Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În schimbul unui leu

„Adună” pui de maidanezi de pe stradă, îi îngrijeşte, după care îi oferă familiilor de la ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de pui de maidanezi din Suceava au fost „adunaţi” de pe străzi, deparazitaţi, hrăniţi şi oferiţi în schimbul unui leu familiilor de la ţară, care vor să crească un câine comunitar. Ideea îi aparţine unei sucevence, Roxana Ciornei, care a activat mai mulţi ani ca vicepreşedinte la Asociaţia pentru Protecţia Animalelor ProAnima, după care a încercat să ajute, pe cont propriu, animalele fără stăpân.

Tânăra şi-a improvizat în curte un ţarc, în care adăposteşte pui de maidanezi găsiţi pe stradă.

„Nu îmi este greu să îi îngrijesc, să îi deparazitez şi să le ofer hrană, dar mi-a fost greu, la început, să îi plasez, să îi ofer unor familii de încredere care chiar vor să aibă grijă de un câine. Am dat anunţ în presă, şi, în acest fel, am oferit, în schimbul unui leu, doar pentru a aduce noroc, zeci de câini familiilor din localităţile limitrofe Sucevei”, ne-a povestit suceveanca.

Până acum, ne-a mai spus Roxana Ciornei, a avut succes cu iniţiativa ei. Pe majoritatea căţeilor i-a oferit în doar câteva zile, după ce i-a adunat de pe străzi.

 

„L-am găsit pe căţel în lanţ, flămând, neîngrijit”

Tânăra ţine legătura cu familiile cărora le oferă căţeii, la multe dintre acestea a mers, personal, pentru a vedea cum sunt îngrijiţi.

„Am avut un singur caz neplăcut. A fost vorba de un câine din rasa Collie, pe care l-am găsit pe stradă. După ce l-am deparazitat şi l-am hrănit o perioadă destul de lungă de timp, nu reuşeam să-l dau nimănui să-l crească permanent. La un moment dat, s-a oferit o familie de la ţară să îl îngrijească şi, crezându-i de bună credinţă, le-am oferit câinele. Când le-am făcut prima vizită, l-am găsit pe căţel în lanţ, flămând, neîngrijit şi, pe moment, m-am hotărât să-l iau înapoi acasă. Am găsit, ulterior, o familie din Bucureşti, care locuieşte la curte. Aveau o femelă din aceeaşi rasă şi doreau un căţel. Chiar m-am bucurat că a ajuns într-o familie care căuta de multă vreme un astfel de căţel”, ne-a mai spus Ciornei.

 

Vrea să revină la ProAnima

Roxana ne-a spus că intenţionează să revină în cadrul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor ProAnima, pentru că ea încă mai crede că se poate rezolva în mod civilizat problema câinilor comunitari.

„Cât am lucrat la ProAnima, am văzut câiniucişi fără milă, de multe ori chiar în adăposturi, înfometaţi sau alungaţi de oameni, câini pe care seara îi lăsam în adăpost, iar dimineaţa nu mai erau, fiind mâncaţi de alţi câini mai mari. Ei nu ştiu să-şi ceară dreptul la viaţă. De multe ori soarta le este hotărâtă de nişte oameni fără suflet”, ne-a explicat tânăra.

Roxana ne-a mai spus că multe persoane, dar mai ales societăţi comerciale, restaurante, supermarketuri, ar putea ajuta cu hrană adăpostul de câini din Lunca Sucevei.

„Rămân atâtea resturi de mâncare, care, de multe ori, sunt aruncate la buncăr, sau produse expirate, care ar putea fi folosite pentru hrana unor animale nevinovate”, a mai spus Roxana Ciornei.

Ea este nemulţumită că nu există Poliţia Animalelor, că legislaţia pentru protecţia animalelor nu este foarte clară şi legea nu se aplică. Persoane care lovesc animalele sau le schingiuiesc scapă fără nici o pedeapsă. Tânăra i-a convins pe mulţi prieteni să doneze 2% din impozitul pe venit asociaţiilor care protejează animalele.

Cei care vor să o sprijine pe Roxana Ciornei, în demersul ei de a salva pui de maidanezi, pot să sune la numărul de telefon 0742 020 375.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Adună” pui de maidanezi de pe stradă, îi îngrijeşte, după care îi oferă familiilor de la ţară.
 Vizualizări articol: 1484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.76/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 17 voturi
„Adună” pui de maidanezi de pe stradă, îi îngrijeşte, după care îi oferă familiilor de la ţară4.8517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Maidanezi trimis de
( 6 oct 2010, 11:23:30
daca vrei sa faci ceva util, draga domnita, ajuta oameni, si lasa naibii javrele, oricate picioare ar avea.
2.   Maidanez trimis de
( 6 oct 2010, 12:44:16
Draga domnule KINJIRU , trebuie sa stiti ca oamenii sant mai rai decat animalele.
De multe ori de la animale ai ce invata dar de la oameni nu.
Trebuie sa le acordam o sansa.
3.   Neam de prosti trimis de
( 6 oct 2010, 12:44:50
Kinjiru , mi`e scarba de tine si de cei ca tine...cainii sunt mai destepti si mai buni decat multi oameni , probabil si decat tine...asa ca daca si tu vrei sa faci ceva util, da`ti cu o caramida in cap...
4.   Javre de oameni trimis de
( 6 oct 2010, 13:18:20
Cainii sunt caini..."STAPANII",SUNT ANIMALE.Felicitari Roxana iti promit ca o sa ai tot sprijinul meu.
5.   Maidanezi ;) trimis de
( 6 oct 2010, 13:32:19
1. domnule bucovineanu, nu prea inteleg ce ai avea de invatat de la un caine. am si eu un catel acasa, dar nu am preluat nimic din apucaturile lui.
2 kramer, cunosc o gramada de lume care cumpara crenvusti, etc pentru cotarlele de pe langa blocuri, dar daca vad un om in nevoie ii da cu piciorul. sunt sigur ca faci parte din aceeasi rasa, privind sfatul care mi l-ai dat
am scris primul comentariu cu gandul ca o tanara ar avea oricand ceva mai bun de facut decat sa stranga pui de maidanezi... in fine fiecare isi petrece tineretea cum vrea ... pana la urma, s-ar putea sa fe o treaba buna, poate or sa mai ramana mai putini caini care sa muste copii prin suceava. numai ca e stupida atentia asta acordata cainilor vagabonzi...
6.   Felicitari trimis de
( 6 oct 2010, 13:54:32
bravo... un om cu suflet de om, ceea ce nu pot spune si despre dragul domn kinjiru.. apropo's corect este "crenvursti".
7.   Foarte frumos....dar trimis de
( 6 oct 2010, 14:40:00
o initiativa de laudat, dar nu trebuie sa uitam ca exista si o legislatie... care reglementeaza si interzice folosirea resturilor si a produselor expirate in alimentatia animalelor
uffff....ce sa facem dar asta este....numanui nu ii convine sa consume alimente expirate....deci nici la animale nu se pot administra
iar in legatura cu "domnul" care ar ajuta mai degarba oameni este liber sa o faca (dar cred ca trece la fel de impasibil si pe langa un cersator).....iar parerea mea este....LA MUNCA CU EI NU LA CERSIT SI LA STAT....(nu mai gasesti pe nimeni zilier in ziua de azi....toti prefera sa cerseasca)
8.   C trimis de
( 6 oct 2010, 18:17:19
kinjuru,e bine cand dai sfaturi altora sa aiba grija de oameni,tu faci ceva in acest sens? daca da felicitari iar daca nu laso in pace pe Roxana sa faca ceia ce simte ea ca trebuie sa faca.
9.   Despre caini trimis de
( 6 oct 2010, 20:09:12
Un caine batut, fugarit si chinuit de stapanul sau, se va inoarce tot la picioarele acestuia! Iertand neconditionat mana ce i-a facut rau! Cersind dragoste si mila! Aceasta este dovada de dragoste suprema!
Acesta este credinciosul la care viseaza biserica!
Cand te latra un caine, astupa-i gura cu o bucata de paine, nu cu o piatra!
Rusine celor care fac cu buna stiinta rau unui caine!
Dar cainii, la fel ca si oamenii, nu mai cauta dreptatea aici pe pamant, ci la Dumnezeu!

10.   Fghfh trimis de
( 6 oct 2010, 21:33:08
ma kinjiru daca am o bucata de paine ,prefer sa o dau unui caine,nici decum tie sau celor care le spui tu oameni
11.   Parerea mea. trimis de
( 6 oct 2010, 22:38:16
decat sa faca centre pentru caini ar putea investi intr-un centru pentru copii abandonati. Iar pt caini cea mai simpla solutie e eutanasierea. Stiu ca o sa urlati imediat cei de la protectia animalelor dar tare mi-as dori sa va treziti seara incoltiti de 10 maidanezi nervosi pe o strada slab iluminata. Cainii nu au ce cauta liberi intr-un "oras" (stiu ca nu seamana nici macar cu o comuna dar Suceava e oras).
12.   Pana cand ...........prostia???????????? trimis de
( 6 oct 2010, 23:47:20
avem sute de elevi cu RAIE SI PADUCHI....................fa ceva util fatoooooooooooooo,daca tot vrei sa fii in ziare...........si voi la fel cei ce comentati aici aiurea,in plus luati si cate 2catei la voi acasa.................dupa ce dati o mana de ajutor acestor copii.cum?luati legatura cu aceasta binefacatoare si dati iama prin scoli...decat sa postati comentarii la articole idioate...........tara arde si baba.................am inceput sa iubesc monitorul........se pupa-n c.u.r. toata conducerea judeteana[pdl],politia face treaba deplin............si oameni ce iubesc animalele...Sa ne traiasca monitorul de sv,alesii,politia mereu in slujba comunitatii[zilnic amenzi,8martie flori femeilor],oameni ce iubesc animalele.............iar ceilalti....?????????????????? vom citi ...........adevarul?nu laude........minciuna...
13.   Penibil trimis de
( 7 oct 2010, 01:04:53
Ati ajuns sa va certati pentru niste animale.
14.   Intrebare trimis de
( 7 oct 2010, 09:24:12
De ce nu luati o asemenea atitudine si pentru apararea mieilor,porcilor, viteilor, pasarilor,etc care sunt sacrificati pentru a va delecta voi, mai ales ca aceste animale nu fac rau la nimeni, nu musca oameni, copii, batrani. Nu va e groaza cand vedeti haite de caini pe strazi(in calduri) agresivi si care fac mizerie. Apropo iubitorilor de caini de ce cand ii scoateti la plimbare nu aveti faras, punga , maturica, v-as eutanasia pe voi pentru mizeria care o faceti cu cainii vostri.Stimata iubitoare de caini nu stie nici pana acu ca la tara cainii stau legati, proprietarii sunt chiar amendati daca scapa din legatoare si musca pe cineva. Daca ii iubeste si ii iubiti asa de mult este dreptul vostru dar nu trebuie sa ma afecteze pe mine ,,boala voastra" Eu doresc sa nu vad caini pe strada, sa nu-mi fie frica ca voi fi muscat (mai ales copiii care nu se pot apara). Iubitorilor de caini condamnati pe cel care arunca un bilet de autobuz pe strada ,dar voi va aparati mizeria care o face-ti cu c
15.   Carcotasilor trimis de
( 7 oct 2010, 10:47:27
Lele Floareo, asa nume, asa atitudine! O lele gospodina plictisita de viata, de genul celor care stau cu coatele pe balcon si se se uita pe dupa perdeluta pandind vecinii care intra in bloc, si numarandu-le sacosele! Apoi delectandu-se pe taraf tv!
Matale ai dreptate cu copii, dar acei copii au acasa parinti, care, oameni fiind, au discernamant! Au avut si cand i-au facut, au si acum! Aici este diferenta intre un om si un animal! Va uitati in oglinda si va intrebati de ce sunteti urati! Pentru ca sunteti urati si sufleteste, de aceea!
16.   Felicitari roxanei!!! trimis de
( 7 oct 2010, 20:42:00
Felicitari Roxanei! Ma bucur ca are atatea succese cu adoptiile, stiu cat de greu e sa dai spre adoptie caini maidanezi, mai ales ca sunt pe toate drumurile (la propriu si la figurat). Multa bafta la stapani buni pentru protejatii ei in continuare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei