Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spaţii verzi

Trei parcuri din Suceava vor fi modernizate anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Începând de anul acesta, sucevenii vor avea la dispoziţie mai multe spaţii verzi în care să îşi petreacă timpul liber şi să se relaxeze. Intenţia municipalităţii sucevene este nu doar de a crea noi parcuri în oraş, ci şi de a le moderniza pe cele existente.

Cele mai mari lucrări de modernizare vor fi la Parcul Areni, din faţa Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, pentru care, luna aceasta, s-au alocat, prin hotărâre de Guvern, 1.488.467 lei (14,88 miliarde lei vechi).

În plus, pentru acelaşi proiect de modernizare, au mai fost alocaţi 200.000 de lei ( două miliarde de lei vechi) de la bugetul local al Primăriei Suceava, drept co-finanţare.

Primarul Ion Lungu a precizat că modernizarea acestui parc se va face în mod asemănător celei din Parcul Central, situat vizavi de Palatul Administrativ, urmând să fie modernizate aleile, spaţiile verzi, iluminatul public, cât şi fântâna arteziană.

Alte două parcuri care vor intra în proces de modernizare anul acesta sunt cel din faţa Gării Iţcani şi cel din faţa sediului de primărie din cartierul Burdujeni.

“Vom amenaja încă două parcuri mai mici, unul pe Aleea Venus, din George Enescu, şi altul în cartierul Burdujeni, în zona Moldova, în colaborare cu Colegiul Tehnic <Alexandru Ioan Cuza>. Vrem să mărim suprafaţa de spaţii verzi din Suceava. Dacă astăzi ea este de 22 de metri pătraţi pe cap de locuitor, vrem să ajungem, conform normelor europene, undeva la 26 de mp pe cap de locuitor”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei parcuri din Suceava vor fi modernizate anul acesta.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trei parcuri din Suceava vor fi modernizate anul acesta5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De noi ati uitat??? trimis de
(24 feb 2011, 15:16:14
Dom" primar,de noi ati uitat?Acu vreo doi ani spuneati ceva de amenajarea parculetului de langa bisericuta Sf.Antonie(vis-a -vis de piata mica).Ati ramas doar cu spusul!!!!Noi ramanem cu trei scranciobe,vai de capul lor...Ar trebui sa veniti in vizita duminica mai ales sa vedeti cum plang micutii care nu mai incap in cele trei scranciobe care mai au cate o scandura pe ele...Sunt atatea blocuri in jur,si nu avem unde duce copilasii in zona...Pe Venus e greu de ajuns daca mai ai si un carut de carat...Pe cand va veti tine de cuvant???
2.   Minciuni pre-electorale trimis de
(24 feb 2011, 17:32:23
Bre Ioane,da parcul din Obcine cand il faci?Vom face campanie anti-Lungu si anti-PDL pe toate caile deoarece ai venit la cersit voturi la noi,dar mai apoi te-a durut la basca si la ciubotele de guma de noi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei