Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Trebuie să analizăm dacă 2015 rămâne fezabil pentru intrarea în zona euro

Joi, 24 Februarie 2011 (19:03:27)

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că se impune o analiză pentru a se constata dacă termenul 2015 rămâne fezabil pentru ca România să adopte moneda europeană, afirmând că zona euro nu mai suportă state neperformante economic.

"Termenul oficial nu a fost modificat (de aderare la zona euro - n.r.), a rămas 2015, dar personal cred că în perioada imediat următoare, împreună cu toţi factorii de răspundere, trebuie să facem o analiză dacă 2015 rămâne fezabil. Nu pentru că nu s-ar putea îndeplini, forţând lucrurile, criteriile pactului de stabilitate de la Maastricht. Sigur că din 2012 noi ne-am angajat să venim pe un deficit de 3%, în mod cert nu vom depăşi nivelul de 60% din PIB pe datoria publică, deci în mod cert am avea condiţii să rămânem în criteriile de la Maastricht şi să considerăm termenul 2015 încă fezabil, dar criza ne-a arătat un lucru esenţial: nu este suficient să îndeplineşti criteriile de la Maastricht şi să intri în UE", a declarat Traian Băsescu în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai spus că este nevoie de o economie competitivă, o dezvoltare durabilă, nebazată pe consum excesiv, pe boom imobiliar, ci pe propria dezvoltare pentru adedarea la zona euro.

"Este clar că nu sunt suficiente criteriile de la Maastricht pentru a fi stabil şi sigur în interiorul euro-zonei. Va trebui să facem o analiză realistă, ce termen de ne propunem, dacă am înţeles foarte bine că fără o dezvoltare durabilă România nu numai că se periclitează doar pe ea, fiind în interiorul UE, dar periclitează şi stabilitatea întregii zone euro. Nu am un răspuns legat de dată, nu îmi permit ca fără o analiză să modific obiectivul oficial anunţat, dar am convingerea că zona euro nu mai suportă state neperformante economic, iar România nu este la nivelul de performanţă şi nu putem anticipa că va avea până în 2015 nivelul de performanţă care să o facă un solid pilon economic în interiorul euro-zonei", a conchis Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Trebuie să analizăm dacă 2015 rămâne fezabil pentru intrarea în zona euro.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Trebuie să analizăm dacă 2015 rămâne fezabil pentru intrarea în zona euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei