Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iun 2010 - Anul XV, nr. 142 (4433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premieră

Cele mai valoroase exemplare din lume de cai arabi din rasa Shagya se vor întruni anul viitor la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Herghelia Rădăuţi, aflată în administrarea Direcţiei Silvice Suceava, va găzdui anul viitor cea mai importantă festivitate dedicată rasei Shagya arab, în care cele mai valoroase exemplare din lume de pur-sânge arab vor fi expuse publicului şi apreciate de arbitri internaţionali.

Pentru prima dată, România va găzdui, la Herghelia Rădăuţi, şedinţa anuală a delegaţiei Societăţii Internaţionale a Rasei Shagya Arab (ISG), la care vor fi prezenţi cei mai valoroşi crescători de cai nu doar din ţările europene, ci din lume, reprezentanţi din America şi Australia fiind printre cei care şi-au anunţat intenţia de a fi prezenţi la acest eveniment.

„Desemnarea Hergheliei Rădăuţi drept gazdă a viitoarei şedinţe a ISG reprezintă o recunoaştere a valorii exemplarelor de Shagya arab crescute aici. La prezentarea de anul acesta, care a avut loc în urmă cu câteva zile în localitatea austriacă Stadl Paura, o zonă cu tradiţie în creşterea cailor arabi, iapa Angelica, cu care ne-am prezentat noi, a fost printre cele mai apreciate exemplare din toate cele 180 aduse din întreaga Europă. Dovadă faptul că ni s-a oferit posibilitatea de a-i încrucişa gratuit genele cu cele ale campionului mondial al rasei, Şhagan, în speranţa obţinerii unor exemplare şi mai reuşite", a declarat şeful compartimentului de creştere a cailor de rasă, Cristian Tomniuc.

Cele două iepe de reproducţie crescute în herghelia administrată de Direcţia Silvică Suceava– Shagya LXII-3 şi Koheilan XL-4 s-au întors de la Campionatul European al Rasei Shagya Arab cu premii de excelenţă, primite din partea unui juriu internaţional, din America şi Australia. Herghelia Rădăuţi este considerată prima herghelie din lume ca importanţă pentru patrimoniul genetic al rasei Shagya Arab, aici fiind crescute opt din cele 12 linii de Shagya Arab existente la nivel mondial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai valoroase exemplare din lume de cai arabi din rasa Shagya se vor întruni anul viitor la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cele mai valoroase exemplare din lume de cai arabi din rasa Shagya se vor întruni anul viitor la Rădăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei