Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Gura Humorului

Concurenţi din 13 judeţe, pe scena Festivalului Naţional „Doină, doină, cântec dulce”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor - Interpretare Vocală şi Instrumentală „Doină, doină, cântec dulce”, desfăşurat, în perioada 1-3 octombrie, la Casa de Cultură Gura Humorului, au participat 53 de concurenţi, din 13 judeţe, elevi din cluburile şi palatele copiilor, precum şi din şcoli generale şi licee, elevi care au câştigat fazele judeţene la concursurile folclorice. Juriul a acordat premii speciale, premii III, II, I, şi câte un trofeu la fiecare categorie de vârstă.

 

Marta, din nou premiată

La categoria 7-10 ani, trofeul a fost câştigat de eleva Marta Catargiu, de la Clubul Copiilor Fălticeni, coordonată de profesor Maria Tănase.

Considerată şi „făuritoare de vedete populare”, Maria Tănase a pregătit-o pe Marta înainte de fiecare concurs şi în afara orelor predate la Clubul Copiilor. Ca orice „artist” la debut, Marta are nevoie de promovare pentru a ajunge cunoscută. Lumea trebuie să o vadă pe scenă, la concursuri, la festivaluri de muzică populară. Dacă costumul popular este împrumutat, restul cheltuielilor trebuie suportate de părinţi. Toate aceste deplasări presupun cheltuieli, care sunt peste posibilităţile familiei care o creşte pe Marta.

La doar 7 ani, Marta Catargiu a adunat zeci de diplome la concursurile de muzică şi pictură. Deşi este un copil foarte talentat, fapt confirmat şi de profesoara Maria Tănase - interpretă de muzică populară şi rapsod, cu care face ore de canto popular la Clubul Copiilor Fălticeni, fetiţa are nevoie de sprijin pentru a-şi modela vocea, pentru a-şi valorifica talentul, pentru a se deplasa la concursuri şi festivaluri din ţară. Cei care doresc să îi dea o speranţă acestei fetiţe, să o sprijine pentru a-şi îndeplini visul, să îi achite o deplasare la un concurs de muzică populară pot să ia legătura cu asistentul maternal Maria Butnariu, la telefon 0742 989 967.

 

„O rampă de lansare pentru mulţi interpreţi consacraţi”

La categoria 11-14 ani, trofeul a fost câştigat de eleva Livia Cristina Turcu, din Baia Mare, iar la categoria 15-18 ani, de elevul Paul Daniel Ananie, de la Bistriţa - Năsăud.

Concursul, organizat de Clubul Copiilor Gura Humorului, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi al Primăriei Gura Humorului, s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă: 7-10 ani, 11-14 ani şi 15-18 ani. Repertoriul prezentat în concurs a conţinut o doină sau o baladă şi un cântec popular propriu-zis.

La ediţia din acest an au participat concurenţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Bacău, Iaşi, Maramureş, Teleorman, Mehedinţi, Braşov, Sălaj, Vrancea, Suceava, Neamţ, Mureş, Bihor.

 „Scena din Gura Humorului constituie o rampă de lansare pentru mulţi interpreţi consacraţi ai muzicii populare. Festivalul Naţional de Interpretare Vocală şi Instrumentală <Doină, doină, cântec dulce> şi-a propus aducerea pe scenă a cântecelor reprezentative ale românilor (doina, balada, cântecul doinit), cunoaşterea faptelor de curaj şi vitejie ale românilor, reflectate în textele cântecelor, încurajarea tinerelor talente şi îndrumarea lor spre abordarea cântecului popular autentic, stimularea şi educarea sensibilităţii şi gustului estetic la copii, cultivarea dragostei pentru cântecul popular tradiţional”, ne-a spus directorul Clubului Copiilor din Gura Humorului, prof. Maria Macarov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurenţi din 13 judeţe, pe scena Festivalului Naţional „Doină, doină, cântec dulce”.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Concurenţi din 13 judeţe, pe scena Festivalului Naţional „Doină, doină, cântec dulce”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei