Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2010 - Anul XV, nr. 267 (4558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Inspecţie

Ministrul de Interne a vizitat casele pentru sinistraţi de la Şerbăuţi, Dărmăneşti şi Grăniceşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a vizitat ieri şantierele de construcţii de locuinţe pentru sinistraţi din localităţile Şerbăuţi, Dărmăneşti şi Grăniceşti. Igaş a venit însoţit de secretarul de stat Mihai Capră şi alături de aceştia s-au aflat, pe parcursul vizitei, reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Sorin Arcadie Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi parlamentarii PD-L din colegiile uninominale din care fac parte cele trei localităţi, senatorii Orest Onofrei şi Tiberiu Prodan şi deputatul Ioan Bălan. A fost prezent şi senatorul PD-L Sorin Fodoreanu.

Ministrul a stat de vorbă cu oamenii pentru care se construiesc casele, a vizitat locuinţele şi s-a arătat impresionat nu numai de ritmul de desfăşurare a lucrărilor, ci şi de faptul că, pe toate şantierele, cei pentru care se fac locuinţele noi au participat efectiv la construcţii. De asemenea, Igaş a remarcat solidaritatea comunităţilor locale cu oamenii a căror agoniseală a fost luată de ape, la inundaţiile din vara acestui an.

„Sunt satisfăcut de ceea ce am văzut astăzi aici, oamenii se ajută între ei şi avem nevoie de solidaritate maximă. Vă felicit şi dacă toată lumea ar munci ca la Suceava, categoric România ar fi mult mai avansată, din toate punctele de vedere. Suceava este un exemplu pentru toată lumea”, a declarat ministrul.

 

Mulţumiri de la Flutur şi sinistraţi pentru Guvern

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a mulţumit ministrului şi Guvernului „pentru efortul uriaş de a ne ajuta ca aceste case să fie în acest stadiu” şi a apreciat că angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, poliţiştii şi jandarmii au fost „nişte eroi” cu care administraţia judeţeană a lucrat „extraordinar de bine” în timpul inundaţiilor.

„Aici, şi în 2008, şi în 2010, am trecut prin proba de foc cu oamenii dvs. Într-o noapte, Ministerul de Interne ne-a trimis un elicopter cu infraroşu să salvăm un copil de pe o insulă pe râul Suceava, în graniţa cu Ucraina. A fost o provocare în care am văzut eroii de la ministerul pe care dvs îl conduceţi. Vreau să menţionez atât sprijinul substanţial al Guvernului, cât şi solidaritatea satului. Dacă la trei luni de la inundaţii oamenii se mută în case este şi pentru că omul din Bucovina a pus umărul. Nu a stat cu mâna întinsă, cum din păcate vedem prin alte părţi, aici au pus toţi mâna şi au venit să ajute”, a spus Flutur.

Acesta a menţionat „parteneriatul nescris” dintre Consiliul Judeţean şi instituţiile din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, atât pe linie directă, cât şi în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică a Consiliului Judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean i-a spus ministrului Igaş că la ATOP „oamenii dvs vin şi dau raportul despre contrabanda cu ţigări, despre traficul de lemn şi alte probleme şi punem degetul pe rană”.

„Nu putem doar să ne lăudăm, acolo unde nu mergem cerem să se intensifice lucrul şi până în momentul de faţă cred că se văd efectele şi eu mă declar mulţumit, ca preşedinte al administraţiei judeţene”.

În ceea ce priveşte aşteptările lui Flutur de la ministrul de Interne, şeful administraţiei judeţene a spus că are nevoie de finanţarea unui sistem de alertă şi intervenţie rapidă în situaţii de risc, un SMURD transfrontalier şi trecerea judeţului Suceava pe lista celor finanţate în prima fază pentru corectarea cursurilor de apă. La ultimele inundaţii, pagubele în infrastructură au fost de peste 80 de milioane de euro şi banii primiţi până acum nu au acoperit distrugerile.

 

Holz Industrie Schweighoffer a construit pentru sinistraţi opt locuinţe ca în Austria

Prezentând ritmul de refacere a locuinţelor şi infrastructurii, Flutur a accentuat din nou că în judeţul Suceava oamenii sunt harnici, „au mâini muncite şi nu stau pe pod sau la crîşmă”. „Dacă stăm numai şi plângem la crâşmă şi aşteptăm să plouă cu ajutoare nu este o soluţie”, consideră şeful administraţiei.

 „Există toată deschiderea din partea mea, am venit să vedem la faţa locului ce s-a construit şi problemele pe care le aveţi, la faţa locului. Ne-am convins de foarte multe lucruri astăzi aici. Unde se lucrează în echipă lucrurile încep să se corecteze”, a fost răspunsul ministrului.

Un moment distinct în programul ministrului a fost vizitarea celor opt case construite de firma austriacă Holz Industrie Schweighoffer Rădăuţi pentru familii ale căror gospodării au fost afectate de alunecări de teren, în urma ploilor, la Grăniceşti. De la proiectare până la finisaje case, staţie proprie de apă, canalizare-epurare şi extinderea reţelei electrice, totul a fost realizat şi plătit de Holz Industrie Schweighoffer. Investiţia totală este de jumătate de milion de euro. Potrivit directorului Holz Industrie Schweighoffer Rădăuţi, Nichifor Tofan, cele opt case – patru cu un nivel, patru cu două nivele pentru familiile care au mai mult de patru membri- vor fi predate proprietarilor în data de 15 decembrie. Casele construite de austrieci sunt cu o arhitectură deosebită, cu spaţiul foarte judicios repartizat, iar proiectul făcut de finanţator a fost respectat cu stricteţe de constructori.

„Au vrut să construiască într-un cătun, să se vadă ce au făcut ei, să nu se amestece cu alţii”, a explicat Flutur deosebirile majore faţă de toate celelalte locuinţe construite pentru sinistraţi. La valoarea investiţiei, costul unei case din acest mini-cartier este sub 62.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul de Interne a vizitat casele pentru sinistraţi de la Şerbăuţi, Dărmăneşti şi Grăniceşti.
 Vizualizări articol: 1370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ministrul de Interne a vizitat casele pentru sinistraţi de la Şerbăuţi, Dărmăneşti şi Grăniceşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei