Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

 

Perioada 24 februarie – 2 martie

Expoziţie “Foto-Grafică”

Fotografie şi grafică satirică în aceeaşi expoziţie, la etajul Iulius Mall. Lucrările reunite sub genericul “Desenăm, fotografiem, comentăm” sunt semnate de jurnalista Oana Şlemco şi de caricaturistul săptămânalului “Jupânu’”, Mihai Pînzaru-PIM. Organizată de “Jupânu’” în colaborare cu Centrul Cultural „Bucovina”, Uniunea Artiştilor Fotografi din Bucovina (U.A.F.B.) şi Iulius Mall Suceava. Expoziţia va sta pe simeze până pe 28 februarie, inclusiv.

 

“Atelier de naturi statice”

“Atelier de naturi statice”este titlul expoziţiei de pictură semnată de Iulian Dziubinschi şi care va sta la etajul Iulius Mall, până în ultima zi a lunii februarie.

 

“Lumea bebe” la Auchan

Hipermarketul din Iulius Mall a expus peste 500 de produse speciale, printre care trusoul unui nou-născut, hăinuţe, jucării dedicate şi cadouri inspirate, produse de îngrijire, igienă şi alimentaţie pentru toate vârstele bebeluşilor. Şi “artileria grea” din universul bebe este la Auchan la preţuri speciale: cărucioare, scaune auto sau pentru alimentaţie, balansoare, pătuţuri, saltele, premergătoare, port bebe etc. Linia Auchan Baby şi produsele dedicate viitoarelor sau proaspetelor mămici sunt expuse pe aleea centrală din Auchan până la 1 martie.

 

Ice Dream, la Iulius Mall

Ice Dream, arena de gheaţă de la Iulius Mall, este cea mai atractivă destinaţie de distracţie în aer liber din Suceava şi oferă zilnic, între orele 14:00 şi 22:00, preţuri speciale pentru o repriză de distracţie: 6 lei/copil, elev, student şi 10 lei/adult.

 

“Cel mai iubit cuplu de pe Facebook”

Mirii care, de Valentine’s Day, au fost căsătoriţi pentru o zi chiar de către… Elvis Presley, pot fi votaţi pe pagina Facebook a Iulius Mall Suceava! Încă poţi alege perechea zilei şi, de Dragobete, votează pentru a fi premiat “Cel mai iubit cuplu de pe Facebook”!

 

"Jurnal de nuntă", expoziţie de fotografie artistică de nuntă

Galleria Suceava vă invită în luna februarie să vizitaţi expoziţia de fotografie artistică de nuntă "Jurnal de nuntă", expoziţie semnată de artistul fotograf Ovidiu Leşan. Expoziţia va cuprinde o selecţie de fotografii din portofoliul fotografului, surprinse de-a lungul timpului, atât instantanee fotojurnalistice de nuntă, cât şi fotografii din şedinţele foto de după aceasta (Trash the Dress).

Întâlnire cu Bobo, clovnul preferat al copiilor
 În fiecare zi a lunii februarie, de luni până vineri, începând cu ora 18.30, Galleria Suceava invită copiii, bonele, părinţii şi bunicii la "Întâlnire cu clovnul Bobo". Un program special, în care micuţii invitaţi se pot bucura de programe interactive ca: face painting, diverse jocuri educative şi de amuzament, activităţi de desen şi modelat baloane, alături de prietenul lor, clovnul Bobo.

 

Campionatul de table Galleria 2011
În perioada 26-27 februarie, Galleria Suceava, în parteneriat cu Club Sportiv Ariadna, vă invită să vă demonstraţi sau să vă verificaţi abilităţile în materie de table la Cupa Galleria la Table. Competiţia este adresată atât celor mai experimentaţi în jocul de table, dar şi juniorilor, Galleria Suceava punând la bătaie premii în valoare de 1.050 lei!
Înscrierile în competiţie, atât pentru seniori, cât şi pentru juniori, se vor face la Galleria Suceava, până sâmbătă, 26 februarie, ora 10.00. Mai multe informaţii la telefon 0723.669.818.

 

Expoziţia de fotografie „My Hat Story”

Artista băimăreană Alexandra Paşca propune, la Clubul Artelor Vizuale (Shopping City Suceava), o serie de  fotografii adunate într-un proiect denumit „My Hat Story” - lucrări care aduc aminte de  începutul fotografiei. În lucrările sale îşi creionează trăirile interioare prin intermediul portretelor transpuse în atmosfera începutului de secol XX. Acest lucru a fost posibil prin intermediul colecţiei de pălării vintage a Ralucăi Alexandru, colecţie unică în România.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 3 martie 2011.

 

Salonul profesorilor de arte vizuale

La City Gallery din incinta Shopping City Suceava poate fi vizitat Salonul Profesorilor de Arte Vizuale. Expoziţia, organizată de Uniunea Artiştilor Plastici din România - Filiala Iaşi, Societatea Profesorilor de Arte Vizuale Iaşi şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, aduce în prim-plan arta vizuală contemporană românească, materializată în peste 150 de lucrări plastice reprezentative semnate de artişti plastici profesionişti din România, Ucraina şi Moldova, care au şi calitatea de profesor. La invitaţia UAPR Iaşi şi a Colegiului de Artă “Octav Băncilă”, la această ediţie a Salonului au participat şi profesori ai Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava, artiştii plastici profesionişti Angela Pitariu Bolnavu, Lucia Puşcaşu, Pusa Pîslaru, Camelia Rusu Sadovei, Iulian Asimionesei şi Niculai Moroşan. În cadrul Salonului găzduit de Galeria Dana din Iaşi, în perioada 24 ianuarie – 19 februarie 2011, organizatorii au oferit participanţilor o singură Diplomă de Excelenţă, care a fost câştigată de suceveanca Lucia Puşcaşu, printre nominalizaţi aflându-se şi Angela Pitariu Bolnavu. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 23 februarie – 23 martie.

 

Joi, 24 februarie

Playground Cărtureşti

Librăria din Iulius Mall reia obiceiul de a se transforma, în fiecare joi, de la ora 17:30, în spaţiu de joacă pentru… cei mari. După serviciu, lăsă deoparte stresul şi grijile şi oferă-ţi un cadou simplu: retrăieşte pentru câteva ore starea de libertate şi bucurie pe care o au copii când se joacă! Lista include şah, table, Nu te supăra frate, Scrabble, Monopoly, Quatro, Mima, Rummy, Uno şi alte boardgames. Aminteşte-ţi cât de liber te simţeai când erai copil şi vino să te joci chiar dacă eşti mare! Numai cei care vin joi seara pot beneficia de o reducere de 30% la produsele ceainăriei!

 

Golden Şlagăr, la Pub „La Fierărie”

De la ora21:00, la Pub „La Fierărie”, "Golden Şlagăr" alături de Cristi Rangu, Lucian Andraşcu, Ciprian Bârsă.   

 

Concert, la Padrino

În Padrino, o horă mare pe ritmurile deja cunoscute ale formaţiei Cetina, la Seară Bucovineană, începând cu ora 22:30. Pentru că este seară studenţească, se oferă o reducere de 15%, după oră 24:00. Rezervări la 0742 365 859 sau www.RestaurantPadrino.ro.

 

Vineri, 25 februarie

Mircea Vintilă, în concert, „La Fierărie”

De la ora 21:00, concert cu Mircea Vintilă, în Pub Boem „La Fierărie”. Intrare este 20 lei.

 

La Padrino, Tequila Party

La Padrino, Tequila Party. Petreceţi în stil mexican! La un metru de tequila comandat, primiţi cinci shoturi din partea casei, iar la două shoturi comandate, al treilea îl primiţi de la organizatori. Rezervări la 0742 365 859 sau www.RestaurantPadrino.ro.

 

Sâmbătă, 26 februarie

Teatru pentru copii, la Galleria Suceava

De la ora 11:30, Compania de Teatru pentru Copii şi Tineret "New Talents" vă prezintă, în zona dedicată copiilor din Galleria Suceava (la etaj), piesa "Feciorul de crai". Accesul este gratuit!
După program, copii se vor distra pe cinste în spaţiul de joacă special amenajat, vor putea participa la un program interactiv doar pentru ei şi, bineînţeles, vor fi premiaţi cu cele mai simpatice jucării.

Sport

Handbal, Liga Naţională, orele 11.00, sala LPS Suceava

CS Universitatea Suceava – CSM Oradea

 

Dj Verony, la Padrino

Dacă e sâmbătă, întâlnire la Padrino! Distracţie maximă pe hit-urile mixate de Dj Verony. Rezervări la 0742 365 859 sau www.RestaurantPadrino.ro.

 

Petrecere la Office`s Club

Să nu uitaţi de petrecerea de sâmbătă seară, din Office`s Club. Mixează Jay Kiriţă! Rezervări la 0735 168 111.

 

Duminică, 27 februarie

Trupa Happy, la Iulius Mall

Trupa Happyantrenează prichindeii din Suceava să se distreze grozav în Iulius Mall, duminică, de la ora 12.00, cu dansuri tematice, personaje captivante pentru cei mici, jocuri interactive, concursuri cu premii, muzică, baloane pe băţ, de săpun sau cu heliu, sesiuni de face painting, toate vor anima atmosfera pentru ca micuţii să se simtă foarte bine. Părinţi, unchi, mătuşi, bunici, faceţi pofta celor mici!

 

108 ani de la naşterea sculptorului Ion Irimescu

Se împlinesc 108 ani de la naşterea sculptorului Ion Irimescu. Acest moment aniversar va fi marcat prin vernisajul expoziţiei de artă “3 Neamţu”, reunind lucrări ale artiştilor plastici Cela Neamţu, Costin Neamţu şi Lisandru Neamţu. Evenimentul, organizat de Primăria municipiului Fălticeni şi Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, va începe la ora 12:30, la Sala Pictor “Aurel Băeşu”. Expoziţia va fi prezentată de prof. univ. Gheorghe Macarie, scriitorul Grigore Ilisei şi prof. Gheorghe A.M. Ciobanu. Manifestarea de duminică cuprinde şi un concert cameral, susţinut de pianistul Laur Hreniuc şi de către Grupul vocal al Fundaţiei Culturale “Ion Irimescu”.

                                               

Mini playback show
Începând cu ora 16:00, toţi copiii talentaţi sunt invitaţi la Galleria Suceava să-şi exprime abilităţile artistice în cadrul programului Mini Playback Show. Bineînţeles, toţi vor fi premiaţi pentru curaj, iar cei mai buni în interpretare, dans, playback se vor califica pentru semifinalele din luna iunie.

 

Luni, 28 februarie

Târg de carte - Ediţia de primăvară

Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi General Cart organizează, în intervalul 28 februarie - 8 martie a.c., la Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava, un Târg de carte - Ediţia de primăvară.

La această primă ediţie de primăvară vor participa peste 30 de edituri din ţară, între acestea aflându-se editurile „Nemira”, „Paralela 45”, „Adevărul”, „Aquila”, „Art”, „Semne”, „Artemis”, „Cetatea de Scaun”, „Cartex”, „Herald”, „Corint”, „Curtea Veche”, „Humanitas”, „Polirom”, „Niculescu”, „Litera”, „RAO”, „Bic All”, „Trei”...

Pentru stimularea cumpărătorilor va fi organizată şi o tombolă cu premii în cărţi, tombolă la care vor fi utilizate bonurile fiscale de la achiziţiile de carte.

Pe parcursul desfăşurării târgului, care se va deschide pe 28 februarie a.c., la ora 14:00, vor fi invitaţi autori şi editori de carte, care vor participa la lansări de carte şi la sesiuni de autografe.

Astfel, pe data de 2 martie, la ora 13:00, cititorii se vor putea întâlni cu scriitorul Ion Drăguşanul, pe data de 4 martie, la ora 16:00, cu Pavel Coruţ, pe 5 martie, începând cu ora 13:00, invitaţi vor fi Luminiţa Tucă şi Constantin Dulcan, pe 7 martie, la ora 12:00, sucevenii vor putea obţine autografe de la Dan Puric, iar pe 8 martie, la ora 16:00, invitat va fi scriitorul Vasile Andru.

 

Marţi, 1 Martie

Concert, „Al cincilea Anotimp – Femeia”

La ora 19:00, maestrul Tudor Gheorghe, acompaniat de orchestra simfonică şi corul academic, dirijor şi orchestrator Marius Hristescu, aduce pe scena suceveană spectacolul „Al cincilea Anotimp – Femeia”. Biletele costă 60 lei.

 

Marţea Veselă, în Padrino

Marţi sunt trei ceasuri bune, toate la Marţea Veselă, în Padrino. Atmosferă destinsă de saxo&piano live, dj, flair show, cocteiluri începând cu ora 19:00. Petrecere Marca Padrino. Rezervări la 0742 365 859 sau www.RestaurantPadrino.ro.

 

Miercuri, 2 martie

Serile de poveşti la Cărtureşti

La Iulius Mall, de la ora 17:30, ceainăria Cărtureştiului îi are ca oaspeţi pe cei mici, dar şi părinţii şi bunicii acestora, invitaţi să asculte fascinantele poveşti ale copilăriei. Psihologul Ilinca Rusu lecturează într-un minunat decor animat de jucării şi cărţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Unde fugim de-acasă...5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei