Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decapitări

Poliţia de Frontieră Suceava, un SRL fără cap, dar cu multe interese

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Gheorghe Ieremie, şi adjunctul său, subcomisarul Constantin Mihai Prelipceanu, au demisionat ieri din funcţii, după ce Corpul de control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) le-a verificat activitatea şi a decis ca atât ei, cât şi alţi şapte ofiţeri să fie cercetaţi prealabil.

Printre cei şapte se află şi şeful Sectorului de Poliţie de Frontieră Siret, comisarul-şef Nelu Fediuc, precum şi alţi şase ofiţeri pentru care s-a decis începerea cercetării prealabile pentru că nu şi-au respectat obligaţiile de muncă. Potrivit comunicatului remis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, din verificările efectuate au fost constatate deficienţe în activitatea managerială, precum şi neglijenţă sau lipsă de preocupare în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu manifestată de ofiţerii cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava şi al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret. Ineficienţa controalelor desfăşurate, ineficienţa muncii operative şi informative, insuficienta implicare în combaterea traficului ilegal cu ţigări şi lipsa de fermitate în aplicarea unor măsuri disciplinare sunt doar câteva din deficienţele constatate de Corpul de control al IGPF. De asemenea, s-a constatat neimplicarea sau implicarea superficială a ofiţerilor cu funcţii de conducere în activităţile de prevenire şi combatere a corupţiei interne, rezultatele la nivel teritorial pe acesta linie fiind nule.

Ca urmare a celor constatate, a fost dispusă măsura cercetării prealabile faţă de nouă ofiţeri, din care cinci cu funcţii de conducere, respectiv şeful IJPF Suceava, comisar-şef Gheorghe Ieremie, adjunctul şefului de inspectorat, subcomisar Constantin Mihai Prelipceanu, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, comisar-şef Nelu Fediuc, şeful Biroului Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, comisar Marian Cosovan,  şeful Biroului Supraveghere Control Trafic Frontieră, subcomisar Dănuţ Tcaciuc, precum şi alţi patru ofiţeri operativi din cadrul IJPF Suceava. Alţi trei ofiţeri din instituţie au fost atenţionaţi, fiind dispuse 28 de măsuri organizatorice, respectiv de remediere a disfuncţiilor şi deficienţelor constatate, atât la nivelul IJPF Suceava, cât şi la nivelul SPF Siret.

 

Ieremie şi Prelipceanu, de negăsit

Totodată, conducerea Inspectoratului General al Politiei de Frontieră a aprobat eliberarea din funcţiile de conducere, la cerere, a comisarului-şef Gheorghe Ieremie şi a subcomisarului Constantin Mihai Prelipceanu.

În cursul zilei de ieri, am încercat să aflăm un punct de vedere şi al celor doi demisionari. Nu a fost cu putinţă, ambii având telefoanele închise.

Ancheta care a dus la aceste măsuri radicale vine după ce, la începutul lunii februarie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a arestat 55 de poliţişti de frontieră de la IJPF Suceava în cea mai mare acţiune de combatere a corupţiei. Acţiunea a fost instrumentată de Direcţia Naţională Anticorupţie, structura centrală, iar în acest moment procurorii se pregătesc să propună prelungirea mandatelor de arestare emise pentru cei 55 de poliţişti ai IJPF Suceava, în frunte cu comisarul-şef Aurel Anea, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Siret.

 

Noii şefi, o enigmă

La finalul comunicatului de la IGPF, se mai arată că pentru asigurarea continuităţii exercitării actului managerial la nivelul conducerii Inspectoratului Judeţean al Politiei de Frontieră Suceava vor fi împuterniciţi doi ofiţeri operativi, fără a se preciza numele acestora.

„S-au demarat procedurile specifice pentru înlocuirea celor doi ofiţeri de la comanda IJPF Suceava şi cel mai târziu mâine (n.a. – astăzi) vor fi desemnate alte persoane care să asigure conducerea”, a declarat comisarul Fabian Bădilă, purtător de cuvânt al IGPF.

Şi printre angajaţii IJPF Suceava domnea aceeaşi incertitudine cu privire la noii şefi, mai ales în actualul context. De altfel, este foarte posibil ca atât şeful, cât şi adjunctul IJPF Suceava să provină de la alte structuri şi nu din rândul ofiţerilor care şi-au derulat aici activitatea în ultima perioadă.

 

„La IJPF Suceava, fiecare angajat făcea ce vroia”

Surse din cadrul IGPF au precizat că, „la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, fiecare angajat făcea ce vroia, iar implicarea ofiţerilor pentru care s-a început cercetarea prealabilă în actul de conducere a fost insuficientă”. În plus, nu s-au întocmit fişele posturilor, iar analizele periodice ale activităţii lipseau cu desăvârşire.

„Nici măcar nu existau proceduri de lucru, aşa că, practic, activităţile se desfăşurau din inerţie”, au explicat aceleaşi surse. În acelaşi timp, Corpul de control al IGPF a descoperit şi că soţia şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră de la Siret este administratorul unui duty-free, ocupaţie care ar fi incompatibilă cu postul ocupat de soţul acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia de Frontieră Suceava, un SRL fără cap, dar cu multe interese.
 Vizualizări articol: 7979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 11 voturi
Poliţia de Frontieră Suceava, un SRL fără cap, dar cu multe interese3.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(24 feb 2011, 11:06:50
Trăim mustind de prostie
Noi nu ( mai )avem nevoie de ... noi
Portavocea durerii e’nfundată cu sărăcie
Probabil d’aia suntem ,, biciuiţi ’’ca nişte boi

Nu avem iniţiative , nu vrem referendumuri
Entuziasmul ne e de sorgintă infantilă
Deşi avem case suntem , de fapt , pe drumuri
Fiindcă de ţara asta tuturor ne e silă

Şatra asta condusă de maidanezi
Te face nici măcar în tine să nu mai crezi
1.1  RE: * trimis de
(24 feb 2011, 16:45:49
Mai abcdar daca tu mustesti DE prostie, nu ne baga in aceeasi oala cu tine. Pentru cultura mea generala ce etnobotanice servesti inainte de a compune versurile astea de 20 bani bucata?
1.2  RE: * trimis de
(24 feb 2011, 19:50:22
dreptate ai YOYO1 ,cand vad tampeniile abecedarului asta ma cuprinde scarba.Si inca se crede mare poet...dreptate avea Eminescu cand spunea:"E usor a scrie versuri,cand nimic nu ai a spune,insirand cuvinte goale......".
2.   Incompetenta!!! trimis de
(24 feb 2011, 11:43:16
v-a dat Dumnezeu dupa fapta! V-ati crezut inamovibili! I-ati pasuit pe unii iar de altii v-ati batut joc! rusine!!!!Prelipcene vezi ca la coborat nu mai ai scara ,sa nu-ti rupi gatul!o sa ajungi mai rau ca Sticlet !!sa nu mai aud de voi!
3.   Unii stiu multe! trimis de
(24 feb 2011, 12:05:18
Asta imi place mie cel mai mult pe forumul adsta ca sunt foarte multi indivizi care sstiu foarte multe despre toti insa cind e vorba sa dea o mina de ajutor organelor de ancheta toti se cotesc, oare de ce? De ce nu declarati organelor abilitate tot ce stiti pt ai ajuta in deslusirea anchetei?
3.1  RE: Unii stiu multe! trimis de
(24 feb 2011, 12:20:36
Pentru ce? Justitia este corupta. Apele se vor aseza la loc, cativa fraieri o sa pice (probabil), si spaga - traditia - coffee-ul - se va da in continuare, traficul de tigari se va relua si totul o sa fie ca inainte.Singura diferenta o sa fie ca o sa creasca supergros cotizatia la "regi" si "regine".Asta s-a urmarit!Din cauza ajungeau prea putini bani, s-au dispus aceste masuri cu tam-tam, cu presa, cu televizor ca sa le bage mintile in cap!Oricum din aceasta treaba niste avocati, procurori, judecatori is vor rotunji binisor veniturile.Asta e mersul coruptiei in aceasta tara, condusa de oameni de rahat.
3.2  RE: Unii stiu multe! trimis de
(24 feb 2011, 13:06:40
Inca un argument. Sa presupunem ca cineva are informatii despre fapte de coruptie. Daca acea persoana inca e tinuta in brate de REGI sau REGINE sau poate chiar de PRESEDINTI DE CONSILIU JUDETEAN, se vor fabrica oricate documente oficiale e nevoie ca sa-l scoata curat. Poate insa veni si intrebarea logica: De ce ar fi lasati la un moment dat din brate acesti indivizi? Simplu. A crescut TVA, pret la benzina, etc. Deci au crescut pretentiile REGILOR sau REGINELOR sau chiar a unor PRESEDINTI DE CONSILIU JUDETEAN. Fraierii, nu au percutat la pretentiile crescute ale acestora, fie din prostie fie din zgircenie. Spun din prostie fiindca fiti siguri ca regii nu au spus clar sa creasca sumele cu care se cotizeaza, ci voalat si fraierii nu au inteles mesajul.
4.   Pentru OPINIA SV trimis de
(24 feb 2011, 12:25:45
Organele abilitate se pot informa de oriunde, inclusiv de pe acest forum, pentru a deslusi ancheta si chiar au compartiment special de culegere de informatii de pe astfel de forumuri. Daca vor sa descalceasca toate itele pot s-o faca fara sa ceara sesizare scrisa cum cerea Presedintele Romaniei in cazul patinoarului de la Brasov (desi i s-a adus la cunostinta acest fapt in fata a zeci de camere de televiziune ce transmiteau in direct!); e suficient sa verifice informatiile ce le selecteaza chiar si din acest spatiu, totul e sa doreasca s-o faca. S-ar putea insa sa nu se doreasca si atunci se invoca pretextul sesizarii scrise caci altfel... n-au dovada.
4.1  RE: Pentru OPINIA SV trimis de
(24 feb 2011, 15:24:25
Stiu OARECINE ca se pot informa inclusiv de pe acest forum, numai sa vrea, insa eu ma referam la altceva , la acesti "lupi moralisti" care doar aici pe forumuri se dau curati si drepti , emit tott felul de acuzatii si idei insa cind e vorba sa procedeze civic si legal e mai greu...!
5.   Comentariu trimis de
(24 feb 2011, 12:56:35
corect!cativa politisti care mai au putina demnitate si au dat demisia....de ce nu fac si cei a caror sotii sau soti sunt arestati?ar trebui sa le fie rusine !dar ti ai gasit...trebuie acum sa recupereze ce au cheltuit cu avocatii....aud ca n vama siret nimic nu s a schimbat...se trece ca inainte....doamne ajuta!or fi ramas vreo cateva camere pe acolo?sper sa i prinde si pe ceilalti
6.   Struguri acri trimis de
(24 feb 2011, 13:42:21
multi dintre cei care comentati, sunteti vamesi sau politisti de frontiera frustati ca nu ati reusit sa va puneti bine pe linga vreun ,, sefut sau activist al partidului la putere " si daca tot nu ajungeti la struguri spuneti ca sunt ACRI aca sa vedeti poate...poate rasare soarele si pe strada voastra ...mai sapati...mai periati pe cine trebuie...mai sariti la CAP si poate REUSITI si voi sa va faceti o viluta de vreo 200-300 metri patrati si puneti de o rabla de BMW X7 ..... dar mai sapati-i pe colegii vostri ca acuma este momentul si doar sunteti ANONIMI ...nu va stie nimeni ....OARE ????
7.   Rusine ! trimis de
(24 feb 2011, 18:08:11
nu aplecati urechea la cei care incearca sa va sperie ca va afla, ca va stiu pe cei de pe forum.N-AU CUM SA AFLE SI N-AU CE SA VA FACA CEL MULT ...CEVA PLACUTlaughingE LOGIC CA NUMAI UNUL VIZAT DE ACEST ARTICOL(SAU UN APROPIAT) PUTEA LUA FOC SI MAI MULT ,MAI FACE SI AMENINTARI CA-I VA AFLA PE CEI CARE SPUN CE STIU PE FORUM!
SA-I SPUNA CINEVA CA LUMEA S-A MAI DESTEPTAT NICIDECUM NU MAI ARE FRICA DE SECURISTII DE ALTA DATA!
ASA CA ........FARA NUMAR ,FARA NUMAR SA CURGA COMENTARIILE EXPLICITE!
7.1  RE: Rusine ! trimis de
(25 feb 2011, 00:10:13
Nu prea inteleg ce zici exact, insa legat de comentari nu zic sa nu curga ,dar nu ca birfele babelor la marginbea santului fara folos, daca unii tot stiu ceva concret,nu inventii si prostii, sa mearga si la DNA/DGA sa declare exact pentru a ajuta anchetatori si a pedepsi pe cei vionovati! Din ce vad unii (din rautate sau din lipsa de ocupatii) fac acuzatii doar ca sa se afle in treab sau sa se dea destepti ca in rest habar nu au despre ce e vorba! Sanatate!
8.   Logica trimis de
(24 feb 2011, 20:27:36
Ce interesant seful si adjunctul IJPF Sv isi dau demisia de buna voie, iar apoi isi inchid telefoanele , (Adica au fost obligati) Tot interesant este ca Fediuc chiar daca era in incompatibilitate nu a facut nimic , chiar daca de pe sectorul lui au fost ridicati 55 de politisti , chiar daca sefii lui l-au trimis la numarat izmene(el fiind intendent nu granicer ) chiar daca are atitea belele nu vrea dom'le sa isi dea demisia . Punem pariu ca va fi numit sef de IJPF.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei