Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2011 - Anul XVI, nr. 52 (4650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă magistraţi

Judecat că a furat aproape 100.000 de euro, a primit doi ani cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Gheorghe Rezmeriţă (38 de ani), unul dintre cei trei indivizi trimişi în judecată în cazul furtului de aproape 100.000 de euro din casa unui om de afaceri din comuna Dorneşti, inculpat care a recunoscut de altfel comiterea faptei, a aflat zilele trecute pedeapsa pe care i-au dat-o magistraţii Judecătoriei Rădăuţi: doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de patru ani de încercare, sentinţă pronunţată pe 1 martie a.c..

Decizia nu este definitivă, iar procurorii urmează să se decidă dacă vor ataca sentinţa Judecătoriei Rădăuţi cu recurs.

 

4.000 de euro, pentru că le-a dat pontul hoţilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi susţin în rechizitoriul înaintat instanţei de judecată că au identificat şi persoana care le-ar fi dat pontul spărgătorilor, un anume Ilie Ursache (39 de ani), poreclit „Falco”, din Dorneşti, faţă de care s-au disjuns cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la furt calificat.

Pentru pontul dat lui Rezmeriţă şi complicilor săi, Adrian Sabău (29 de ani) şi Iulian Gordan (34 de ani), toţi trei din judeţul Timiş, se arată în actele de sesizare a instanţei, Ursache ar fi primit suma de 4.000 de euro.

 

Tun de 70.000 de euro, 17.000 de lire sterline, 3.000 de lei şi bijuterii din aur

Furtul celor circa 100.000 de euro s-a petrecut pe data de 23 octombrie 2010.

Potrivit anchetatorilor, după ce-au primit pontul de la Ursache, cei trei inculpaţi au plecat din Timişoara cu un BMW X5 spre municipiul Rădăuţi, acolo unde, într-o benzinărie de pe strada Ştefan cel Mare, s-au întâlnit cu „Falco” şi încă o persoană rămasă neidentificată.

Întâlnirea celor cinci a fost surprinsă de camerele de luat vederi din benzinărie.

Tot cu ajutorul camerelor de supraveghere video instalate pe raza comunei Dorneşti, anchetatorii au reuşit să stabilească scenariul furtului.

Ajunşi la Dorneşti, cei trei au filat locuinţa părţii vătămate, învârtindu-se de vreo trei-patru ori cu maşina prin zona în care afla imobilul, pentru a se asigura că nu e nimeni acasă.

Camerele de luat vederi de la Primăria Dorneşti au surprins întreaga scenă.

Au oprit maşina la aproximativ 30-40 de metri de casa vizată, iar din autoturism au coborât două persoane, care au dispărut circa 15-20 de minute.
În acest interval, susţin anchetatorii, Rezmeriţă, însoţit de unul dintre complici, Iulian Gordan, a pătruns în curtea părţii vătămate, au forţat uşa şi au intrat în locuinţă.

Au pus mâna pe 70.000 de euro, 17.000 de lire sterline, 3.000 de lei şi bijuterii din aur.

 

Prinşi la câteva ore, la Bistriţa. Lipseau doar 4.000 de euro

Furtul a fost sesizat la scurt timp, iar cu ajutorul camerelor de luat vederi, poliţiştii au dat BMW-ul suspecţilor în urmărire generală.

Câteva ore mai târziu, o patrulă de jandarmi avea să găsească autoturismul şi pe cei trei suspecţi în parcarea special amenajată în faţa hotelului „Coroana de Aur” din municipiul Bistriţa.

În autoturismul BMW X5 şi asupra inculpaţilor au fost găsiţi mare parte din banii şi bijuteriile furate, mai puţin 4.000 de euro, sumă care, susţin anchetatorii, ar fi fost partea lui Ilie Ursache – „Falco”, cel care le-ar fi dat pontul spărgătorilor.

 

Maxim două luni de arest

Cei trei inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe 24 octombrie 2010, însă după o lună în spatele gratiilor se mai afla doar Gheorghe Rezmeriţă (38 de ani), care a recunoscut de altfel acuzaţiile aduse şi a luat totul asupra sa.   

Nici Rezmeriţă nu a stat prea mult în celulele de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, ieşind din arest la sfârşitul anului trecut (n.r. - 21 decembrie).

 

Ce au declarat la audieri

La audieri, Gheorghe Rezmeriţă a recunoscut că a furat banii şi bijuterii din vila din Dorneşti, fiind ajutat de o persoană al cărei nume, însă, nu a vrut să-l dezvăluie.

În privinţa celorlalţi doi inculpaţi, Adrian Sabău şi Iulian Gordan, Rezmeriţă a declarat că aceştia nu au ştiut nici o clipă de furtul celor 100.000 de euro, aceştia doar însoţindu-l în „excursia” la Suceava.

Procurorii anchetatori spun totuşi că Sabău şi Gordan ştiau foarte bine care era scopul deplasării lor în judeţul Suceava şi că aceştia au dat declaraţii mincinoase în faţa organelor de anchetă.

 

Dat de gol de conversaţiile pe internet

În rechizitoriul înaintat Judecătoriei Rădăuţi se face referire şi la câteva percheziţii informatice făcute în dosarul furtului de 100.000 de euro de la Dorneşti.

De exemplu, pe calculatorul lui Iulian Gordan a fost găsită o conversaţie pe internet prin care acesta îşi arăta interesul pentru a participa la o „lovitură”, interesându-se dacă cel cu care discuta „nu are vreunul ce are mony prin casă", arătând totodată că are o „echipă bună” ce pleacă la Spania şi, dacă e, vine şi el.

În aceste condiţii, interlocutorul, cu nick-ul „puccipuca”, arată că nu cunoaşte pe nimeni, în afară de şeful lui, dar acesta nu ţine bani în casă, mai mult de 10.000 de euro, încasările de la restaurante, pe o zi, drept pentru care Iulian Gordan îl anunţă că, dacă aude ceva, să-i spună, dar „fără să latre prea mult degeaba”, promiţându-i un comision.

Pe laptop-ul lui Gordan, anchetatorii au găsit o altă conversaţie interesantă, purtată de această dată de soţia inculpatului. „S-a dus cu <Pistol> (porecla lui Răzmeriţă) să ia ăsta nişte bani şi a zis că-i dă şi lui câteva sute şi a plecat la puşcărie” e o parte din conversaţia purtată de soţia lui Gordan pe internet, discuţie care continuă: „dar acum, dacă spune şi gunoaiele aşa, într-o lună vine (...) totul depinde să spună gunoaiele ca el nu a ştiut ce fac ei doi (...) gunoaiele nu zice urât de el”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecat că a furat aproape 100.000 de euro, a primit doi ani cu suspendare.
 Vizualizări articol: 1554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Judecat că a furat aproape 100.000 de euro, a primit doi ani cu suspendare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 mar 2011, 11:27:52
Sa li se taie mana dreapta.
2.   Comentariu trimis de
( 4 mar 2011, 14:09:04
Ce pedeapsa mare a luat....2 ani cu suspendare!!!
Rusine JUDECATORII lui PESTE!!
3.   Falconetyyyy trimis de
( 4 mar 2011, 14:52:40
ati vazut cine a fost dracu care a dat pontul?magarul ala de falco isi vinde si  ☭ rea ptr 4000 de euroi,dracul ala de metru pe metru.ha ha
4.   Falko trimis de
( 4 mar 2011, 15:01:49
dar pe langa e si prost a primit numai 4000 chiar e fraer tare nu jmecher
5.   Dreptate trimis de
( 4 mar 2011, 17:35:39
Daca fura o gaina primea cel putin 3 ani fara suspendare
(oarecum decizia e justa, sa recuperat din ce am inteles prejudiciul, sia recunoscut vinovatia, nu avea antecedente, deci a fost un caz fara multa bataie de cap de care sa scapat repede )
6.   Incredibil trimis de
( 4 mar 2011, 18:25:39
Ma rog la Cel de Sus ca urmatorii pe lista jefuitorilor , talharilor si violatorilor sa fie judecatorii......Amin.
7.   Ok trimis de
( 5 mar 2011, 09:33:40
daca furau un milion luau 20 ani cu suspendare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei