Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2010 - Anul XV, nr. 267 (4558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Exemplu

La 50 de ani, şeful de post a urmărit şi a prins doi tineri care spărseseră o casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 24 de ani şi un minor în vârstă de 15 ani au fost prinşi de poliţie la scurt timp după ce spărseseră o locuinţă. Ghinionul lor a fost că proprietarul tocmai se apropia de casă şi i-a zărit, a sunat la şeful de post, iar acesta, aflat în apropiere, a plecat imediat în urmărirea lor, cu maşina şi apoi pe jos.  

 

Totul s-a întâmplat miercuri, în plină zi. În jurul orei 13.20, şeful de post din comuna Horodniceni a fost anunţat telefonic de un localnic că locuinţa sa tocmai a fost spartă, iar hoţii au luat-o la fugă. Singur la serviciu, agentul-şef Adrian Monoranu, aflat chiar în apropierea locuinţei sparte, cu maşina de serviciu, a plecat în căutarea suspecţilor.

Pe un câmp aflat înspre Lucăceşti, omul legii a observat doi tineri suspecţi. S-a îndreptat către aceştia, mai întâi cu maşina, şi apoi, după ce terenul a devenit foarte accidentat, a plecat în urmărirea lor pe jos. La aproape 50 de ani şi nu foarte suplu, acesta s-a dovedit a avea o condiţie fizică excelentă, apropiindu-se de ei şi somându-i să se oprească. Urcaţi în maşină şi duşi la sediul postului local de poliţie, aceştia şi-au recunoscut fapta, mai ales că asupra lor s-au găsit şi banii sustraşi.

Din ancheta ulterioară a poliţiei a rezultat că autorul furtului este Gheorghe Nichitoi, în vârstă de 24 de ani, din comuna Moara, care a pătruns prin efracţie în casa din Horodniceni, după ce s-a asigurat că nimeni nu este acasă. Afară, de şase, a rămas complicele său, un puşti în vârstă de 15 ani, şi el din Moara. După ce a cotrobăit prin casă, individul a găsit, într-o pungă de plastic, pe raftul unui dulap, suma de 600 de lei. A înhăţat banii, însă chiar la ieşirea din gospodărie a fost surprins de proprietar, cel care l-a sunat imediat pe şeful de post din localitate.

 

Individul care a pătruns în casă şi a luat banii, arestat pentru 29 de zile

Poliţiştii le-au întocmit celor doi dosare penale. Dacă în cazul minorului cercetările se fac cu suspectul în stare de libertate, în cazul lui Nichitoi poliţia a dispus începerea urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, imediat pe numele său fiind emisă şi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Ieri, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni l-a înaintat pe acesta instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Fălticeni a admis cererea, emiţând pe numele suspectului un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Surse judiciare au precizat că aceştia sunt din categoria infractorilor voiajori, foarte probabil venind în Horodniceni hotărâţi să dea o lovitură şi apoi să dispară cât mai repede.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 50 de ani, şeful de post a urmărit şi a prins doi tineri care spărseseră o casă.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
La 50 de ani, şeful de post a urmărit şi a prins doi tineri care spărseseră o casă2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Infractori de ocazie trimis de
(12 nov 2010, 12:11:32
Felicitari sefului de post pentru initiativa sa de a se deplasa in urmarirea hotilor, mai ales ca era singur si cei doi puteau deveni violenti.
1.1  RE: Infractori de ocazie trimis de
(12 nov 2010, 12:54:56
Stai linistit ca degeaba aalergat omul ca indata o sa vezi tot felul de comentarii rautacioase ca asa-i roamanul mereu are ceva de comentat ...
2.   Dar pe cei de la Sucevita? trimis de
(12 nov 2010, 17:50:44
Pe cei din Sucevita si din imprejurimi ii terorizeaza de circa 1an o banda de hoti iar politia nu-i poate prinde.De ce politia judeteana nu se implica sau asteapta sa-i viziteze la sediu? Poate ii scoate cineva la lucru sa prinda hotii nu sa stea numai sa faca circulatie unde le pica banul usor
3.   Mai trebuia ceva ! trimis de
(12 nov 2010, 20:36:04
DEce nu spune nimic domnul POLITISTde gasca care terorizeaza Horodnicenii si tine oamenii in spitale?
4.   Pentru ce? trimis de
(12 nov 2010, 20:42:57
Baiatul asta merita sa ajunga chestor.
Dupa cata leafa primeste, nici nu ar trebui sa raspunda la telefon, oricum eu il felicit, dar, ar trebui sa rezolve doar 40% din sarcinile de serviciu, restul sa le lase pdl-ului, udmr-ului si putin domnului prese-dintepe, oooo, dar uitam de guvernul asomat(mai bine asomat decat asumat).
5.   TRAGIC trimis de
(13 nov 2010, 11:18:30
IN ULTIMUL TIMP SPARGEREA DE LOCUINTE IN BUKOWINA,A DEVENIT SPORT NATIONAL,DAR E MAI GRAV VA SUNT CU AUTORI NECUNOSCUTI S-AU POLITISTII SUNT SUPERFICIALI.
DL FLUTUR AR TRBUI SA IA ATITUDINE LA NIVEL DE SEFII JUDETENI DE POLITIE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei