Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2011 - Anul XVI, nr. 52 (4650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asociaţii de proprietari

Alegeri cu scandal la “Blocul Groazei” din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Posturile de conducere din cadrul asociaţiilor de proprietari au devenit atât de râvnite încât stârnesc scandaluri şi manifestări violente.

Cel mai recent scandal a apărut la Asociaţia de proprietari nr. 73 din Suceava, care îi reprezintă pe locatarii blocului 48A de pe strada Mărăşeşti, cunoscut drept “Blocul Groazei”, unde reprezentantul primăriei era să se aleagă cu capul spart de un scaun cu care un locatar nervos a vrut să îl lovească.

Adunarea Generală a membrilor asociaţiei 73 a fost convocată la şedinţă în data de 1 martie, seara, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Deşi oamenii au fost chemaţi din uşă în uşă, în bază de semnături, la şedinţă s-au prezentat doar cinci proprietari de locuinţe, însoţiţi de actuala conducere a asociaţiei, care le-a transmis reprezentanţilor Primăriei Suceava că alţi proprietari nu sunt lăsaţi să intre, în vreme ce alţii se tem să vină după ce au fost ameninţaţi de către Nicolae Beraru, locatar în blocul respectiv.

În raportul de eveniment întocmit de reprezentanţii municipalităţii se menţionează şi faptul că în timpul şedinţei, începută cu doar cinci locatari, administratorul de asociaţie a fost speriat cu ameninţări telefonice, primite de la aceeaşi persoană, Nicolae Beraru, care, după circa un sfert de oră, a şi apărut, însoţit de alte nouă persoane, cerând să se treacă direct la alegerea preşedintelui de asociaţie. Au fost făcute două propuneri - Nicolae Beraru şi preşedintele de asociaţie ales anul trecut, Romeo Bucur. Pentru Nicolae Beraru s-au adunat zece voturi (al său plus al celor nouă persoane pe care le-a adus cu el), în vreme ce pentru Romeo Bucur s-au adunat 14 voturi (din care nouă de la Primăria Suceava, care deţine acolo tot atâtea garsoniere).

Votarea preşedintelui de asociaţie a stârnit incidente violente, oamenii aduşi de Nicolae Beraru sărind la bătaie la ceilalţi din sală, inclusiv la reprezentantul Primăriei Suceava, care era să fie bătut cu un scaun, în ciuda faptului că în sală se aflau un reprezentant al poliţiei şi unul al jandarmeriei.

Speriaţi, locatarii veniţi iniţial la şedinţă au plecat din sală, împreună cu preşedintele de asociaţie, Romeo Bucur, şi administratorul de asociaţie, Elena Rusu, care a anunţat că mai bine îşi dă demisia, decât să lucreze în asemenea condiţii.

În cele din urmă, şi reprezentantul Primăriei Suceava, Bogdan Slevoacă, a fost nevoit să părăsească încăperea, acoperit de înjurături şi jigniri de la cei care nu au vrut să recunoască împuternicirea pe care o avea, de a vota la stabilirea preşedintelui de asociaţie.

În aceste condiţii viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, care coordonează activitatea serviciului Asociaţii Proprietari, consideră că Adunarea Generală a Asociaţiei 73 va trebui să fie convocată din nou, altă dată, în condiţii de siguranţă mai mari, atât pentru locatari, cât şi pentru reprezentanţii primăriei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegeri cu scandal la “Blocul Groazei” din Suceava.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Alegeri cu scandal la “Blocul Groazei” din Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ticalosii trimis de
( 4 mar 2011, 18:33:29
E o mare problema alegerea unui administrator.
As vrea ca insarcinatul primariei sa urmareasca atent mafia din jurul asociatilor de locatari, unde sume importante sunt strecurate in buzunarele unor persoane care au fost alese sa gestioneze fondurile asociatiei.Cine a verificat cheltuielile de la o asociatie si sa le afiseze publicului?
Obs.In general toti administratorii sunt in cardasie si cu omul de la primarie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei