Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune Poliţie

Valutist din Bazar, lăsat fără mai bine de jumătate de miliard de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un valutist a primit o grea lovitură din partea Poliţiei, oamenii legii confiscându-i teancuri de lei, dolari, euro şi lire sterline, în total fiind vorba de mai bine de jumătate de miliard de lei vechi. S-a întâmplat ieri, când poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor  au descins, însoţiţi de „mascaţii” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă al Poliţiei, în zona din Bazar unde îşi fac veacul cei care schimbă valută.

„Ghinionistul” înhăţat de poliţişti este Iacov Spoială, în vârstă de 57 de ani, din comuna Bosanci, care, se precizează într-un comunicat al Poliţiei, a fost surprins în timp ce schimba valută, mai exact oferea spre vânzare unei persoane suma de 50 de euro. El a primit o amendă în baza Legii 12/1990, privind combaterea actelor de comerţ ilicit şi i-au fost ridicaţi toţi banii pe care îi avea asupra sa.

Este vorba de sumele de 12.630 de lei, 6.600 de dolari americani, 4.520 de euro şi 320 de lire sterline, bani ridicaţi în vederea continuării cercetărilor.

„Urmare a faptului că cel în cauză a mai fost sancţionat pentru acest gen de fapte, faţă de acesta se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de <exercitarea fără drept a unei profesii>, faptă prevăzute de articolul 281 din Codul Penal”, a precizat inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Este de aşteptat ca valutistul să încerce să-şi recupereze banii apelând la instanţă şi la contestarea controlului poliţiei, însă rămâne de văzut şi dacă va avea succes.

De ani de zile, schimburile de valută la colţ de stradă sunt o cunoscută pentru toată lumea, în municipiul Suceava, dar şi în alte localităţi ale judeţului. În evidenţele Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei se găsesc sancţiuni aplicate celor care fac astfel de schimburi ilegale, însă efectul acestor controale nu se prea vede în stradă, astfel că modul de a acţiona al poliţiştilor naşte semne de întrebare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valutist din Bazar, lăsat fără mai bine de jumătate de miliard de lei vechi.
 Vizualizări articol: 1111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 7 voturi
Valutist din Bazar, lăsat fără mai bine de jumătate de miliard de lei vechi2.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde dai si unde crapa trimis de
( 6 oct 2010, 12:17:57
Garcea a fost umilit zilele trecute la piata mare de un valutist mai smecher si riposta lui a fost ca l-a snopit pe unul de la bazarlaughing))) Vai de steaua lor de spagari.
2.   Profesii liberale trimis de
( 6 oct 2010, 13:08:50
Cica "exercitarea fără drept a unei profesii" ... la care anume profesii din nomenclatorul de ocupatii si meserii se face referire ? Mie imi scapa ... Valutist nu exista acolo, poate "casier" ... Ne lamureste cineva ?
2.1  RE: Profesii liberale trimis de
( 7 oct 2010, 09:52:54
Aaaaaaa, stiu....."Schimbator de valuta stradal, fara drept de toneta sau chiosc"
3.   Da trimis de
( 6 oct 2010, 15:39:49
Si banii aia confiscati unde se duc?
4.   O tzira de ....spaga trimis de
( 7 oct 2010, 09:50:34
Vezi, ba, fraiere daca n-ai dat cu capu'.Tz-o luat banutii.Pacat.N-ai tinut cont de legile fizicii politienesti.Cu cat dai mai mult, cu atat devine mai greu buzunarul,deci corpul care are acel buzunar, coeficientul de frecare dintre poponetu politaiului si scaun creste, tinzand la infinit, deci corpul (adica politaiul) dintr-o miscare rectilinie uniforma (adica de la uniforma) devine imobil. Deci greutatea banului conteaza. Mai este si o lege din electricitate(legea lui Ohm): Fii om cu mine, sunt om cu tine.S.a.m.d.
5.   Valutistii trimis de
( 7 oct 2010, 11:01:27
Pe cand o actiune de amploare cu mascati si la Falticeni pentru stoparea schimbului ilegal de valuta care se practica in piata agroalimentara si mai nou in fata la Banca Carpatica ? Vad ca de unul cum e Carnareasa Viorel nu se leaga nimeni si nici nimeni nu se intreaba cum a facut el o casa cu P+2 etaje si are 3 masini atata timp cat nu munceste nicaieri, sau le-a facut cu afacerea pe care o are la Clubul " VIP" nu ? si ca el mai sunt multi .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei