Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2011 - Anul XVI, nr. 52 (4650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă grea

Femeia care şi-a aruncat copilul nou născut în toaletă a primit 17 ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O femeie care a născut şi apoi şi-a abandonat fătul într-o toaletă din incinta Spitalului Orăşenesc Siret a primit ani grei de condamnare. Trimisă în judecată pentru omor calificat, Elena Prelipcean, de loc tot din Siret, în vârstă de 44 de ani, a primit 17 ani de închisoare. Judecătorii de la Tribunalul Suceava au pronunţat condamnarea după un proces care a durat exact nouă luni, dar soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţele superioare.

Grozăvia care a dus la această condamnare s-a petrecut la sfârşitul lui august 2009, în timp ce Elena Prelipcean era internată în spitalul din Siret. Ea nu le-a spus medicilor că este însărcinată, ci a dorit să fie tratată pentru hipertensiune.

Pe parcursul anchetei, Elena Prelipcean a susţinut că nu a ştiut că ar fi însărcinată, iar în noaptea în care şi-a aruncat propriul copil în toaletă s-a speriat şi a fugit în salon, crezând că are alte probleme medicale.

„Fiind mai voinică, nu am ştiut că sunt însărcinată. Am probleme cu fierea şi câteodată mai vomitam, am crezut că am intrat la menopauză, nu ştiam”, a declarat Elena Prelipcean, pentru „Monitorul de Suceava”, în toamna lui 2009.

Examenul medico-legal a arătat că fătul era foarte aproape de momentul naşterii, femeia fiind în luna a noua de sarcină. Cu toate acestea, sarcina nu era vizibilă cu ochiul liber, femeia având o constituţie fizică robustă.

 

Medicii care iau de bune poveştile pacienţilor

Medicul Ionuţ Grigore, directorul de la acea vreme al Spitalului Orăşenesc Siret, a povestit că femeia a fost găsită, cu hemoragie, la scurt timp după producerea incidentului. Potrivit directorului Grigore, femeia a refuzat controlul, iar după aproximativ o oră şi jumătate infirmiera spitalului a găsit toaleta înfundată şi, după ce a chemat instalatorul, totul a ieşit la iveală.

În decizia de condamnare probabil că a contat şi faptul că Elena Prelipcean este mamă a patru copii şi ar fi trebuit să ştie cum se comportă organismul în cazul unei sarcini.

Chiar şi aşa, este de neînţeles cum „au reuşit” medicii de la Spitalul Orăşenesc Siret să nu observe sarcina femeii, care a stat internată mai bine de o săptămână. După o anchetă sumară, Colegiul Judeţean al Medicilor Suceava a dat câteva sancţiuni, o atenţionare şi o mustrare. Radiologul Viorica Olariu, care nu a depistat sarcina la ecograf deoarece pacienta era obeză, iar aparatul foarte vechi, este unul dintre cadrele medicale sancţionate, iar a doua persoană găsită responsabilă este ginecologul Lucian Cozaciuc, despre care s-a spus că nu avea suficientă experienţă profesională, fapt ce l-a făcut să se bazeze prea mult pe istoricul prezentat la consult de bolnavă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeia care şi-a aruncat copilul nou născut în toaletă a primit 17 ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeia care şi-a aruncat copilul nou născut în toaletă a primit 17 ani de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   : trimis de
( 4 mar 2011, 11:51:24
cum sa fie de neinteles cum au "reusit" medicii sa nu observe sarcina???????????/e atat de simplu :la cum arata femeia, nu avea bani iar fara ei cine o baga in seama?
2.   Comentariu trimis de
( 4 mar 2011, 23:24:42
Mi se pare foarte penibil modul de solutionare a vinovatiei medicilor cu "câteva sancţiuni, o atenţionare şi o mustrare"...S-a putut demonstra, exact dupa spusele dumnealor ca nu-si fac cu adevarat datoria: radiolog ce nu poate depista o sarcina la 9 luni la ecograf sau ginecolog care dupa ani buni de lucru in spital se alege cu insuficienta "experienţă profesională" in a depista o sarcina evoluata recurgand la metoda "istoricul prezentat la consult de bolnavă"...dar daca ar fi acesta adevarul...
De cazul acestei femei nu a avut cine sa se ocupe...cazand pe mana autoritatilor unde fiecare isi primeste rasplata dupa cum stie sa-si fluture urechile...unii cu pedepse grele iar altii cu...rusine...
3.   Comentariu trimis de
( 6 mar 2011, 11:40:45
Cand cunosti persoana parca nu-ti mai vine sa o compatimesti.Isi merita pedeapsa , a stiut ca este insarcinata.Pacat de copii,are doua fete foarte frumoase.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei