Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2011 - Anul XVI, nr. 52 (4650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Poliţia Vicovu de Sus, depăşită de numărul mare de infracţiuni din localitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Mai multe cauze penale petrecute în oraşul Vicovu de Sus au fost preluate de Poliţia municipiului Rădăuţi, asta după ce oamenii legii de la poliţia locală au cerut sprijin, pentru că volumul de muncă depăşeşte capacitatea lor de lucru. Această situaţie se întâmplă în condiţiile în care în ultima perioadă în Vicovu de Sus s-au petrecut numeroase fapte grave, iar poliţia locală şi-a pierdut comandantul, care pur şi simplu a renunţat la funcţie.

Printre altele, Poliţia municipiului Rădăuţi se ocupă actualmente şi de ancheta din cazul jafului petrecut vinerea trecută în Vicovu de Sus. Un individ care nu a fost încă identificat a dat buzna în locuinţa în care se afla Tabita Cornea, fiica lui Aurel Bobu, patronul renumitei fabrici de încălţăminte Marelbo, iar după ce a îmbrâncit-o şi a ameninţat-o, atacatorul, cu fes negru tras pe cap, a plecat din casă cu suma de 1.300 de lei. Trebuie precizat că poliţiştii au identificat un suspect în acest caz, dar după mai multe investigaţii s-a stabilit că acesta nu avea de-a face cu respectivul caz.

Numai de la începutul anului, în Vicovu de Sus s-au mai înregistrat cel puţin două fapte grave, un viol în grup şi o sechestrare între traficanţii de ţigări de contrabandă, două cauze rezolvate, din fericire, de poliţie. Chiar cu o noapte înainte de tâlhăria asupra fetei patronului de la Marelbo, în Vicov au mai fost două spargeri de locuinţe, însă poliţiştii spun că faptele nu ar avea legătură între ele.

Dacă mai adăugăm faptul că în Vicov există numeroşi indivizi implicaţi în traficul de ţigări de contrabandă, iar şoselele sunt împânzite de localnici care gonesc la volanul unor maşini de ultimă generaţie, avem o imagine completă asupra situaţiei din zonă. 

 

Câţiva poliţişti şi jandarmi la 15.000 de oameni

În prezent, Poliţia oraşului Vicovu de Sus este condusă de subinspectorul Adrian Ungureanu, numit interimar până când se va organiza un concurs pentru postul de comandant, asta după ce, în februarie, inspectorul Cazar Poenaru a renunţat la funcţie, plecând cu totul din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus.

Oficial, reprezentanţii poliţiei refuză să comenteze situaţia destul de delicată de la Vicov, motivând că preluarea dosarelor de alte structuri reprezintă o decizie de ordin intern, care nu vizează opinia publică.

„Există oameni nemulţumiţi, poliţiştii sunt foarte puţini, mai avem o grupă de şase jandarmi care patrulează zona, însă la populaţia pe care o are oraşul Vicovu de Sus, peste 15.000 de persoane, este puţin. După Gura Humorului suntem cel mai mare oraş din judeţ, iar problematică există, nu sunt eu în măsură să comentez mai multe, dar toată lumea ştie”, a declarat Gheorghe Schipor, primarul oraşului Vicovu de Sus.

Referitor la Grupa de Jandarmi Vicovu de Sus, aceasta efectuează zilnic patrule prin oraş, individual sau împreună cu poliţia.

De la începutul anului, jandarmii au aplicat 58 de amenzi şi au întocmit 16 dosare penale, individual sau împreună cu poliţia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Vicovu de Sus, depăşită de numărul mare de infracţiuni din localitate.
 Vizualizări articol: 2946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Poliţia Vicovu de Sus, depăşită de numărul mare de infracţiuni din localitate4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma faceti sa rad trimis de
( 4 mar 2011, 15:18:06
tin minte eu ca acuma mai multi ani, innainte sa faca domnu primar, Vicovu De Sus oras nu se intamplau atatea, nici nu era atata politie, nici atatea cazuri, dar asa se intampla, se cred toti baieti de cartier, masini tari, viteza, mai nou violuri, care vb aia, ce se scrie in ziar nu este adevarat, k vb aia prietena celei violate are renume, trebuia sa mearga sa ii se faca si ei analize sa se vada cati metrii de ---- are intrati in ea pana la ora actuala, cat despre sechestru, na, i s-o intors roata lui, si ala sechestrat are violuri facuta chiar impreuna cu prietenu sau breaban care este jandarm tot la vicov, acuma s-o intors roata, el o fost abuzat...astea toate sunt efectele orasului, inainte nu era asa ceva...
2.   Ma face sa rad trimis de
( 4 mar 2011, 17:30:39
UNDISPUTED chia ma face sa rad comentariul tau.
Esti jicovan?
Cum sa fie acestea "efectele orasului"???Esti tare.Deci din cauza ca e Vicovu oras se intampla "chestiile" alea acolo.
PS.Sechestrul e o treaba si sechestrarea e alta treaba.Ia aminte,hazliule.
3.   Oda bravilor barbati trimis de
( 4 mar 2011, 17:41:58
mare comandant de osti a fost Poenaru Cezar..............
si ca majoritatea celor din zona Radauti a pornit de jos....
3.1  RE: Oda bravilor barbati trimis de
( 4 mar 2011, 18:16:39
Si a ajuns sus?,adica la mansarda....
Oricum,mare om.
4.   Jicov trimis de
( 4 mar 2011, 22:49:21
Fiica unui jicovean prosper (care a ajuns in zear sapt trecuta), afirma pe-un site social odata ceva de genu: Ei, care petrec timpul liber in cloaca aia de nenorociti care se numeste "Apropo", sunt singurii care mai ridica stacheta in orasu asta. Am bufnit intr-un ras cu muci, amintindu-mi de felul in care ii bate limba romana si la scris si la vorbit pe acesti afaceristi, majoritatea jicoveni si alte sate. Dar de altfel, ei sunt singurii care mai aduc un suflu de "valuare" pe aici.

Dumnezeu sa aiba mila de noi..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei