Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2010 - Anul XV, nr. 267 (4558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păduri bogate

Peste 400.000 de metri cubi de lemn, scoşi la licitaţie de Direcţia Silvică pentru 2011

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare licitaţie de masă lemnoasă de anul acesta, care va avea loc în zilele de 23 şi 24 noiembrie, la sediul Direcţiei Silvice Suceava, scoate la vânzare peste 400.000 de metri cubi de lemn de răşinoase şi foioase, lemn care va fi exploatat din pădurile judeţului.

Cantitatea, mai mare cu aproximativ 25.000 de metri cubi faţă de cea scoasă la vânzare anul trecut, pentru 2010, a crescut atât ca urmare a cererii mare de pe piaţă, cât şi pentru că fondurile gestionate cuprind un volum suficient de mare de lemn care poate fi exploatat fără a afecta continuitatea pădurii, după cum a explicat Marius Răguşitu, directorul tehnic al Direcţiei Silvice Suceava.

“Ne aşteptăm ca la această licitaţie să participe peste 200 de agenţi economici, după interesul manifestat de aceştia la licitaţiile secundare care au avut loc anul acesta, ceea ce a dus la obţinerea unor preţuri bune la lemnul pe picior. Anul acesta, lemnul de construcţii a fost foarte căutat, în special la export, iar cererea este în continuare mare pe piaţă”, a declarat Marius Răguşitu.

Din cei aproape 402.000 de metri cubi de lemn scoşi la vânzare pentru a fi exploataţi anul viitor, 385.500 de mc provin din pădurile statului, iar 16.500 de mc din pădurile primăriilor din judeţ administrate de Direcţia Silvică Suceava.

Cea mai mare parte a masei lemnoase care va fi extrasă din pădurile judeţului anul viitor provine din tăierile de regenerare a pădurii, adică de rărire a arborilor bătrâni, procedură ce permite pădurii să se regenereze natural. Aproape 10.000 de mc din masa lemnoasă scoasă la licitaţie este reprezentată de produse accidentale, adică arbori rupţi, afectaţi de doborâturile de vânt şi inundaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 400.000 de metri cubi de lemn, scoşi la licitaţie de Direcţia Silvică pentru 2011.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste 400.000 de metri cubi de lemn, scoşi la licitaţie de Direcţia Silvică pentru 20111.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei