Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iun 2010 - Anul XV, nr. 142 (4433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Popor greu de cap!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Enervaţi că 80 la sută dintre români nu pricep raţiunea înalt patriotică a măsurilor de austeritate care încep abrupt (printr-un anunţ prezidenţial) şi sfârşesc abrupt (printr-o asumare de bâzdâcuri guvernamentale) cu tăieri de pensii şi salarii, politicienii din vârfurile puterii au toată îndreptăţirea să ne considere grei de cap. Şi cum să conduci o ţară locuită, iată, majoritar de indivizi care pricep greu?N-aţi înţeles, ca de obicei, nimic, spunea plictisit ministrul multimilionar Videanu unui grup de gazetari amărăşteni care-i reamintea obraznic ce promisese cu un an în urmă. Zisese ceva de pensia medie care va fi de 450 euro pe lună, iar salariul minim nu se va da mai jos de vreo 900 euro. Cred că şi pensia era tot minimă la vreo 18 milioane de  lei vechi. Parte şi ei a poporului, gazetarii sunt fireşte grei de scăfârlie. Că nu degeaba le-a zis preşedintele găozari şi alte alea. Reamintindu-i-se, prin vocea unuia de-al lui, că şi el promisese în campania electorală marea cu sarea pentru pensionari, perioadă în care se lăuda cu măririle de gologani pentru pensionari operate de mult hulitul Tăriceanu, măria sa Băsescu răspundea mai sincer. N-a zis că poporul e idiot, ci că el era poate sub influenţa băuturilor alcoolice, lucru care scuză adesea o vorbă nesocotită aruncată nevestei, un dos de labă articulat unui puşti, dar niciodată un angajament faţă de popor. Oricât de bătut în cap ar fi acel popor.

Cred că vârfurile acestei guvernări, numită de mulţi, din ce în ce mai mulţi, guvernarea Băsescu-Udrea-Boc, s-au bazat mereu pe constatarea că românii sunt uşor de dus cu preşul. Că sunt creduli şi, în cele din urmă, proşti. Le promiţi că vor trăi bine şi faci pe dos. Românul, care are exerciţiul milenar al foamei, nu va băga de seamă mai ales dacă îi oferi, în contrapartidă, o paranghelie, un botez, o bârfă de alcov cu personaje suspuse. Ai auzit că ăla trăieşte cu aia, că şedinţa de numire a nu ştiu cărui ministru s-a ţinut la Cireşica? Marfă! Cu de-astea puterea ţine trează şi vie naţiunea şi când moare de foame. Acum e împinsă chiar să moară de foame într-o proporţie neatinsă nici în cele mai negre vremuri de ciumă şi izbelişte. Şi brusc prostimea a început să cârâie. Bătuţi cu ouă de votanţi prin colegiile care i-au ales, câţiva, neruşinat de puţini parlamentari ai puterii au votat moţiunea, alţii, cei mai mulţi, măsurile asasine propuse şi decise de preşedinte. Miza? Udrea, Berceanu, Videanu, Blaga să rămână  şefi de vistierie. Guvernul Boc 7 să se prefacă în continuare că transpiră, ca la coasă, pentru popor, timp în care jefuieşte. Un post de televiziune ne înştiinţează că într-una din aceste luni în care poporul, greu de cap, era invitat să se supună în solidaritate, foamei, un ministru al echipei Boc câştiga un mizilic de 10 milioane de euro, iar altul mărea costul centurii Capitalei cu 30 milioane euro, tot un mizilic pe lângă colosala avere, întinsă în mai multe ţări, a domnului Berceanu. Bietele curve de pe centură care, în urma unei trude nu mereu igienică, se mulţumesc cu câţiva euro, incerţi şi aceştia pentru că uneori clientul îşi plăteşte cu pumnii serviciile considerate nesatisfăcătoare! Curvele politice nu riscă niciodată nimic, iar când pleacă, eventual în ţările exotice, duc cu ele o avere pentru şapte generaţii de acum încolo. Să te tot prostituezi astfel!

Aceiaşi reporteri ne arată, cu acte, cum execută austera doamnă Udrea, care se va sacrifica în curând preluând, sub fustele sale largi alte două portofolii, un fel de minister mamut, ne arată, ziceam, acei ziarişti cât cheltuieşte pentru un patinoar la Braşov respectiva cucoană politică. De vreo trei ori mai mult, adică de la trei milioane de euro la nouă milioane de euro, faţă de cel mai scump patinoar similar dintr-o ţară europeană. Grijulie cu banul public, doamna s-a îngrijit personal ca toate lucrările să fie repartizate clientelei de partid PD-L şi să nu ajungă, Doamne fereşte, la cine ştie ce nemernic simpatizant al opoziţiei. Opoziţie, fireşte, criminală, dovadă că a votat la grămadă împotriva tăierii pensiilor şi pentru trimiterea acasă a Guvernului Boc, considerat vinovat de genocid. Ca şi poporul, politicienii opoziţiei se dovedesc grei de cap. N-au înţeles nimic. Pentru a învia, poporul trebuie să moară întâi. Minunea învierii nu se poate produce decât pe cadavre. Balivernele unora cu reducerea risipei şi furtului neruşinat din banul public pentru a salva pensiile rămân simple baliverne. Cine să le ia în seamă? Prost, prost, dar iată că poporul a avut şi o clipă de iluminare când a trimis în Parlament trupa solidă şi, până acum, unitară, a domnului Băsescu. Ţara a fost salvată de la supravieţuire prin aceşti bărbaţi pedelişti care şi-au asumat riscul de a primi câte un ou în cap şi disconfortul de a se îmbogăţi mai departe. Ce poţi face când ai avut ghinionul norocos de a te naşte în mijlocul unui neam greu de cap?

P.S. Pe când prima baie de mulţime a domnului Băsescu, cu sau fără clop? Pe când prima trecere a domnului Boc, care a învăţat cărările subterane ale securităţii lui Ceauşescu, spre Parlament, prin mijlocul băbuţelor revoltate?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popor greu de cap!.
 Vizualizări articol: 2104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Popor greu de cap!5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe asta mizeaza... trimis de
(19 iun 2010, 19:34:06
Exact pe asta mizeaza cei din actuala putere, pe faptul ca sunt stapanii unui popor de naivi, de oameni ce n-au nimic la bibilica, numai asa se explica infatuarea si aroganta discursurilor lor din aceasta perioada. Si-a permis, ori si-ar permite vreun conducator de stat sa instituie taxa aceasta "de solidaritate", dupa jaful din bugetul public, daca nu i-ar considera atat redusi mintal pe cetatenii sai? Si-ar permite vreun lider politic de la puterea oricarui stat european, in aceasta perioada cand statul a dat atacul la cea mai vulnerabila parte a cetatenilor - pensionarii, sa continuie lupta cu rivalii politici eliminand cu desavarsire omul de rand din aceasta ecuatie - totul rezumandu-se, in programul de austeritate, numai la rafuiala cu adversarii sai politici - daca nu si-ar desconsidera poporul intr-atat? Premiza lor e, insa, gresita, ei confunda intreg poporul roman cu cei care au votat pentru mita electorala, desi si mare parte dintre acestia s-au trezit deja.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei