Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iun 2010 - Anul XV, nr. 142 (4433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În plină vară

Apă clocotită, în loc de apă rece, la robinetele a 32 de familii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceea ce pentru unii ar părea o binecuvântare – să plătească apă rece şi să primească de fapt apă caldă, s-a transformat într-un coşmar pentru locuitorii unui bloc din municipiul Suceava, cărora, de mai bine de o săptămână, la robinete le curge doar apă clocotită.

Indiferent dacă deschid robinetul de apă caldă sau cel de apă rece, dacă trag apa la WC sau spală rufe, dacă vor să facă un duş să se răcorească într-o zi caniculară, pe ţevi le vine doar apă clocotită.

“De la apa fierbinte ni s-a stricat rezervorul de apă de la WC. Gresia din baie frige la picioare, că ţevile trec pe dedesubt, iar în casă e o năduşeală de nu-ţi vine să mai stai. Cum să fie bine când tragi apa la toaletă şi vine clocotită, îţi umple casa de mirosuri, iar rufele pa care le pui la spălat ies fierbinţi, că nu le mai clăteşte cu apă rece. Şi spală-te pe dinţi cu apă fierbinte dacă poţi!”, a spus Dorina Popovici, unul dintre locatarii blocului STIMAS, de la Gara Burdujeni, cărora miracolul” transformării apei reci în apă crop le face zile negre.

La un alt apartament, Camelia Andrei se scuză pentru că a deschis mai greu uşa: “Am vrut să mă spăl pe cap, dar nici asta nu pot, că frige apa”.

Prin aceleaşi dificultăţi trec toate cele 32 de familii din blocul STIMAS, care speră să scape cât mai rapid de această pacoste.

 

Aproape 100 de oameni, condamnaţi să sufere din cauza “proprietăţii private”

“Vin oamenii la mine, disperaţi că li se strică apometrele de apă rece, rezervoarele de la toaletă, maşinile de spălat, dar nu pot face nimic. Acum stau cu grijă că şi ţeava de apă rece de la subsol ar putea să cedeze, e din plastic, nu e făcută să reziste la temperaturi atât de mari”, spune administratorul Asociaţiei 15, Felicia Buta.

Eforturile ei de a rezolva această problemă s-au lovit de neîncrederea celor de la ACET, care au spus că acest lucru e imposibil şi că poate e o problemă, în bloc, că cineva ar fi legat ţevile greşit, făcând o lucrare ilegală, apoi de încăpăţânarea unui locuitor din zonă, care nu le permite să rezolve problema reală.

Necazul locatarilor blocului STIMAS vine de la magistrala de apă caldă care trece prin zonă şi care este fisurată chiar în căminul în care este băgată. Din păcate pentru ei, ţeava de apă rece trece tot prin acelaşi cămin, deşi normele tehnice nu aprobă aşa ceva.

Numai că, chiar şi după depistarea problemei reale, eforturile celor de la Termica şi ACET de a remedia problema s-au lovit de refuzul unui locuitor din zonă de a le permite accesul pe o porţiune din terenul său.

“Cei de la Termica au fost miercuri să refacă conducta de apă caldă, dar Gheorghe Nica nu le-a permis accesul în livada sa, deşi nu i s-ar fi produs pagube. El are un teren de 1000 de mp, pe care l-a cumpărat, ştiind că are reţele de utilităţi dedesubt. Acum, nu permite nimănui acces acolo, deşi a pierdut procesul cu Primăria Suceava, deschis tot din aceeaşi cauză. Căutăm soluţii juridice să rezolvăm cât mai repede această problemă, pentru că e absurd ce se petrece acolo”, a declarat viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.

Între timp, spărtura din conducta de apă caldă creşte de la o zi la alta, pentru că, după cum spun oamenii din blocul în care apa caldă curge pe ţevile de apă rece, temperatura apei a crescut în timp, fiind tot mai fierbinte în ultimele zile, semn că debitul de apă fierbinte scursă în căminul de beton îngropat în livada lui Gheorghe Nica a crescut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apă clocotită, în loc de apă rece, la robinetele a 32 de familii.
 Vizualizări articol: 2497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Apă clocotită, în loc de apă rece, la robinetele a 32 de familii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(21 iun 2010, 10:39:56
Simate ,,ziarist" spune-mi si mie ce inseamna >? Nu am gasit nicaieri(DEX) aceasta expresie
2.   Revenire trimis de
(21 iun 2010, 10:41:55
Nu stiu ce s-a intamplat ca nu a aparut intrebare. Este vorba de ,,apa crop"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei