Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nu se grăbesc

Doar trei medici şi-au depus dosarele de acreditare pentru examinarea viitorilor şoferi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După scandalul permiselor de conducere eliberate persoanelor cu handicap pe baza avizelor date de medici, aceştia din urmă nu se prea grăbesc să-şi depună dosarele la Direcţia de Sănătate Publică Suceava pentru autorizarea cabinetelor în care, de la anul, vor examina viitorii şoferi.

DSP Suceava aşteaptă ca reprezentanţii cabinetelor medicale individuale private şi ai celor din ambulatoriul integrat al spitalelor, ce au fost incluse în lista cu unităţile de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea candidaţilor la obţinerea permisului de conducere pentru autovehicule sau tramvaie, să se prezinte pentru obţinerea acreditării în acest sens.

 

Un singur dosar validat de DSP

Până marţi, doar trei medici din judeţ şi-au depus dosarele de acreditare pentru examinarea viitorilor şoferi, dintre care doar unul singur, cel al unui oftalmolog, este valid.

„Şi-a mai depus dosar un medic psihiatru, dar este incomplet, precum şi un medic chirurg care nu se află în lista de specialităţi cerute, motiv pentru care dosarul a fost respins. Rugăm medicii să trateze cu seriozitate acest subiect”, a declarat Adrian Popescu, adăugând că „timpul trece”, iar cei care vor să fie incluşi pe lista unităţilor autorizate pentru examinarea candidaţilor la obţinerea permisului de conducere ar trebui să se grăbească.   

Din ianuarie 2011, intră în vigoare Ordinul 1159 din 31 august 2010 privind aprobarea Listei unităţilor de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidaţilor la obţinerea permisului de conducere şi a conducătorilor de autovehicule sau tramvaie. Ordinul a apărut ca o reacţie a Ministerului Sănătăţii la informaţiile din mass-media potrivit cărora persoane cu dizabilităţi incompatibile cu şofatul au obţinut permisul de conducere. 

 

Specialităţile pentru care se vor elibera avize

Cabinetele ce vor avea dreptul de a face examinări includ specialităţile medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, ortopedie-traumatologie.

În judeţ, un control încrucişat, ordonat de prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, între Direcţia de Asistenţă Socială şi Serviciul Permise Auto, a arătat că 283 de suceveni deţin concomitent permis de conducere şi certificat de handicap accentuat sau grav incompatibil cu calitatea de conducător auto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar trei medici şi-au depus dosarele de acreditare pentru examinarea viitorilor şoferi.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doar trei medici şi-au depus dosarele de acreditare pentru examinarea viitorilor şoferi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei