Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces

Fostul şef de la Cadastru, Titi Petrea, condamnat la doi ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi neagră pentru Titi Petrea, fost director al Oficiului Judeţean de Cadastru Suceava şi actual consilier judeţean. Tribunalul Suceava l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru infracţiunea de trafic de influenţă, iar pentru alte două infracţiuni de fals în declaraţii condamnarea este de câte trei luni de închisoare. Titi Petrea va avea de executat pedeapsa cea mai grea, doi ani de închisoare, iar judecătorii au decis că fostul şef de la Cadastru trebuie să plătească şi 3.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Suceava.

Contactat telefonic, Titi Petrea şi-a menţinut poziţia pe care a avut-o şi când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, l-au trimis în judecată, în martie 2009.

„E o soluţie nedreaptă şi o judecată politică. Nu se poate ca eu, care am cumpărat un teren cu acte în regulă, autentificate la notariat, să fiu condamnat. Am atacat deja această soluţie şi am făcut şi plângere la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva judecătorului, pentru că eu consider că s-a făcut un abuz. Această soluţie nu va rămâne, pentru că nu sunt un criminal”, a declarat ieri Titi Petrea.

 

Pentru ce a primit Titi Petrea doi ani de închisoare

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Suceava se arată că Titi Petrea a cerut şi primit un teren de 1.000 de mp, situat în Molid, unde intenţiona să-şi construiască o casă de vacanţă. Pentru acest teren, fostul şef de la Cadastru s-a angajat „să-şi folosească influenţa asupra primarilor comunei Vama şi a oraşului Solca pentru retrocedarea către familia persoanei denunţătoare a unei suprafeţe de 14.960 mp”.

Pentru ca totul să pară legal, terenul din Molid a ajuns la familia lui Titi Petrea printr-un act notarial de vânzare-cumpărare, încheiat pe 7 martie 2002. Preţul plătit a fost de două milioane de lei vechi, dar, în realitate, spun procurorii, terenul a fost cedat în mod gratuit.

Ulterior, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru i-a contactat pe primarii din Vama şi Solca şi le-a solicitat să-l ajute pe Ilie Galeş, în tentativa acestuia de a-şi recăpăta suprafaţa de 14.960 mp.  

Mai mult, măsurătorile din teren pentru identificarea parcelelor de teren ce urmau să fie retrocedate au fost realizate de firma Waresso, aparţinând familiei lui Titi Petrea.

Pentru că nu l-a ajutat pe Ilie Galeş, actualul consilier judeţean a consimţit în august 2005 să-i returneze terenul din Molid, sens în care s-a întocmit un nou act notarial de vânzare-cumpărare. Judecătorii Tribunalului Suceava au considerat că sunt probe pentru această faptă, şi în consecinţă l-au condamnat pe Titi Petrea la doi ani de închisoare.

 

Infracţiunea de trafic de influenţă pentru care a fost achitat

O altă faptă de trafic de influenţă de care este acuzat Titi Petrea s-a petrecut în primăvara anului 2004. În acest caz, judecătorii au decis că nu sunt suficiente probe şi l-au achitat pe fostul şef de la Cadastru.

Titi Petrea este acuzat că „a pretins şi primit cantitatea de şase mc de cherestea şi un mc de căpriori, în valoare de aproximativ 18 milioane de lei vechi, afirmând că-şi va exercita influenţa de director al OCPI Suceava, cât şi de expert judiciar topo, faţă de magistraţii de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pentru obţinerea unei hotărâri judecătoreşti favorabile persoanei denunţătoare prin care să obţină terenul în suprafaţă de 14.960 mp”.

 

Condamnat şi pentru că „a uitat” să-şi treacă terenul în declaraţiile de avere

Tribunalul Suceava l-a mai condamnat pe Titi Petrea şi pentru două fapte de fals în declaraţii. Acestea constau în aceea că nu a trecut terenul din Molid în declaraţiile de avere depuse în calitate de director executiv al Oficiului Judeţean de Cadastru. Este vorba de declaraţiile de avere depuse în mai 2004 şi în iunie 2005, în care terenul de 1.000 mp de la Molid a fost „uitat”. Pentru aceste omisiuni, judecătorii l-au condamnat la câte trei luni de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef de la Cadastru, Titi Petrea, condamnat la doi ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 1497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Fostul şef de la Cadastru, Titi Petrea, condamnat la doi ani de închisoare3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politica trimis de
( 6 oct 2010, 13:07:16
Daca Domnul Titi Petrea n-ar fi avut treaba cu politica situatia ar fi fost alta,n-ar mai fi fost urmarit de nimeni....acum sa scape de inchisoare ar trebui sa-si schimbe culoarea politica ca asa merge la noi in tara
2.   Un hot trimis de
( 6 oct 2010, 16:19:17
ar trebui sa faca vreo 20 de ani de inchisoare pentru multe alte cauze.
3.   ... trimis de
( 7 oct 2010, 02:09:54
Nea Titi, ia vezi mata cum e pe la Botosani, la ¨mititica¨...daca ai vrut sa fi tu smecher...Aviz si altor amatori de trafic de influenta. Niciodata nu se stie cum cazi...cu toate ¨pilele¨si relatiile pe care le ai...Iar acolo, la ¨racoare¨, e naspa, nu gluma...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei