Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2010 - Anul XV, nr. 267 (4558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Basm sau adevăr?

Viaţa comisarului Fediuc, 30.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traficul de ţigări şi interesul enorm pentru banii proveniţi din acest tip de afaceri ilegale aduc amănunte uluitoare. O plângere depusă la Direcţia Naţională Anticorupţie şi declinată ulterior la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, unde se află în lucru şi acum, scoate la iveală o luptă internă crâncenă în Poliţia de Frontieră. De aici nu lipsesc şi acuzaţii extrem de grave, privind reglările de conturi în stil mafiot, cu accidente de maşină provocate, prin care se urmărea eliminarea unor persoane incomode. Plângerea a fost depusă de comisarul Nelu Fediuc, actualmente şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov. Sesizarea a fost depusă în cursul anului trecut, dar procurorii nu au reuşit încă să afle dacă acuzaţiile se confirmă sau sunt doar rodul plăsmuirii comisarului Fediuc.

 

Un Audi negru care trebuia să-l accidenteze pe stradă sau pe trotuar

Plângerea penală depusă de comisarul Nelu Fediuc îi vizează pe Gheorghe Irimescu, inspector în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, George Călinescu, subcomisar la IJPF Suceava, momentan suspendat deoarece a fost trimis în judecată de DNA Suceava, precum şi pe alte trei persoane, Marius Adochiţei şi Stelu Ciobaniuc, din Siret, respectiv Constantin Răileanu, din Mihăileni-Botoşani. În sesizarea depusă la Parchet, Nelu Fediuc arată că după audierea unei femei, care-l acuzase de viol, aceasta şi-ar fi schimbat declaraţiile.

„Aceasta şi-a modificat plângerea şi a arătat că în realitate a fost constrânsă să facă denunţul calomnios şi de asemenea a arătat că cei cinci învinuiţi i-au spus să caute persoane de origine moldovenească pentru a-mi provoca un accident rutier în care să-mi pierd viaţa contra unei sume de 30.000 de euro. De asemenea, cei cinci învinuiţi au mai spus că au pregătit un autoturism marca Audi de culoare neagră pe care cetăţenii moldoveni urmau să-l folosească pentru a intra în coliziune directă cu mine, accidentându-mă când mă aflam pe strada sau pe trotuar”, se specifică în plângerea depusă de comisarul Nelu Fediuc.

 

Fediuc susţine că a fost ameninţat şi verbal

Fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret spune că după ce au aflat că femeia şi-a schimbat declaraţiile, Irimescu, Călinescu şi ceilalţi trei amici ai lor au trecut la ameninţări făţişe.

„Ca urmare a modificării plângerii, aflând acest lucru, cei cinci învinuiţi m-au ameninţat verbal că vor face orice pentru a mă înlătura din Punctul de Frontieră Siret, eu fiind singurul obstacol în derularea unor activităţi desfăşurate de către aceştia cu privire la traficul de ţigări”, a arătat comisarul Nelu Fediuc.  

Acesta a mai menţionat că încercările celor cinci persoane de a-l schimba din funcţie prin orice mijloace erau de notorietate, iar pentru a-şi duce la îndeplinire planul au apelat la postul naţional de televiziune Realitatea TV.

„Cei cinci învinuiţi au subordonat interesului lor particular şi meschin un post de televiziune care a acţionat în favoarea lor, determinând prin presiune şi constrângere detaşarea mea şi înlăturarea din Punctul de Frontieră Siret”, susţine comisarul Nelu Fediuc.

La mijlocul anului trecut, comisarul Nelu Fediuc a fost mutat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Cernavodă, de unde a revenit după şase luni. O perioadă a lucrat în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, iar de pe 21 iunie 2010 a fost detaşat din nou, tot pentru şase luni, ca şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov.

 

„Ţinta”, în concediu de odihnă

În cursul zilei de ieri am încercat să-l contactăm pe comisarul Nelu Fediuc pentru a-şi exprima un punct de vedere vizavi de acuzaţiile extrem de grave formulate împotriva a doi ofiţeri ai Poliţiei de Frontieră şi împotriva altor trei persoane. Toate eforturile s-au dovedit inutile. Pe telefoanele mobile comisarul nu a răspuns, iar de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vicov ni s-a transmis că este în concediu de odihnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viaţa comisarului Fediuc, 30.000 de euro.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 8 voturi
Viaţa comisarului Fediuc, 30.000 de euro1.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Multumesc monitorul trimis de
(12 nov 2010, 20:17:41
multumesc monitorul ca ati cenzurat mesajul anterior.....concluzia: sunteti niste jurnalisti exemplari, din acelasi material cu confratele SANDRINIO, adica niste rahati ordinari...RUSINE! GUNOAIELOR! mai considerati ca aveti probitate profesionala si pretindeti credibilitate din partea cititorilor. RUSINE! la ladade gunoi este locul vostru. scuze acolo este prea mult lux....LATRINA este mai potrivita pentru voi VIERMI ORDINARI....RUSINE!
2.   ERA PREA MULTA LINISTE IJPF? trimis de
(12 nov 2010, 20:27:57
Sandrino, inca odata ma dezamagesti, chiar nu mai alte materiale documentare, ne-ai plictisit deja, ne este lehamite , daca stii ce e aia. Lasa-ne....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei