Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

O sută de tineri vor primi teren gratuit pentru construcţia de locuinţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O sută de tineri şi familii tinere din municipiul Rădăuţi vor primi teren gratuit pentru construcţia de locuinţe dacă deliberativul local va aproba astăzi, în şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre cu privire la „atribuirea de terenuri în folosinţă gratuită, pe durata existenţei construcţiei conform Legii nr.15/2003”. Proiectul, iniţiat de primarul Aurel Olărean, prevede atribuirea în folosinţă gratuită, pe durata existenţei construcţiei a o sută de parcele de teren în suprafaţă de 300 mp, parcele situate în străzile Tolocii, Plugarilor, Gheorghe Horodnic şi în zona Tolocii, pe drumul nou creat, varianta ocolitoare.

Potrivit raportului de specialitate ataşat proiectului, prin aprobarea în anul 2010 a Planului Urbanistic General al municipiului Rădăuţi, terenul păşune situat de o parte şi de alta a variantei ocolitoare amenajată în zona de nord-est a localităţii a trecut în intravilanul municipiului cu destinaţia de construcţie de locuinţe, cu respectarea proiectului de urbanism întocmit în acest caz. În acelaşi timp, s-a avut în vedere ca prin amenajarea zonei să se permită, cu cheltuieli reduse, extinderea reţelelor de utilităţi, apă-canal, energie electrică, gaz etc., precum şi respectarea anumitor tipuri de proiecte de construcţie agreate de serviciul de urbanism şi amenajarea teritoriului. Legea 15/2003 reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, a unui teren în suprafaţă de le 250 m2 până la 500 m2, din terenuri aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Atribuirea acestuia se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a Consiliului Local al comunei, oraşului sau municipiului în care este situat terenul.

Pot beneficia de teren pentru construcţia de locuinţe tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani la data depunerii cererii, nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi, iar părinţii acestora nu deţin sau nu au deţinut în ultimii zece ani în proprietate un teren în suprafaţă mai mare de 500 m2 în mediul urban sau de 5.000 m2 în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O sută de tineri vor primi teren gratuit pentru construcţia de locuinţe.
 Vizualizări articol: 1518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O sută de tineri vor primi teren gratuit pentru construcţia de locuinţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei