Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iun 2010 - Anul XV, nr. 142 (4433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Performanţă”

La liceu, cu media 3,99

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de elevi din Suceava vor intra anul acesta la liceu cu medii minime de admitere, iar unii dintre ei cu mediile chiar sub nota minimă de promovabilitate. Deşi au promovat la limită şcoala gimnazială, notele obţinute la evaluările naţionale din clasa a şaptea şi a opta au scăzut media generală a elevilor până sub nota 4 în unele situaţii. Aşa se face că cea mai mică medie care va intra în etapa de repartizare computerizată la liceu este 3,99. Media aparţine unui elev din mediul rural, care a absolvit şcoala gimnazială cu media 5,84, însă a avut media 2,30 la evaluările naţionale. Pentru că numărul de locuri de admitere la liceu scoase la concurs în acest an este suficient pentru toţi absolvenţii de gimnaziu din acest an şi pentru că şcolile profesionale s-au desfiinţat, singura cerinţă pe care trebuie să o îndeplinească absolvenţii cu medii de trei şi patru pentru a deveni liceeni este aceea de a se înscrie la repartizarea computerizată.

Un singur elev din judeţ are media generală mai mică de nota 4, însă alte sute de absolvenţi de gimnaziu vor intra la liceu cu medii cuprinse între 4,99 şi 4,05.

114 elevi din judeţ au absolvit şcoala gimnazială cu media generală sub nota 5.

Numărul locurilor de admitere pe care le oferă liceele teoretice absolvenţilor de şcoală gimnazială din aceste an este suficient doar pentru un sfert dintre elevi, restul locurilor de admitere disponibile fiind în grupurile şcolare şi liceele tehnice.

 

Peste 8.000 de locuri la liceu

Liceele din judeţul Suceava au scos pentru admiterea din acest an 8.250 de locuri la învăţământul de zi, 150 la seral şi 390 la frecvenţă redusă, împărţite pe 275 de clase a IX-a, la zi, cinci clase de seral şi 13 clase la frecvenţă redusă. Mai mult de jumătate dintre locurile scoase la admitere sunt în colegii naţionale şi tehnice, iar restul sunt în grupuri şcolare.  „Bătălia” cea mai mare se va da, aşa ca în fiecare an, pentru admiterea la colegiile naţionale din judeţ, însă, aşa cum am mai precizat, numai un sfert dintre absolvenţi au şanse de reuşită în aceste şcoli.

Planul de şcolarizare pentru acest an a trebuit să fie riguros elaborat, astfel încât numărul de locuri scoase la concurs să fie cel necesar pentru toţi absolvenţii, întrucât, anul trecut, în liceele sucevene au rămas neocupate peste 900 de locuri de admitere, cele mai multe în liceele industriale.

Admiterea la liceu din acest an a început pe 17 iunie. În intervalul 17-24 iunie 2010 absolvenţii de-a VIII-a şi părinţii vor completa opţiunile pe fişele de înscriere la secretariatele şcolilor, care vor fi introduse în baza de date a Ministerului Educaţiei. 

Prima repartizarea computerizată este programată pe 2 iulie, urmând a doua admitere să se facă pe 12 iulie. În perioada 1-10 septembrie va avea loc o a treia repartizare, dar de această dată necomputerizată, pentru ocuparea eventualelor locuri rămase libere după primele două etape de admitere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La liceu, cu media 3,99.
 Vizualizări articol: 3163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
La liceu, cu media 3,995.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(20 iun 2010, 16:42:29
Dar cu nota asta, elevul nu este considerat repetent? Sau 3 e nota de trecere acum?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei