Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iun 2010 - Anul XV, nr. 142 (4433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Perioada vacanţei

Doar un sfert dintre copiii instituţionalizaţi merg în tabere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doar un sfert dintre copiii aflaţi în grija statului, în centre de plasament, centre rezidenţiale, case de tip familial, beneficiază de o vacanţă la munte sau la mare. Fundaţia „Mission without borders” – filiala Suceava, condusă de Ovidiu Gavrilovici, a fost mereu alături de copiii şi tinerii bolnavi din centre de plasament, pe care i-a trimis în tabără la Voroneţ. Şi în acest an, în ciuda crizei financiare, Fundaţia „Mission without borders” are grijă de circa 70 de minori, pentru care a pregătit un sejur de zece zile la Voroneţ.

Printre copiii care vor beneficia de tabăra organizată în zona Gura Humorului – Voroneţ se numără nouă copii de la Serviciul Alternativ Gura Humorului şi zece copii de la Centrul de Plasament „Laurenţia Ulici”.

Pe perioada vacanţei de vară vor fi luaţi în familie 26 de minori de la Centrul de Plasament „Laurenţia Ulici” şi 16 de la Serviciul Alternativ Gura Humorului.  

68 de copii şi tineri din centrul „Laurenţia Ulici” vor rămâne în vacanţă în centru, unde li se pregătesc diferite activităţi recreative, concursuri, ateliere de creaţie, drumeţii în împrejurimi.

 

„Visătorii” la vacanţă

Coordonatorul Fundaţiei „Mission without borders” – filiala Suceava, Ovidiu Gavrilovici, care organizează în acest an cea de XVI - a acţiune umanitară în judeţul Suceava, ne-a spus că pe lângă însoţitorii fiecărui grup de copii şi tineri, în tabăra de la Voroneţ vor fi prezenţi şi voluntari ai Fundaţiei „Mission without borders”. Copiii vor fi implicaţi în tot felul de activităţi culturale, artistice, de ecologizare, excursii şi concursuri interactive.

Majoritatea copiilor cu dizabilităţi care au nevoie de îngrijire specială nu vor putea pleca din vacanţă. Ei sunt incluşi într-un program permanent de recuperare, logopedie, programe educaţionale.

Pe baza unui „schimb de centre”, 25 de copii dintr-un centru de plasament sucevean vor merge la Constanţa, în tabără, iar un număr egal de copii de la mare vor veni în tabără în Bucovina.

O situaţie aparte este cea de la Centrul de plasament „Visătorii” Fundu Moldovei, de unde doar un singur copil va merge în tabără, ceilalţi 26 de copii rămânând în centru.

„Motivul pentru care aceşti copii rămân în centru este acela că provin din familii sărace, fiecare copil este un caz social. Cu toate acestea, la Fundu Moldovei se întâmplă lucruri minunate. Copiii sunt antrenaţi în tot felul de activităţi distractive, concursuri cu tematică, drumeţii, carnavaluri”, ne-a spus Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar un sfert dintre copiii instituţionalizaţi merg în tabere.
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doar un sfert dintre copiii instituţionalizaţi merg în tabere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei