Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2010 - Anul XV, nr. 267 (4558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotărâri nerespectate

Mii de angajaţi din şcolile sucevene au câştigat în instanţă creşteri salariale care nu se pun în aplicare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de angajaţi din sistemul educaţional sucevean deţin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, prin care şcolile şi primăriile sunt obligate să-i plătească potrivit Legii 330/2009, ceea ce înseamnă 33% din salariul de încadrare în plus.

Cu toate acestea, deşi instanţa s-a pronunţat, iar hotărârea judecătorească are putere de lege, în multe dintre şcolile din judeţ, sentinţa judecătorească nu se aplică, iar angajaţii şcolilor nu şi-au primit banii potrivit acesteia.

Preşedintele Sindicatului „Cartel Alfa” din Suceava, Traian Pădureţ, a declarat ieri că „este vorba de peste 2.800 de angajaţi din şcolile din judeţ care ar trebui să primească bani în plus la salariu, potrivit sentinţelor judecătoreşti, însă unii directori şi primari din judeţ nu înţeleg că legea este lege şi trebuie aplicată, în timp ce alţii spun că ştiu că trebuie să aplice legea, însă nu au bani”.

Problema cea mai stringentă este la Salcea, unde Traian Pădureţ a declarat că „deşi s-a discutat atât cu primarul Ilie Lungu, cât şi cu directorul şcolii, pentru a da salariile oamenilor aşa cum prevede legea, Trezoreria a comunicat primarului să nu pună în aplicare hotărârea judecătorească, deoarece ministrul Educaţiei va solicita un recurs în anulare a acestei sentinţe”.

În momentul de faţă, cei 62 de angajaţi ai şcolilor din Salcea refuză să-şi ridice salariile, întrucât acestea nu conţin şi cei 33% câştigaţi prin hotărâre judecătorească. „Oamenii trebuiau să-şi ridice salariile de pe 6 noiembrie, însă refuză să le ia, deoarece nu-s toţi banii pe care ar trebui să-i primească. Nu ştiu însă cât o să mai reziste fără a-şi lua banii, fiindcă au şi ei cheltuieli”, a mai spus Pădureţ.

Fiindcă Trezoreria a cerut primarului din Salcea să nu pună în aplicare sentinţa judecătorească, 42 de angajaţi ai şcolii din Salcea au depus plângeri penale împotriva trezorierului-şef al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Mihai Terteş, şi împotriva primarului oraşului Salcea, Ilie Lungu, care nu respectă hotărârile judecătoreşti şi irevocabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de angajaţi din şcolile sucevene au câştigat în instanţă creşteri salariale care nu se pun în aplicare.
 Vizualizări articol: 1686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Mii de angajaţi din şcolile sucevene au câştigat în instanţă creşteri salariale care nu se pun în aplicare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei