Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2010 - Anul XV, nr. 267 (4558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Operaţiunea Comunitarul”

Peste 100 de câini vagabonzi strânşi de pe străzile rădăuţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a solicitat ajutorul Serviciului public de gestionare a animalelor fără stăpân din municipiul Braşov, serviciu aflat în subordinea Consiliului Local Braşov, pentru strângerea câinilor comunitari din localitate. Ca urmare, timp de două zile, rădăuţenii au putut observa pe străzile din municipiu câteva autoutilitare, care au capturat 108 câini. Potrivit facturii emise către Primăria Rădăuţi, prinderea unui câine a costat 35 de lei noi, iar costul total al operaţiunii aproape 38 milioane de lei vechi, mai precis 3.780 de lei.

 

Firma deţine avizele şi autorizaţiile necesare acestei activităţi

Activitatea lucrătorilor de la serviciul braşovean s-a desfăşurat în deplină legalitate, alături de serviciul de ecarisaj de pe lângă primăria rădăuţeană, şi sub supravegherea unei comisii din care au făcut parte medicul veterinar  Octavian Ilisoi, şeful serviciului local de ecarisaj, Gheorghe Năstase şi agenţi comunitari. Dacă în prima zi au fost capturaţi 55 de câini, în ziua următoare au fost strânse de pe străzi alte 53 de patrupede.

Activitatea nu a fost primită tocmai bine de o parte dintre rădăuţeni şi ca urmare au existat unele reclamaţii care s-au dovedit a fi făcute cu rea-intenţie. După verificările efectuate de Poliţia Municipiului Rădăuţi şi de medicul veterinar regional Victor Vlad Sabie, s-a constatat că firma deţine avizele şi autorizaţiile necesare acestei activităţi. Pentru că strângerea câinilor s-a efectuat prin folosirea unor puşti cu tranchilizante, au existat câţiva cetăţeni care s-au opus acestei activităţi, dar şi alţii care au revendicat unii câini ridicaţi de pe domeniul public.

„Am apelat la firma braşoveană la recomandarea primarului din Târgu Mureş şi cred că am făcut o alegere bună. Firma braşoveană, care ţine de Consiliul Local, deci nu e o firmă particulară, şi-a făcut datoria exemplar şi pot spune că sunt mulţumit de activitatea lor. Mai mult, au existat răuvoitori care au lansat tot felul de zvonuri, că am fi achitat 150 de euro pentru prinderea unui câine în loc de 35 de lei, cât a fost în realitate, însă am trecut peste acestea şi acum pot spune că municipiul este mai „curat” din acest punct de vedere. Activitatea va fi continuată de oamenii lui Năstase, şeful serviciului local”, a declarat primarul municipiului, Aurel Olărean. În prezent, la adăpostul de câini din Rădăuţi sunt aproximativ 280 de animale, a precizat şeful serviciului local de ecarisaj Gheorghe Năstase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de câini vagabonzi strânşi de pe străzile rădăuţene.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100 de câini vagabonzi strânşi de pe străzile rădăuţene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei