Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Lungu acuză firmele de repartitoare că sfidează primăria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a cerut firmelor de repartitoare să respecte contractele încheiate cu proprietarii de apartamente. Lungu a făcut această solicitare după întâlnirea de ieri cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, care i s-au plâns că firmele cer bani pentru efectuarea unei operaţiuni stipulate în contracte ca fiind gratuită. Este vorba de stabilirea echivalentului termic pe fiecare apartament pentru spaţiile comune. Mai exact, este vorba de cât va plăti fiecare familie pentru încălzirea pe casa scării, subsoluri şi uscătoare.

„Firmele de repartitoare s-au adresat asociaţiilor cu condiţia să plătească acest serviciu. Conform contractului pe care l-au încheiat cu proprietarii, rezultă că aceasta este obligaţia lor, de a stabili echivalentul termic. Este o problemă foarte delicată şi la nivel de ţară, nu numai la Suceava, cu această lege privind montarea de repartitoare. Din punctul meu de vedere, ea nu şi-a atins eficienţa. Suntem legaţi de mâini şi de picioare atât noi, primăria, cât şi asociaţiile de proprietari, pentru că firmele de repartitoare nu au contracte cu noi, ci cu proprietarii în mod direct”, a declarat Lungu.

Primarul le-a recomandat preşedinţilor asociaţiilor de proprietari să renunţe la repartitoare în cazul în care firmele nu-şi respectă obligaţiile contractuale. Lungu le-a sugerat ca de această dată să urmeze procedurile legale, adică să se organizeze adunări generale la fiecare scară de bloc, iar proprietarii să voteze dacă mai rămân sau nu cu acest sistem de măsurare a energiei termice consumate.

Ion Lungu i-a acuzat pe reprezentanţii firmelor de repartitoare că au sfidat primăria, întrucât nu au participat la şedinţa de ieri, deşi au fost invitaţi. Primarul a spus că-i va aduce la primărie astăzi, pentru a da explicaţii la situaţia creată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu acuză firmele de repartitoare că sfidează primăria.
 Vizualizări articol: 813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Lungu acuză firmele de repartitoare că sfidează primăria5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cam da trimis de
( 6 oct 2010, 22:50:04
Oamenii incep sa renunte la repartitoare...observ asta si la mine in scara...si la multe alte scari...
2.   Despre repartitoare trimis de
( 7 oct 2010, 01:38:37
Domnule primar, oamenii si-au montat repartitoare acasa tocmai pentru a mai face ceva economie. Ma refer la cei multi, cu venituri modeste. Adica sa isi dea caldura mai multa in camera unde stau mai mult, sa lase o temperatura mai mica cand sunt plecati de acasa. Si astfel sa plateasca mai putin la sfarsit de luna...Bineinteles, pentru cei care dau la maxim caloriferele, incontinuu, nu exista nici un avantaj. Adica platesc la fel, ca si la modul pausal. Insa cei, care mai pun un pulover pe ei iarna si care incalzesc numai dependintele pe care le folosesc, fac o anumita economie la factura de incalzire. In concluzie, nu mai insistati cu renuntarea la repartitoare de catre proprietarii de locuinte, ceea ce este si in contradictie cu Directivele Europene, care reglementeaza contorizarea oricarui tip de consum. Solutia pe care o intrevad este ca asociatiile de proprietari sa dea in judecata firmele care au montat aceste repartitoare, in cazul in care nu efectueaza acele calcule gratuit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei