Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Compensare

Termica Suceava ar putea opri furnizarea căldurii de la jumătatea lunii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nici bine nu a început Termica să furnizeze căldură în municipiul Suceava, doar pentru o parte a populaţiei, că deja o mulţime de suceveni s-au arătat nemulţumiţi că vor avea cheltuieli mai mari, pentru că nu li se acordă încă subvenţii la încălzire.

Această nemulţumire a fost vizibilă şi în atitudinea preşedinţilor de asociaţii de proprietari prezenţi ieri la şedinţa lunară de la sediul Primăriei Suceava, cu conducerea administraţiei locale.

“Foarte mulţi oameni mi-au reproşat că dăm prea repede căldură. Conform legii suntem obligaţi să furnizăm căldură dacă temperaturile medii zi – noapte scad sub 10 grade trei zile la rând. Facem nişte eforturi extraordinare să dăm căldură în această perioadă, dar trebuie, pentru că, sincer, e cam frig noaptea în apartamente, văd asta şi la mine la bloc. Din prognoza pe care o avem rezultă că vremea se va încălzi în a doua jumătate a lunii octombrie. Acum se răceşte, vom avea temperaturi negative, dar vremea se va încălzi după 15 octombrie. De aceea  mergem pe ideea să dăm acum căldură pe timp de noapte, iar în măsura în care se va încălzi, să oprim furnizarea căldurii în perioada 15 octombrie – 1 noiembrie, pentru a compensa cumva cheltuiala suplimentară”, le-a spus primarul Ion Lungu preşedinţilor şi administratorilor de asociaţie.

În noaptea de luni spre marţi, temperatura înregistrată în municipiul Suceava a fost de 0 grade Celsius în aer, în timp ce la nivelul solului s-au înregistrat -4 grade Celsius. Meteorologii anunţă şi pentru zilele următoare temperaturi scăzute, cu 4-5 grade Celsius mai mici faţă de temperaturile normale pentru începutul lunii octombrie.

Reprezentanţii locatarilor blocurilor din Suceava s-au arătat mulţumiţi de această soluţie de compromis, pentru că subvenţiile la căldură se acordă începând cu 1 noiembrie, încât, în prezent, căldura consumată este plătită în totalitate de beneficiari, la un preţ de 185 de lei pe gigacalorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica Suceava ar putea opri furnizarea căldurii de la jumătatea lunii.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Termica Suceava ar putea opri furnizarea căldurii de la jumătatea lunii2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inghetati! trimis de
( 6 oct 2010, 11:35:18
Suntem mii de familii cu copiii mici si ne-am saturat de acesti presedinti de asociatie formate numai din batrani care nu stiu decat sa tipe ca e prea cald, ca e prea frig. Daca vor sa stea in frig sa-si monteze dracului repartitoare. Sa inchida caldura de la subsol, dar sa nu pedepseaza tot orasul. Avem copiii mici si suntem satuli toamna de toamna sa trecem prin asa momente de groaza. Suntem in sec 21 si ne incalzim la flacara de la aragaz. Cine nu-si permite sa se duca mah la tara, in garsoniere unde isi permit. Cunosc mosnegi stau in apartamente cu 3 camere si plang pe unde apuca ca nu au cu ce, dar sa vanda si sa-si creeze conditii pentru 2 nu ar face-o. Sa fim seriosi si sa o gandim logic. mai bine s-ar desfiinta naibii odata termica aia si sa fim pe centrale toti, asa or invata si ei ce-i aia occidentul si om scapa de comunism ....
2.   Ai dreptate 100% trimis de
( 6 oct 2010, 14:44:16
Ma alatur si eu celor spuse de tine poate cineva le citeste! M-am saturat de 3 zile sa tot sunt la Termica sa vad cand incarca si pct termic la care sunt eu. Am copii mici si nu pot incalzi un apartament cu un calorifer electric care sta non-stop in priza !I mi sunt raciti amandoi !!! Mai am un pic si imi fac cont la farmacie ca betivii la birt in loc sa traiesc sanaoasa si sa dau banii la boii de la termica pe caldura !Va promit ca m-ati pierdut de musteriu ! In primavara IMI PUN CT !!!! M-am saturat de voi pana peste cap !
3.   Satui de mosnegaraie trimis de
( 6 oct 2010, 15:58:00
oare de ce se mai spune ca traim in democratie cand nu putem decide noi ce e bine si ce nu... de ce trebuie sa decida pentru noi niste fosile ordinare care isi mananca de sub fund ? Eu ii inteleg ca nu au bani si ca le este greu ca doar pe vremea lui CEASCA au avut de toate.... i au luat de la sate si le-au dat casa servici dar nu i-au invatat sa se si descurce si de aceea ei tot asteapta ca totul pentru ei sa fie gratis asa cum i-a invatat dragul lor tovaras Nicolae Ceausescu..
Acum tot ei decid in numele nostru daca sa primim caldura ca vezi doamne nu este subventionata Sa inchida caloriferele dar sa nu suferim si noi pe langa ei .
Centrala este ultima solutie ca de fosile ca astea nu scapam in veci
4.   Fainnnnnn...ca, trimis de
( 6 oct 2010, 22:42:22
s-a preconizat o iarna grea,ce-a mai friguroasa din ultimul mileniu!
4.1  RE: Fainnnnnn...ca, trimis de
( 7 oct 2010, 01:09:16
Ioane stai fara grija: nu ai sa vezi ierni blande pe aici. Pacat totusi ca mumiile umblatoare fac un calvar viata copiilor a caror vina e ca parintii nu si-au pus centrale de apartament.

Eu am centrala si pot sa va zic ca prefer sa platesc gazul mai mult dar dau drumul la caldura cand vreau, cat vreau si am cat de cald vreau in casa. Iar daca mai faci si o izolatie termica e si mai bine. Putin cate putin, tot se simte. Am soacra in alt oras, mai din sud, e la termoficare. Rabda in casa de frig pentru ca nu au dat drumul. Mai bine dau un ban decat sa-mi tin copilul prin spitale. In primul rand chiar ies mai ieftin. In al doilea rand nu o chinui aiurea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei