Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2010 - Anul XV, nr. 267 (4558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect „Tabără în jurnalism”, la Moldova-Suliţa

Vineri, 12 Noiembrie 2010 (15:18:18)

Primăria Moldova-Sulita a demarat  proiectul „Tabără de jurnalism – INFO EBC”  în parteneriat cu primăria comunei Valea Viilor (judeţul Sibiu), proiect finanţat de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în cadrul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), iniţiat de Guvernul României cu sprijinul Băncii Mondiale.

Proiectul „Tabără de jurnalism – INFO EBC” are ca scop dezvoltarea parteneriatului, dialogului şi schimbului de experienţă între cele două comune, care beneficiază fiecare de prezenţa unei Reţele Electronice a Comunităţii Locale – RECL. Proiectul îşi propune să rezolve lipsa unui flux informaţional continuu dinspre RECL către comunitate prin realizarea unui ziar local în cele două comunităţi partenere.

„Proiectul nostru porneşte de la ideea că e mai simplu să transformi un cetăţean activ al comunei în jurnalist voluntar decât să aduci un jurnalist căruia să îi ceri să găsească şi să transmită, într-o comunitate pe care nu o cunoaşte, toate informaţiile de interes pentru acea comunitate”, a declarat Nicolae Vilculescu, managerul proiectului. Astfel, proiectul propune ca soluţie o tabără de jurnalism în cadrul căreia voluntari din comunitate să înveţe cum să dezvolte materiale de presă şi cum să participe activ la dezvoltarea unui ziar al comunităţii.  Fiecare modul va fi găzduit de câte o comunitate participantă şi astfel, tinerii din Transilvania şi din Bucovina vor avea posibilitatea să interacţioneze, să cunoască şi să aprecieze diferenţele culturale dintre cele două regiuni. Cursurile şi activităţile practice vor fi coordonate de jurnalişti profesionişti.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect „Tabără în jurnalism”, la Moldova-Suliţa.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect „Tabără în jurnalism”, la Moldova-Suliţa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei