Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Primul deces prin gripă nouă din această iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O femeie de 59 ani, din municipiul Suceava, infectată cu virusul AH1N1, a murit într-o clinică din Iaşi, unde fusese internată în stare critică, acesta fiind primul deces prin gripă nouă din judeţ în această iarnă. Femeia a murit pe data de 19 februarie, în timp ce se afla internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, iar decesul a fost confirmat ieri de directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Pascal.

Pe data de 26 ianuarie, femeia a fost depistată cu o afecţiune respiratorie şi a urmat un tratament medicamentos la domiciliu. Câteva zile mai târziu, în data de 30, fiindcă simptomele s-au agravat, ea s-a prezentat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. Medicii au decis s-o interneze direct la Reanimare, considerând că starea sa de sănătate este critică. În data de 4 februarie, pacienta a fost transferată la Iaşi, în secţia de ATI a Spitalului de Boli Infecţioase. După ce la un moment a dat semne de ameliorare, iar doctorii sperau s-o salveze, starea femeii s-a înrăutăţit din nou, pentru ca în data de 19 februarie să fie înregistrat decesul.

 

Avea sistemul imunitar slăbit din cauza cancerului

„Pacienta avea cancer, sistemul ei imunitar fiind prăbuşit din cauza unei cure cu citostatice, condiţii în care gripa a evoluat agresiv”, a declarat ieri dr. Cătălina Pascal.

Femeia care a murit la Iaşi pe fondul infecţiei cu virusul AH1N1 era a doua persoană din judeţ la care diagnosticul de gripă nouă a fost confirmat prin analize complexe de laborator. Până la ea, diagnosticul de infecţie cu virusul AH1N1 a mai fost confirmat la un bărbat de 40 ani ce prezenta o formă uşoară de boală şi a rămas să se trateze la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. Acestea sunt singurele două cazuri de gripă nouă, de tip A, din judeţ, confirmate. În afara lor, în judeţ au mai fost confirmate cinci cazuri de gripă obişnuită, de tip B.

Potrivit specialiştilor, gripa de tip A este mai agresivă şi se extinde cu repeziciune. Gripa de tip B determină forme mai uşoare, se constituie rar în focare sau epidemii, iar atunci când acestea apar evoluează pe arii restrânse.

 

Vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de prevenţie

Doctorii spun că cea mai sigură măsură de prevenţie rămâne vaccinarea şi recomandă în continuare administrarea serului. Vaccinul este valabil până la finele lunii mai, dată până la care şi eficienţa acestuia este dovedită. Serul pus în acest an la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, pentru imunizarea gratuită a persoanelor incluse în categoriile cu risc crescut de a îmbolnăvire, cum ar fi bolnavi cronici, gravide, bătrâni de 65 ani şi peste, fereşte atât de gripa nouă, de tip A, cât şi de cea obişnuită, de tip B.

De menţionat că nici femeia de 59 ani care a decedat şi nici bărbatul de 40 ani nu erau vaccinaţi împotriva gripei.

Până în prezent, peste 42.500 de suceveni au acceptat serul care-i protejează de gripă. În ultima săptămână, vaccinul a fost administrat unui număr de 61 de persoane. În momentul de faţă, în judeţ se înregistrează o explozie de cazuri de gripă, însă nu toate cazurile sunt confirmate prin teste de laborator. Cu excepţia celor şapte cazuri (două de tip A şi cinci de tip B), diagnosticul este stabilit de medici în baza simptomelor prezentate de pacienţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul deces prin gripă nouă din această iarnă.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primul deces prin gripă nouă din această iarnă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei