Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2010 - Anul XV, nr. 110 (4401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funcţii

Directorii de instituţii au început să primească deciziile de demitere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şefii instituţiilor deconcentrate din judeţul Suceava au început să primească decizii prin care sunt anunţaţi că sunt demişi din funcţiile de director coordonatori. Deciziile sunt emise după ce în data de 14 aprilie 2010 a fost publicată în Monitorul Oficial decizia Curţii Constituţionale referitoare la obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor unor articole din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici. Actualii directori coordonatori ocupau această funcţie în baza unui contract de management, încheiat după ce au promovat examenul de ocupare a postului, susţinut în cursul anului trecut. Tot atunci, ocupanţii posturilor de director coordonator au fost scoşi din rândul funcţionarilor publici. Desfăşurarea activităţii de director coordonator în baza unui contract de management s-a făcut în baza a două Ordonanţe de Urgenţă ale Guvernului 37/2009 şi 105/2009, care ulterior au fost declarate neconstituţionale.

În momentul de faţă însă, toţi directorii coordonatori ar urma să primească decizii de eliberare din funcţii, urmând să fie organizate noi concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere din instituţiile deconcentrate. În acelaşi timp, viitorii directori de instituţii vor fi, din nou, funcţionari publici.

De precizat că în deciziile prin care sunt înştiinţaţi că sunt destituiţi din posturile de director coordonator, actualilor şefi de instituţii li se precizează că vor rămâne în continuare la conducerea lor, cu caracter interimar până la organizarea concursului.

Printre cei care au primit deja deciziile de destituire din funcţie se numără şefii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Petrea Dulgheru, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, Elena Oanea, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV), Costel Girigan, şi Comisariatului Regional de Mediu Suceava, Diana Croitoru. Toţi aceştia au rămas în continuare să coordoneze activitatea acestor instituţii, până în momentul în care va fi organizat concursul de titularizare pe post.

„Acum trei zile am primit decizia de eliberarea din funcţia de director coordonator, în actul respectiv precizându-se că rămân cu delegaţie la conducerea instituţiei, cu titlu interimar. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare şi aşteptăm precizări”, a spus directorul coordonator al ITRSV, Costel Girigan.

În următoarea perioadă, toţi directorii care au fost numiţi directori coordonatori în baza celor două ordonanţe care au fost declarate neconstituţionale ar urma să primească decizii de eliberare din funcţie, după care vor fi organizate noi concursuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorii de instituţii au început să primească deciziile de demitere.
 Vizualizări articol: 4816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 15 voturi
Directorii de instituţii au început să primească deciziile de demitere3.6515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei