Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Patronul unei balastiere, cercetat penal pentru o evaziune fiscală de 400.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patronul unei balastiere din judeţul Suceava s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală după ce nu a achitat la bugetul de stat obligaţii de aproape 400.000 de lei (patru miliarde de lei vechi). Comisarul-şef al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, a spus că recent au fost finalizate verificările la trei agenţi economici suceveni la care s-au constatat infracţiuni de evaziune fiscală, prejudiciul total adus bugetului de stat fiind de 629.000 de lei (6,29 miliarde de lei vechi).

Prejudiciul cel mai mare adus bugetului de stat a fost stabilit la firma care are ca obiect de activitate extracţia pietrişului şi a nisipului, comisarii financiari constatând că în perioada 2008-2009 aceasta a încasat de la mai mulţi clienţi avansuri în contul unor livrări de mărfuri ulterioare în sumă de 2,5 milioane de lei, fără a colecta TVA-ul aferent. Prejudiciul stabilit a fost de 391.710 lei.

Ionuţ Vartic a mai precizat că la o altă societate, care are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al produselor industriale, comisarii financiari au constatat că în perioada ianuarie 2009 – iunie 2009 au fost livrate mai multe cantităţi de mărfuri fără a fi înregistrate în contabilitate. Valoarea totală a mărfurilor vândute a fost de 612.267 lei, Garda Financiară stabilind că prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la suma 180.000 de lei, reprezentând sumele aferente Taxei pe Valoarea Adăugată şi impozitului pe profit care nu au fost virate la buget.

Nu în ultimul rând, la o firmă care are ca obiect de activitate transporturile rutiere de mărfuri s-a constatat că în perioada 2009 – 2010 a efectuat transporturi către SC MOPAN SA, primind în schimb făină şi tărâţe de grâu în valoare de 240.370 de lei. Mărfurile au fost comercializate de firma transportatoare fără a întocmi facturi fiscale şi fără a înregistra veniturile şi TVA-ul aferent. Prejudiciul în acest caz a fost stabilit la suma de 57.669 lei. „Împotriva administratorilor au fost întocmite plângeri penale pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi concomitent au fost întocmite decizii de măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciilor”, a spus Vartic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul unei balastiere, cercetat penal pentru o evaziune fiscală de 400.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Patronul unei balastiere, cercetat penal pentru o evaziune fiscală de 400.000 de lei2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei