Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2010 - Anul XV, nr. 267 (4558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tristeţe

Colegii lui Tudor Mîrza au venit la şcoală îmbrăcaţi în doliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Durere şi doliu printre colegii de clasă ai lui Tudor Mîrza, elevul de numai 14 ani care a decedat marţi, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, din cauza unei septicemii.

Atât la Şcoala Generală Nr. 3, unitate de învăţământ unde a învăţat Tudor Mîrza până la sfârşitul anului şcolar trecut, precum şi la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, unde Tudor a fost transferat din luna septembrie, toţi cei care i-au fost colegi de clasă au venit la şcoală purtând haine de doliu. Din momentul în care au aflat cumplita veste, colegii băiatului au renunţat pentru câteva zile la uniformele şcolare şi au venit la ore în haine negre, plângându-l pe Tudor, cel care le-a fost coleg, pentru unii şapte ani de zile, pentru alţii câteva luni.

La Şcoala Generală Nr. 3, cei care timp de şapte ani de zile au fost colegi cu Tudor Mîrza au aşezat în faţa clasei fotografia copilului, flori şi lumânări aprinse. Toţi sunt în stare de şoc şi nu le vine să creadă că Tudor nu mai este. La fel şi la Colegiul Naţional „Petru Rareş”. Colegii de clasă ai copilului sunt oripilaţi de decesul prematur al acestuia, iar în memoria lui au venit la şcoală în haine de doliu, iar banca în care a stat băiatul a fost umplută de candele aprinse şi de flori.

„Starea colegilor lor este una de oripilare, încercăm să-i încurajăm, sunt la o vârstă la care astfel de momente sunt extrem de greu de înţeles şi de acceptat. Din proprie iniţiativă, copiii au aşezat o poză cu chipul colegului dispărut, în banca în care a stat acesta, au aprins şi o lumânare”, a declarat directoarea Colegiului Naţional „Petru Rareş”, Daniela Dungeanu.

Toţi elevii de la Şcoala Generală Nr. 3 şi de la Colegiul „Petru Rareş” care l-au cunoscut pe Tudor, dar şi profesorii copilului au fost la căpătâiul băiatului în prima seară de priveghi şi au spus că-i vor fi alături până ce acesta va fi condus pe ultimul drum.

 

Şcoala a deschis o anchetă

Tudor Mîrza se află depus la capela Bisericii „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava, iar slujba de  înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 noiembrie 2010, începând cu ora 12:00.

Tudor Mîrza, nepotul senatorului PSD Gavril Mîrza, a decedat marţi după-amiază, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, acolo unde era internat de pe data de 1 noiembrie. Starea sănătăţii sale s-a degradat extrem de alert, de la o infecţie acesta ajungând la peritonită şi apoi dând în septicemie, o infecţie gravă a organismului, caracterizată de prezenţa generalizată în sânge a unor germeni.

Deşi în ultimele zile, în presă, moartea lui Tudor Mîrza a fost asociată cu consumul de plante etnobotanice, pe care băiatul le-ar fi avut asupra lui într-o excursie cu clasa pe Rarău, surse medicale infirmă aceste zvonuri. Medicii spun clar că dispariţia sa fulgerătoare nu are nici o legătură cu presupusul consum de etnobotanice, forma de boală instalată în organismul său fiind una rară şi care s-a manifestat foarte violent.

Conducerea Colegiului Naţional „Petru Rareş” a declarat că nu are ce să-şi reproşeze cu privire la scandalul mediatic izbucnit, considerând că în aceste zile de doliu, tăcerea şi un gând bun faţă de sufletul dispărutului sunt cea mai potrivită şi respectuoasă atitudine.

Acum două săptămâni, un grup de elevi de clasa a opta, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, însoţiţi de profesori ai liceului, au organizat o excursie pe Rarău, unde a fost prezent şi Tudor Mîrza. Imediat după excursie, a izbucnit un scandal legat de un presupus consum masiv de plante etnobotanice de către elevii din grup.  Aflat la ore, lui Tudor i s-a făcut rău, a fost dus la spital, iar câteva zile mai târziu, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, a decedat. Conducerea liceului a demarat o anchetă privind incidentele de pe Rarău, anchetă care se află în derulare, menită a elucida, infirma sau confirma zvonurile, potrivit cărora elevii ar fi consumat plante etnobotanice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegii lui Tudor Mîrza au venit la şcoală îmbrăcaţi în doliu.
 Vizualizări articol: 1138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 14 voturi
Colegii lui Tudor Mîrza au venit la şcoală îmbrăcaţi în doliu3.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei