Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2010 - Anul XV, nr. 110 (4401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă

Perioada 13 – 19 mai

Joi, 13 mai

„La Fierărie”, piesa de teatru „1900”

Teatrul „Joint” prezintă astăzi, la ora 20:00, în clubul „La Fierărie” din Suceava, legenda pianistului Danny Boodmann T D Lemon 1900, spusă de actorul Marius Chivu, în regia lui Ciprian Cristea. Mai exact, piesa de teatru „1900”. Pe scurt, „1900” este un an, dar şi un nume, numele celui născut şi crescut pe un transatlantic, pianistul care n-a coborât niciodată pe pământ. Legenda celui care cântă cu marea, legenda lui „1900”. „Novecento” (1900) este textul după care Giuseppe Tornatore a realizat în anul 1988 filmul „The legend of 1900” cu Tim Roth în rolul principal. Preţul unui bilet este de 15 lei. Rezervările se fac la numărul de telefon: 0771 262 251.

 

Expoziţie de fotografie 3D „Povestea unui palat: Cotroceni”

În galeria amenajată în foaierul Auditoriumului „Joseph Schmidt” (corpul F) al Universităţii „Ştefan cel Mare”, s-a deschis expoziţia de fotografie 3D cu genericul „Povestea unui palat: Cotroceni”.

Organizată de Muzeul Naţional Cotroceni în colaborare cu Societatea Ştiinţifică Cygnus - Centrul UNESCO şi universitatea suceveană, expoziţia prezintă 38 de fotografii tridimensionale, pentru vizionarea cărora vizitatorii primesc ochelari speciali (stereoscopici, care permit vizualizarea imaginilor anaglife). Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 31 mai a.c..

 

A.S.U.S. Red Alert, la Babylon

Program special dedicat studenţilor, unde cei mai petrecăreţi şi neconvenţionali studenţi vor fi recompensaţi cu premii din partea casei!
Petrecerea incendiară este organizată cu sprijinul A.S.U.S. - Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava şi va fi întreţinută de Dj Cioco & Mc Dany, ambii rezidenţi Club Babylon Suceava.

 

Clubul Artelor Vizuale, la Shopping City  

Clubul Artelor Vizuale găzduieşte, în perioada 5 – 18 mai, Expoziţia de fotografie documentară de eveniment „Around the clock”. Imaginile prezentate, realizate de Alina Gavriloaie şi Dan Samson, documentează emoţia umană din timpul unor evenimente, precum nunţi şi botezuri, dincolo de momentele oficiale şi oferă un exemplu de împletire a două genuri mari de fotografie de eveniment: genul portretistic şi cel fotojurnalistic.

 

Expoziţia de tapiserie, pictură şi grafică „Lucia Puşcaşu şi ucenicii”, la City Gallery

În perioada 10 – 30 mai, City Gallery găzduieşte expoziţia de tapiserie, pictură şi grafică a Luciei Puşcaşu şi a ucenicilor săi.

Lucia Puşcaşu s-a născut la Botoşani şi este absolventă a Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu” Bucureşti. A avut numeroase expoziţii personale şi colective, atât în ţară cât şi în afara acesteia. În prezent este preşedinta Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti, filiala Suceava, şi profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

 


Vineri, 14 mai

Biblioteca Bucovinei

Multiplă lansare de carte

Sala de Arte „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” găzduieşte,  începând cu ora 11:00, o multiplă lansare de carte.

Doi autori bucovineni se prezintă fiecare, în faţa publicului cititor, cu câte trei volume. Este vorba de Ion Prelipcean, autorul cărţilor „Mărturii din deportare”, „Bărăgan” (volumul III) şi „Publicistică în Israel”, şi Emil Ianuş, cu volumele „Poezii alese - Rondeluri şi sonete”, „Epigrame puse-n rame” şi „Rotund bujor de poezie”.

Prezintă profesorii Octavian Nestor, Luca Bejenariu şi Vichentie Nicolaiciuc.

 

Seară de poezie, la Music Pub

Începând cu ora 19.00, la mansarda Music Pub Suceava, cenaclul Zidul de Hârtie organizează „Seară de poezie”. Invitatul acestei ediţii speciale este Adrian Diniş, din Bucureşti. El va lectura poeme incluse în volumul cu care se pregăteşte să debuteze, numit “Când lupii cântă de leagăn – Poezii odioase de dragoste”. Moderatorul acestei întâlniri va fi George Serediuc. Intrarea este liberă.

Adrian Dinişs-a remarcat în ultima vreme ca una dintre vocile în plină formare ale unei promoţii care a început să crească ameninţător. S-a născut în 1986 şi este din Bucureşti. Spune că se află în căutarea eternului debut sau în căutarea debutului pierdut. A publicat poezie în revistele “Convorbiri literare”, “Luceafărul”, “Dacia literară”, “Egophobia” etc. Numeroase premii şi distincţii literare. Scrie o poezie proaspătă şi lipsită de inhibiţiile inerente, de obicei, la un autor de numai 22 de ani.

 

„Copiii Războiului - Afganistan”, la Suceava

O campanie umanitară unică în lume, întreprinsă în Afganistan, s-a transformat în expoziţie foto de portrete ale copiilor afgani. Imaginile au fost surprinse de jurnalistul Florin Ghioca în patru călătorii în zona de conflict, între 2007 şi 2009. Încurajat de succesul obţinut la Bucureşti şi Cluj, unde a avut mii de vizitatori, Florin Ghioca aduce colecţia “Copiii Războiului - Afganistan” şi la Suceava. Expoziţia va fi vernisată la Iulius Mall, pe 14 mai, la ora 19:00, şi este cu vânzare. Fondurile obţinute vor fi folosite pentru achiziţia de hăinuţe, jucării şi alimente destinate copiilor victime ale războiului din Afganistan. Până pe 24 mai 2010 va sta pe simeze expoziţia de fotografie, dată până la care găsiţi în Iulius Mall Suceava şi lucrările de artă plastică semnate de Doina Vianora Catargiu. Expoziţia este organizată de Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina, Cenaclul de Artă Plastică “Dimitrie Loghin” Suceava şi Asociaţia Culturală Română-Franceză “Nova Bucovina”.

 

“Află-ţi greutatea ideală!”

Până la sfârşitul lunii iunie, “Află-ţi greutatea ideală!”. Centrofarm şi specialişti în nutriţie şi boli cauzate de obezitate vor testa gratuit clienţii Iulius Mall Suceava. De luni până sâmbătă, între orele 16:00 şi 20:00, persoanele interesate pot afla propriul Indice de Masă Coporală (indicatorul de calcul a greutăţii ideale pentru o viaţă sănătoasă), vor primi consiliere gratuită, materiale documentare şi sfaturi adecvate eventualelor probleme depistate. Greutatea influenţează sănătatea, de aceea Centrofarm a lansat proiectul medical dedicat informării, educării şi responsabilizării populaţiei. România ocupă un îngrijorător loc trei în Uniunea Europeană în privinţa numărului de persoane afectate de obezitate.

 

Concurs de pescuit sportiv la păstrăv, pe râul Neagra

Zeci de pescari îşi vor putea dovedi măiestria în prinderea păstrăvilor în apele repezi ale râului Neagra, de pe raza Ocolului Silvic Broşteni, în cadrul etapei judeţene a unui concurs naţional de pescuit la muscă.

Concursul, organizat de Ion Bedruli, de la Clubul de Vânătoare şi Pescuit Gura

Humorului, în parteneriat cu Direcţia Silvică Suceava, care le pune la dispoziţie pescarilor apele râului Neagra, va avea loc la finele acestei săptămâni, vineri şi sâmbătă, în trei etape.

Mâine, concursul se va desfăşura între orele 13.00 – 16.30, iar sâmbătă, între orele 08.30 – 11.30, 16.30 – 19.30.

Competiţia de vineri şi sâmbătă se face după regula “prinde şi dă-i drumul”, adică toţi păstrăvii prinşi vor fi eliberaţi imediat după ce sunt contabilizaţi de juriul concursului, iar câştigătorul acestui concurs va reprezenta judeţul Suceava la etapa naţională de pescuit la muscă pe râu.

 

Concert live cu Hi-Q, la Babylon

Trupa HI-Q va veni în Club Babylon, pentru a susţine un concert live pentru toţi fanii suceveni. Proiectul Hi-Q a început în anul 1995, iar de-a lungul timpului acesta a suferit o serie de modificări în ce priveşte componenta feminină a trupei, asta în contextul în care componenta masculină, formată din Mihai Sturzu şi Florin Grozea, a rămas neschimbată de la începutul proiectului.

 

 

Sâmbătă, 15 mai

Cupa Şcolilor Generale la Fotbal

În acest sfârşit de săptămână, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava a programat la Iulius Mall Suceava Cupa Şcolilor Generale la Fotbal. Toate unităţile de învăţământ din judeţ au fost provocate la competiţia sportivă, care se va desfăşura la Quartz Sport, începând cu ora 9:00, pe parcursul a două zile, 15 şi 16 mai.

 

Târgului Colecţionarilor

La parterul Iulius Mall, colecţionarii şi anticarii îşi dau tradiţionala întâlnire bilunară cu pasionaţii din Bucovina de lucruri atinse de patina timpului. Societatea Numismatică şi Filatelică Română, Secţia Suceava, organizează noua ediţie a “Târgului Colecţionarilor” în zilele de sâmbătă şi duminică, 15 şi 16 mai 2010.

 

Atelierul de Creaţie

Copiii care se plictisesc, au părinţi fără timp, bunici fără răbdare sau bone părăsite de inspiraţie şi-au făcut obiceiul să vină în fiecare sâmbătă la Atelierul de Creaţie. Palatul Copiilor şi Iulius Mall îi aşteaptă, de la ora 12:00, cu idei, artă şi culori. În aceeaşi zi, dar de la ora 17:00, Librăria Cărtureşti îşi pune la dispoziţie spaţiul pentru ca adulţii să servească un meniu complet de copilărie savuroasă. Dacă “Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!” pentru că aici vin cei mai talentaţi povestitori.


„New Sensations”, la Babylon

Sâmbătă şi duminică, show incendiar cu cele mai sexy animatoare şi un spectacol special de animaţie, totul în cadrul unui special club mix realizat de Dj Cioco şi Mc Dany, ambii rezidenţi în Club Babylon Suceava.

 

SPORT

Rugby, Divizia Naţională, stadionul Unirea, orele 11.00

CSM Bucovina Suceava – Universitatea Cluj

 

Concursul de Educaţie Rutieră „Educaţie Pentru Viaţă”

În parcarea Shopping City Suceava, se va desfăşura Concursul de Educaţie Rutieră „Educaţie Pentru Viaţă”, etapa pe zonă şi municipiu, organizat de Palatul Copiilor - Suceava şi Inspectoratul Şcolar, în colaborare cu Poliţia Rutieră şi Compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii.

La concurs participă echipaje din şcolile municipiului şi zona Suceava. Fiecare echipaj va fi format din patru concurenţi, doi băieţi şi două fete, câte un concurent pentru fiecare clasă, adică clasa a IV-a; a V-a; a VI-a şi a VII-a. Concurenţii se vor confrunta la două probe. Proba de cunoaştere a regulilor de circulaţie, trebuind să rezolve individual câte un chestionar pe teme de circulaţie rutieră şi prim ajutor şi o probă care va cuprinde parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon. Echipajul care va întruni cel mai mic număr de puncte de penalizare va câştiga locul I şi dreptul de a participa la etapa următoare, adică judeţeană, care se va desfăşura în aceeaşi locaţie, pe 29 mai. Echipajele reprezentative ale fiecărui oraş se vor confrunta pentru desemnarea câştigătorului etapei, ce va urma să reprezinte judeţul Suceava la etapa naţională, ce se va desfăşura în luna iulie, la Deva.

 

 

Duminică, 16 mai

Teatrul “Puppet”

La ora 12:00, printr-o magie, marionetele se transformă în personajele preferate ale prichindeilor. Teatrul “Puppet” îi aşteaptă cu noi aventuri din lumea poveştilor populare şi din basme.

 

 

Marţi, 18 mai

Vizitare gratuită la toate secţiile Complexului Muzeal Bucovina

Pe 18 mai,deZiua Internaţională a Muzeelor, intrarea la toate secţiile din cadrul Complexului Muzeal Bucovina este liberă.

 

Campionatul Judeţean de Table

Dacă este marţi sau joi, atunci se joacă table în Iulius Mall! Clubul Sportiv “Nord Arena” şi Direcţia pentru Sport a judeţului Suceava caută, până pe 15 iulie, cei mai norocoşi şi buni strategi la table din judeţ, care vor fi răsplătiţi cu premii în valoare de sute de lei. Competiţiile Campionatului Judeţean de Table sunt programate de la ora 17:00, iar înscrierile se fac cu o oră mai devreme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Unde fugim de-acasă4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei