Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mirajul străinătăţii

Doi medici de la DSP Suceava şi-au lăsat slujbele şi au plecat să profeseze peste graniţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi medici de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava şi-au lăsat slujbele pe care le deţineau în cadrul instituţiei şi au plecat să-şi practice meseria în străinătate. Este vorba de medicul epidemiolog Valerian Moraru, şeful Compartimentului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, şi fostul director adjunct de sănătate publică, medicul de medicina muncii Marinela Grădinaru.                  

Doctorii în cauză au abandonat sistemul sanitar sucevean şi au plecat să îşi câştige existenţa peste graniţă, nu doar pentru salariile şi condiţiile de lucru mai bune, ci şi pentru respectul din partea colegilor de breaslă, a pacienţilor, şi gradul crescut de civilizaţie din alte state.

 

La muncă, în Franţa

Cei doi medici care au părăsit Direcţia de Sănătate Publică au ales Franţa ca ţară de destinaţie. Ultimul care a plecat să muncească în străinătate este doctorul Valerian Moraru, luna trecută. Medicul Marinela Grădinaru a plecat în septembrie 2010.

Plecarea lor a adâncit criza de personal din cadrul DSP Suceava, a declarat ieri, directorul executiv al instituţiei, doctorul Ludovic Abiţei. El a explicat că atribuţiile avute de dr. Valerian Moraru au fost preluate de singurul epidemiolog rămas, directorul adjunct medical, dr. Cătălina Pascal, care face faţă cu greu volumului mare de muncă.

Unui singur medic de medicina muncii, unicul rămas, Ingrid Kruk Irimescu, îi revin şi sarcinile de serviciu ale dr. Marinela Grădinaru.

 

Dificultăţi în activitate

“Am rămas la nivelul centrului cu un singur medic epidemiolog, directorul adjunct Cătălina Pascal, care trebuie să se împartă acum între îndatoririle administrative şi munca de supraveghere şi control al bolilor transmisibile, şi ne temem să nu clacheze într-o zi din cauza stresului şi a oboselii. Ca şi cum nu ar fi fost de-ajuns, mai avem un singur medic de medicina muncii, fostul director executiv al DSP, dr. Ingrid Kruk Irimescu, dar riscăm să-l pierdem şi pe acesta, începând cu data de 28 februarie, când îi expiră detaşarea ca funcţionar public de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Noi am explicat situaţia Ministerului Sănătăţii şi am solicitat să o angajeze măcar pe o perioadă determinată, ca personal contractual, până se aprobă scoaterea postului la concurs, dar până acum n-am primit nici un răspuns”, a spus şeful DSP.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava are 146 de angajaţi cu normă întreagă şi unul cu jumătate de normă. 59 dintre salariaţi sunt funcţionari publici, restul fiind personal contractual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi medici de la DSP Suceava şi-au lăsat slujbele şi au plecat să profeseze peste graniţă.
 Vizualizări articol: 3692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi medici de la DSP Suceava şi-au lăsat slujbele şi au plecat să profeseze peste graniţă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce pleaca medicii? trimis de
(24 feb 2011, 12:08:37
Care-i atitudinea politicienilor ce conduc azi tara, judetul si municipiul Suceava, in privinta medicilor ce se tot duc? Aducem din import si de medicii nostri ne batem joc? Investitiile materiale facute in Spitalul Suceava sunt o aducere la normalitatea vremurilor si a lumii in care traim, nu un lucru iesit din comun, dar cu oamenii ce facem, cu fratii sau copiii nostri care s-au pregatit zeci de ani, nu pentru a pleca din tara, ci pentru a-si face AICI meseria de medic? Continuam sa-i umilim, sa-i discreditam si sa ne batem joc de ei, numai pentru faptul ca ei au mai multa scoala decat politicienii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei