Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2011 - Anul XVI, nr. 52 (4650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii complementare

Autocontrolul mental - un ajutor preţios în autovindecare

 

De multe ori grijile, preocupările şi problemele zilnice generează o stare continuă de agitaţie mentală, ce se pot manifesta prin urmărirea simultană a mai multor idei.

Este destul de dificil pentru o persoană să se relaxeze şi să se gândească timp de un minut la o singură idee, eliminând în tot acest timp orice gând parazit ce apare pe ecranul mental.

Foarte multe dereglări psiho-emoţionale pot fi evitate dacă se practică zilnic un exerciţiu de supraveghere şi urmărire conştientă a gândurilor.

Aşezaţi-vă comod într-un scaun sau culcaţi-vă pe o canapea; relaxaţi-vă întregul corp, închideţi ochii şi încercând să obţineţi o stare de martor, urmăriţi 5 minute şirul gândurilor. La început veţi observa apariţia unor gânduri ce ţin de viaţa de zi cu zi, de serviciu, casă, griji etc. În faţa acestora comportaţi-vă ca un critic liniştit, liber şi independent. În funcţie şi de situaţia sau starea în care sunteţi, aceste exerciţii vor fi mai uşor sau mai greu de realizat. Nu este permis să se piardă şirul gândurilor. Trebuie să le urmăriţi cu atenţie şi într-o stare de perfectă conştienţă, fără să adormiţi!

Dacă apar stări de oboseală mentală, mai bine să amânaţi pe altă dată, când consideraţi că oboseala nu va interveni. Înainte de exerciţiu se pot face şi nişte respiraţii adânci care alungă stările de somnolenţă. Fiecare practicant va apela cu timpul la aceste măsuri ajutătoare, pentru a menţine progresul constant.

Acest exerciţiu de control al gândurilor se face de obicei dimineaţa şi seara. În fiecare zi, se va prelungi cu un minut, astfel încât într-o săptămână să se ajungă la cel puţin 10 minute de control şi urmărire a gândurilor.

Progresul este la fiecare diferit, individual. Practicantul atent va percepe cum la început, gândurile vin, trec într-un tempo rapid, încât îi este foarte greu să le reţină pe toate. De la un exerciţiu la altul se va observa însă cum, gândurile nu vor mai apărea atât de haotic, vor deveni mai regulate, până când vor rămâne numai câteva care vor apărea la intervale mari pe ecranul mental.

Controlului gândurilor trebuie să-i acordaţi toată atenţia deoarece este foarte important în procesul de transformare interioară.

În momentul când se ajunge la un nivel superior în practică vor apare stări de calm profund, claritate mentală, stări de focalizare spontane. Activităţile zilnice vor putea fi efectuate cu un maximum de eficacitate iar nivelul energetic al organismului va creşte considerabil.

Beneficiul ce mai important, însă, este legat de faptul că, pe timpul practicii se elimină progresiv, cu uşurinţă gândurile obsesive, stările depresive, fobiile.

 

Psih. Mihai MOISOIU                             

psiholog – psihologie clinică

terapeut - terapii alternative                      

Tel: 0753937223

e-mail: training.reality@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autocontrolul mental - un ajutor preţios în autovindecare.
 Vizualizări articol: 1459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Autocontrolul mental - un ajutor preţios în autovindecare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei