernizarea drumurilor din judeţ.
 Vizualizări articol: 1450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Investiţii de 70 de milioane de euro în modernizarea drumurilor din judeţ4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 mar 2011, 11:06:03
drumul de la brodina la ulma nu intra nici anul asta in calcule......Multumim
2.   INOCENTII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
( 4 mar 2011, 11:21:45
Oare domnul Flutur nu stie cine a fost domnul Contac?????, presedintele CJ Botosani timp de 12 ani , un PSDIST, de un an de cand a fost fugarit din psd face afaceri numai cu domnul flutur, de ce?
Sa-l cred ca domnul Contac cand vorbea despre dumneavoastra urat, despre niste dosare, e adevarat oare????? Sa-l cred??? Sunteti prieteni de multi ani????
3.   * trimis de
( 4 mar 2011, 11:42:03
Fii pe fază să nu te tragă’n piept guvernul
Care’i preocupat de ,, bunăstarea ’’ ta
De la gura cu care te hrăneşti ţi’a smuls biberonul
Următoarele generaţii vor avea de unde’nvăţa

Să fii pe fază , mereu pe fază
Trebuie (musai ) mereu în gardă să fii
Dar nu ţi se pare că’i cam (totul ) varză ?
Şi ... cu toate astea nu te poţi relaxa , ştii ? !

M’am săturat să fiu mereu ,, pe fază ’’
La dreq cu toate,vreau să mă relaxez
Nu vreau tot timpu’ mintea să’mi fie trează
Nu mai vreau ,, de viaţa mea ’’ să mă tratez !

Deci , cum e bine... vigilent .. sau ... ?!
Dom’Flutur , cum trebuie să stau ? ? ?
4.   Trageti tare trimis de
( 4 mar 2011, 12:08:02
Trageti tare cu drumurile ca la anul au loc alegerile locale si judetene,daca acum nu atunci cand ?
4.1  RE: Trageti tare trimis de
( 4 mar 2011, 21:10:36
cu drumurile e alta treaba....stai calm...deja a inceput "cheta" ptr campanie la gateristi,padurari,etc...cind a fost huiduit Base la Iasi pe 24 ian,stii cite autobuze de padurari au fost acolo???dar le-au fost frica de multime sa strige pro,ceea ce l-a infuriat la culme pe preamaritul...
5.   Licitatie trimis de
( 4 mar 2011, 14:15:21
tare sunt curios cine va castiga licitatia de reconstructie a drumurilor.dupa parerea mea tot firma lu d nu flutur.sa vedem.
5.1  RE: Licitatie trimis de
( 4 mar 2011, 21:06:49
ai dreptate,cornelus34...firma la care este actionar din umbra va cistiga majoritatea...dar cred ca va fi printre ultimele...
5.2  RE: Licitatie trimis de
( 4 mar 2011, 21:16:53
si am uitat sa zic...drumul de la podu izvor arata bine???sau cel de pe toaca???normal ca doar se promoveaza "turismul"...si este o ferma de animale la Dragoiesti cu actionari "beton"....si acolo drumul este super....ce sa-i faci,restul asteapta...
6.   Promisiune trimis de
( 4 mar 2011, 14:23:14
DJ 178F nici in acest an nu reusiti sa faceti /.
7.   Mai sunt? trimis de
( 4 mar 2011, 14:32:05
Mai exista naivi care pun botu la expresii de genu: "vor fi, ar urma sa se realizeze, se va vorbi, se vor efectua etc" si alte expresii la viitor..?
8.   Promisiuni trimis de
( 4 mar 2011, 15:29:01
promisiuni si bani bagati in buzunarele primarilor si la toti cei ce conduc un sat un oras sau o comuna...
cati bani s-au alocat in vicovu de sus sa se faca strazi ? k doar toti, coi cei cu functii mari ati acceptat prostia ca o comuna fara canalizare, fara "ulite" "strazi" asfaltate sa devina oras, k sa dati fonduri acol osa va imbogatiti fiecare in parte...
peste tot unde mergi , pe la alte primarii din zona se zica, k vicovu de sus are toate strazile asfaltate, de unde atatea minciuni ? k nu are decat strada pe unde merge domnu primar la domiciliu si inca o strada pe care lociueste neamuri ale domnului primar cu toata mafia lui din primarie...si ei au salarii de oras si tara plange k ii criza, plus k au facut si o avere considerabila fiecare in parte, mai ales primaru din vicov...
au primit bani pentru indiguiri, desigur 3 sferturi in buzunare iar cu un sfert si-au batut joc de oameni
diguri facute din gunoaie, dunoaie ingropate pe albia raului suceava, dc sa le duca unde trebuie cand pot baga banii in buzunar si cate si mai cate...
iar jandarmii de acolo sunt degeaba, niciunul nu este mai prejos fata de unu care ii acuzat de viol, contrabanda, deranjarea linistii publice, batai si altele... ca doar fiecare au frati, veri , cumnati si mai ales prieteni pe care ii acopera ajuntandu-se de influentele lor pe care le ofera uniforma
9.   Modernizare drumuri trimis de
( 4 mar 2011, 15:34:11
Multumim din suflet domnule Flutur ca v-ati dat toata silinta si ati reusit modernizarea drumului Falticeni-Liteni (prin com.Vulturesti), aaaa...nu l-ati modernizat inca??? cred ca adevarul sta in culoarea rosie a primarului din Vulturesti de asta va feriti mereu de acest drum. Va doresc multe realizari in zona Gura Humorului ca de restul prostilor Dumnezeu cu mila. Ha,ha,ha....ce-mi plac glumele mele.
10.   Oare trimis de
( 4 mar 2011, 16:10:07
Oare d-nul Flutur citeste aceste comentarii?
11.   Modernizare trimis de
( 4 mar 2011, 17:14:58
Ai dreptate Rustic.Cred ca cel mai rau drum din judet e cel prin com.Vulturesti.
Oare cand se vor aloca bani si pt.acolo?Sa vina sa se convinga ce drumuri sunt mai ales de la Hartop la Liteni,nu ai pe unde sa te feresti...numai gropi in asfalt(acolo unde mai e).
12.   Europeni trimis de
( 4 mar 2011, 23:35:15
de la vama la moldovita faci o ora cu masina(20 de km)..nu se gandeste nimeni la asta...pe drumul ala circula sute de oameni...adica sute de voturi...
13.   Comentariu trimis de
( 5 mar 2011, 00:23:09
Bai da ce imparteala stie fluturelul???
In Radauti la fratele lui pdlist 131 de strazi in rest canci!!!
Ba da ce logica avet!!!!
14.   Numaratoare a la.... trimis de
( 8 mar 2011, 00:59:14
"...a mai aprobat investiţii în modernizarea drumurilor din cinci localităţi ale judeţului. Flutur a precizat că proiectele vizează oraşele Rădăuţi, unde urmează să fie modernizate 131 de străzi cu o lungime totală de 48 de kilometri, Liteni – 32 de kilometri de drumuri, Frasin – 5,8 kilometri de drumuri şi comuna Bogdăneşti – opt kilometri de drumuri locale."

Zicea ca-s 5 orase, si apar doar 4. Care-i al 5-lea? Sau le-a numarat Roberta Anastase?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei