Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iun 2010 - Anul XV, nr. 142 (4433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Un sfert de nimic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri s-au terminat partidele turului 1 al Cupei Mondiale. Urmăresc această competiţie din 1966 (ediţia britanică, prima televizată în România că de la aia din 62 – Chile, n-aveam imagine, iar la 58 – Suedia, când a debutat Pelé, n-aveam... televiziune; de fapt, aveam, dar erau câte 1-2 televizoare în fiecare oraş, hai, 3 în Capitală!) şi vă mărturisesc că n-am văzut ediţie mai proastă. La unele, văzute pe bulgari, când lucram la Câmpina, sau pe ruşi, când am devenit Sucevean, chiar dacă era fotbalul bun, uneori formidabil, mă zgâria în timpane limba: „daraghi telizriteli”, „ştrafnoi”, „niema zasada”, „joltaia Kartocika”, recunoaşteţi că nu-i tocmai plăcut, nici pe scrise, nici pe auzite, darămite să mai şi citeşti ce scria cu păduchi ăia pe ecran! Ei bine, acum, când după doar 6 zile de la atac la timpan şi la neuron al vuvuzelei, mi s-a făcut un dor nebun de dulcea limbă rusă... sau bulgară, că-s cam tot aia! S-ar putea, mă gândesc eu cu puţina minte care mi-a mai rămas netulburată, ca tocmai vuvuzeaua să fie vinovată de jocurile ăstea absolut mizerabile pe care le-am văzut până acum.

Am şi argumente, în sensul că am văzut portarul danez ciocnindu-se cu un coechipier, fundaş, deşi îl strigase, evident la reluarea din toate unghiurile, s-o lase (mingea) că vine el. Am mai văzut şi pâlc de jucători pregătind o lovitură liberă, cu „schemă”, din care s-a ales praful, că nimeni nu s-a înţeles cu nimeni.

Evident că toate astea se petrec în mod concret fizic, din cauza sunetului asurzitor de vuvuzea, dar şi pe fond psihic, fiindcă nu cred că există fiinţă umană care să se poată concentra fie şi câteva secunde la orice, cât timp sunetul ăla cretin şi cretinizant este şi el prezent. Măcar din acest motiv doresc dispariţie grabnică Africii de Sud, încă din serii, că poate astfel s-or mai domoli cretinoizii din tribune. Din motive personale, am scris acest articol până să înceapă primul meci din etapa a 2-a, Africa de Sud-Uruguay. Sunt fericit că africanii au luat-o cu 3-0, sunt optimist cu privire la diminuarea agresiunii vuvuzelelor.

Şi, în sfârşit, am văzut şi un fotbalist, Diego Forlan, prima prezenţă cu adevărat impresionantă. Cât despre favoritele mele, în ordine, Brazilia şi Spania, daţi-mi voie să tac adânc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sfert de nimic.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un sfert de nimic5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei